Lifestyle

068: Onderweg naar samenwonen

Allerlei folders liggen er op een grote stapel op mijn slaapkamer vloer. De Gamma, Karwei, Praxis. Blokker, Marskramer, V&D. Ikea, Kwantum en Leen Bakker. Ga zo maar door. Wat voor vloer willen we? Laminaat. Oké, maar welk soort dan? En de muren? Wat doen we met de muren? Schilderen of behangen? Er zit een standaard keuken in. Willen we de rest daar op aanpassen of hebben we daar maling aan? Klassiek of modern? En dan hebben we nog niet eens gekeken naar spullen zoals een wasmachine, strijkijzer, stofzuiger, fornuis, combimagnetron of koelkast. En dan zijn er nog zoveel meer dingen! Ergens word ik er gillend gek van.

Maar gelukkig zitten we aardig op één lijn qua inrichtingsstijl. De kleuren hebben we eigenlijk ook wel zo’n beetje bepaald. Dus dan is het alleen nog opzoek naar de spullen die daar bij passen. Dat is nu even het belangrijkste. Al die apparatuur et cetera komt daarna wel.

Ow ja, dan heb je ook nog al die andere zaken die geregeld moeten worden. Adreswijzigingen doorgeven. Gezamenlijke rekening openen voor de gezamenlijke vaste lasten. Inboedelverzekering. Gas en elektra. Internet en televisie. Telefoon? En zo nog veel meer dingen. Lang leven internet met al z’n lijstjes en dingetjes. Toch heb ik ergens het gevoel dat we straks van alles over het hoofd gaan zien.

De 21e. Dan krijgen we de sleutel. Onder voorbehoud, dat dan weer wel. Dan is het huisje officieel van ons. Dan gaan wij onze handtekeningen zetten. Moet ik alleen wel even vrij zien te krijgen op mijn werk. Maar daar kunnen ze toch niet moeilijk over gaan doen? Ik zal het morgen wel ervaren.

“Wendy, geef je ook een Housewarming?” Ja.. uhm.. geen idee eigenlijk nog. Misschien wel leuk, maar goed. Ik weet het nog niet hoor. Eerst het huis maar helemaal af krijgen, dan zie ik daarna wel weer verder.

Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind het echt wel leuk dat we nu eindelijk gaan samenwonen. Al bijna 7 jaar samen en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. De volgende stap in ons leven. Maar het is allemaal wel erg spannend.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Saar 12 januari 2011 op 21:10

  Natuurlijk is het spannend, is toch ook logisch. Ben benieuwd naar het eindresultaat, succes!

 • Reageer Linda 13 januari 2011 op 00:13

  Een housewarming is toch juist voordat je aan t verbouwen gaat? Zodat je nog mag knoeien etc? 😉

  However: gefeliciteerd & succes! 🙂

 • Reageer Saskia 13 januari 2011 op 13:45

  Gefeliciteerd en succes!
  Samenwonen is leuk! <3

 • Reageer Caroline 13 januari 2011 op 21:39

  Het lijkt me ook erg spannend!!!

  Succes.

  Liefs

 • Reageer Eline 14 januari 2011 op 12:18

  succes en gefeliciteerd!

 • Reageer Desiree 14 januari 2011 op 18:45

  Het is inderdaad heel erg spannend! Je weet nog helemaal niet wat je kan verwachten… Ach, dat loopt allemaal we los joh. Veel plezier met de voorbereidingen!

 • Reageer Joyce 15 januari 2011 op 18:24

  Geloof me, het loopt allemaal wel los 😉
  Ik had van te voren nooit verwacht dat het samensmelten van onze levens en onze stylen in huis zo makkelijk zou gaan.. Maar nu een paar maanden, een nieuw huis en 2 verhuizingen later, is dit het beste wat ik ooit heb gedaan! En zo denk jij er binnenkort vast en zeker ook over 🙂

 • Reageer Brenda 17 januari 2011 op 18:36

  oke.. via twitter al contact gehad, laat ik hier is wat zeggen 🙂 over vloeren gesproken, de inrichting werd voornamelijk zwart wit begreep ik? .. een mooie witte laminaatvloer kan er goed in, geeft ook veel ruiterlijker effect dan een hele donkere vloer. maar let op.. op wit laminaat zie je heeel veel! .. geld wel voor elke vloer, maar ik heb het ervaren in mn vriend zn oude huisje. nu hebben we lichtbruin laminaat en goed te doen, ook al zien we hier ook wel iets op liggen, t valt iets minder op. wat ik ook nog kan aanraden is een donkerbruine laminaatvloer, moet ook kunnen!.. bruin kan in velen opzichten. onze slaapkamer is ook grijswit, en hebben we ook een bruine laminaat, (ligt trouwens door het hele huis).. en het gaat prima! stoort niet!.. de inrichting opzichzelf is altijd simpel en standaard, de accesoires gaan het uiteindelijk laten leven. je ontdekt het ook naarmate je bezig bent 😉

  genoeg info zo ? : )
  xx

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge