Lifestyle

065: Een plek onder de zon.

Een eigen huis.
Een plek onder de zon.
En altijd iemand in de buurt die van me houden kon!

Het jaar 2010 eindigt super en het jaar 2011 begint super. En dat heeft allemaal te maken met het feit dat wij gaan samenwonen. Het is allemaal echt mega snel gegaan. Op woensdag 22 december zagen we het huisje voor het eerst en inmiddels is het helemaal zeker dat wij daar gaan wonen. Op Twitter konden jullie al een beetje volgen hoe het allemaal gegaan is, maar ik zal hier even het uitgebreide verhaal doen.

Op woensdagavond zit ik een beetje achter mijn laptop te rommelen als ik besluit even een blik te werpen op de site van de woningbouw. We zijn niet met haast op zoek naar een huurhuis, maar we houden wel een beetje in de gaten wat er zoal voor ons in aanmerking komt. Kevin heeft namelijk zijn disco-/dj-spullen en die staan/vervoerd hij met een kar. Die kar heeft hij het liefste in de achtertuin bij het huis staan, dus dat moest wel mogelijk zijn. Laat er dan net die woensdag een huisje online staan waar dat mogelijk leek te zijn. Een hoekhuis lekker in het ‘centrum’ van Hardinxveld. Ik stuurde een sms naar Kevin en wat bleek: hij zat al met de plattegrond voor zijn neus. Twee zielen, één gedachte zullen we maar zeggen.

Donderdagavond zijn we samen even bij het huisje gaan kijken. Even een rondje buitenlangs gemaakt, even gemeten of de kar ook echt langs het huis naar achteren kon. Er was helaas niemand aanwezig, anders hadden we toen gelijk een beter kijkje genomen. Het zag er allemaal positief uit. “Zullen we reageren?” Ja, laten we dat maar doen. En zo gezegd, zo gedaan. Diezelfde avond reageerde Kevin via de site en de volgende dag leverde we voor de zekerheid ook de woningbon in bij de woningbouw. “Besef je wel dat als we nu eerste worden en we akkoord gaan, we over 3 weken een eigen huisje hebben?” Jeetje, wat gaat alles opeens snel. En nu was het wachten tot woensdag. Dan zouden we horen of we eerste stonden of niet.

Dinsdagmiddag. Ik zit pauze te houden op mijn werk als mijn telefoon opeens gaat. “De woningbouw heeft mij net gebeld: we staan eerste!” In verband met de (kerst)drukte bij de TNT hadden ze besloten niet alleen een brief te sturen met daarin het verlossende woord, maar ons ook maar gelijk te bellen. Er waren schijnbaar veel reacties op gekomen, maar onze inschrijfdatum gaf de doorslag. Nu moesten we de huidige bewoners gaan bellen, zodat we een keer een rondje door het huis konden doen. Zo gezegd, zo gedaan.

Woensdagavond. Precies een week geleden hadden we het huisje voor het eerst online en op papier gezien. Nu hadden we een afspraak met de huidige bewoner om even een kijkje binnen te nemen. We hebben op ons gemakje alles bekeken. De woonkamer met open keukentje en de uitbouw. De 3 slaapkamers en de badkamer. De zolder en als laatste de tuin. Alles zag er prima uit. Er waren wel wat puntjes die opgeknapt moesten worden, maar dat waren dingetjes voor de woningbouw. We besloten het gewoon te doen en de rest van de papieren is inmiddels ingevuld en ingeleverd.

En nu is het weer even afwachten. Even alles laten bezinken voor ons. Het is allemaal ook best wel rap gegaan. Nu moeten we nog een rondje met de woningbouw door het huis (kijken of er nog dingen moeten gebeuren voordat wij er in kunnen) en dan zouden we de 14e de sleutel moeten krijgen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte en ik hoop dat ik jullie ook snel wat foto’s kan laten zien!

Update: Vriendlief is vandaag gebeld door de woningbouw. Ze gaan de houten vloer in de woonkamer vervangen door een nieuwe en er gaat ook een nieuwe keuken in. Dat houdt in dat ze de 14e waarschijnlijk niet gaan redden. Ach, zo’n haast hebben we ook weer niet. Kunnen wij op ons gemak nog even verder kijken/shoppen.

Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Danielle 3 januari 2011 op 19:57

  Gefeliciteerd!! Leuk hoor ^_^

 • Reageer Eline 3 januari 2011 op 21:20

  Gefeliciteerd!

 • Reageer Saskia 3 januari 2011 op 21:31

  Gefeliciteerd zeg! Geniet ervan…

 • Reageer Renske 4 januari 2011 op 08:44

  Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  En gefeliciteerd!

  Groetjes, Renske

 • Reageer Desiree 5 januari 2011 op 13:44

  Wat fijn! Van harte gefeliciteerd 😉

 • Reageer Caroline 5 januari 2011 op 22:55

  Maar dat is wel super lekker,
  zeker met een nieuwe vloer en keuken dan kun je lekker schoon beginnen!

  Liefs!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge