Lifestyle

069: Onze ideeën tot nu toe

Woonkamer
De tweezits- en driezitsbank zijn besteld/gekocht. Het zijn best grote banken (de grootste is 2.20m), maar we kunnen ze kwijt. Vanaf een afstandje is de bank donkergrijs. Als je dichterbij gaat kijken, zie je dat de stof wit en zwart is. Dikke en dunnen draden in elkaar geweven. Maar dan moet je er dus wel met je neus bovenop zitten. Daar hebben we dan ook 4 kussentjes bij. In de zelfde stof als de bank en twee daarvan met een zwarte bloemen print erop.

Onze woongedeelte is ongeveer 17m2. Doordat we al twee banken gaan neerzetten, hebben we dus eigenlijk geen ruimte over voor bijvoorbeeld een dressoir. Wat toch wel handig had geweest voor de nodige opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan glazen, kopjes en schoteltjes die je eigenlijk nooit gebruikt, alleen met verjaardagen o.i.d. Dus tijd voor wat creativiteit. Bij de Ikea kun je zelf kasten samenstellen en dat gaat waarschijnlijk onze oplossing worden. Een combinatie van TV-meubel en opbergkastkast. Een hoge, brede kast met daarnaast 3 lage kastjes waar dan de tv op kan staan en waar de dvd-speler, stereo-set enzovoorts in kan. In totaal zou het bijna 2 meter hoog zijn en 3 meter breed. Het lijkt een ideale oplossing, maar we gaan het nog even goed bekijken. Wat gaat het precies kosten en is dat het waard. Maar waarschijnlijk is dat het wel.

Dan komt er nog een salontafel bij. Die hebben we ook al zo goed als gekozen. Een witte. Lekker goedkoop. Vierkant en met een plank waar we folders, kranten en tijdschriften op kunnen leggen.

De vloer wordt een laminaatvloer. In grijs eiken. Op het plaatje lijkt het een beetje blauw, maar dat is het dus niet. Hij is in het echt gewoon mooi grijs.

Dan willen we ook nog een vloerkleed, maar dat is latere zorg. We weten ook nog niet wat we daarmee willen. Zwart, grijs, wit.

De muren worden wit/licht grijs. We willen één muur donkergrijs maken. Waarschijnlijk de muur waar die kast komt te staan. Steekt mooi af bij elkaar.

Eetkamer
We hebben een open keuken, dus een echte eetkamer is het niet. Eerder een eetgedeelte in de woonkamer. Deze ruimte is 9,7m2. Daar gaat dan de keuken vanaf. In de overige ruimte komt een eettafel te staan met 6 stoelen. De tafel is van zwart hout en kan 2x verlengt worden. Dan hebben we lekker veel ruimte als er eens vrienden blijven eten. De stoelen hebben dezelfde kleur poten als dat de tafel is en de rest is van stof. Waarschijnlijk doen we de stoelen met witte stof, maar we hebben ook gezien dat ze er in het grijs zijn, dus dat zou ook nog kunnen.

Aan de keuken kunnen we verder weinig doen. Die is er in gezet door de woningbouw en we mochten helaas niet kiezen. Als het goed is zijn de kastjes wit en de deurtjes licht hout. Misschien dat het er niet helemaal bij gaat passen, maar het is niet anders.

Slaapkamer
De slaapkamer wordt wit met rood. De kledingkast en het bed worden/zijn wit. De kledingkast is mijn eigen kledingkast. Die is groot genoeg voor ons tweeën. Het bed hebben we er maar op aangepast, ook wit dus. 

Omdat alleen maar wit ook zo saai is, wilde we er een kleurtje in brengen en dat doen we door één van de muren kersenrood te maken en waarschijnlijk nemen we ook vloerbedekking in die kleur of een bijpassende kleur. Dat wil Kevin namelijk heel graag, vloerbedekking. En het rode kan dan natuurlijk ook nog terug komen in beddengoed en/of accessoires.

 

Nou, dat zijn dus onze ideeën tot nu toe. De banken zijn dus gekocht, dus dat staat vast. De rest zou in principe nog kunnen veranderen, maar we zijn er eigenlijk beide wel erg tevreden over. Er moet dus wel iets heel geks gebeuren willen wij nog van ideeën veranderen.

Kunnen jullie er wat bij voorstellen? Wat vinden jullie ervan?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Joyce 19 januari 2011 op 09:55

  Wat grappig, naar zo’n kleur vloer ben ik toen we ons huisje kregen heel lang op zoek geweest voor een betaalbare variant. Wij hadden helaas niets kunnen sparen, we moesten onverwachts ons oude huis uit, dus is het een andere kleur laminaat geworden, maar ik heb precies dezelfde salontafel en onze tv kast is ook wit 😉

  Ohja tip: Met je keuken kun je heeel veel, ook al is het niet je smaak, als je alles een beetje wit-zwart-grijs hebt, kun je natuurlijk bovenop je kastjes eventueel witte potten met daarin pasta etc zetten. Gewoon lekker leuk aankleden, dan valt zo’n standaard keuken helemaal niet op 🙂

  Erg leuk zo je ideeën!

 • Reageer Eline 19 januari 2011 op 10:29

  wel, jullie ideeën lijken mij fantastisch!

 • Reageer Saskia 19 januari 2011 op 15:49

  Ahhh leuk. Jullie bed lijkt op die van ons (zonder achterwand) en we krijgen dan dezelfde salontafel! Hij’s leuk! <3 Veel plezier en succes!

 • Reageer Desiree 22 januari 2011 op 19:08

  Lijkt me mooi! Vooral die vloer 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge