Lifestyle

077: Behangramp

Langzaam aan knapt het hele huis op. We zijn begonnen met behangen. Eerst de drie witte muren in onze slaapkamer, toen de drie witte muren van de logeerkamer en toen werd de rode muur in onze slaapkamer gedaan. Dat was afgelopen vrijdag. Kevins moeder en oma zouden dat overdag voor ons doen. Wij moesten namelijk gewoon werken natuurlijk, dus zouden wij het resultaat ‘s avonds pas kunnen zien.

Heel de dag was ik al een beetje in spanning. Zou het straks net zo leuk zijn als dat ik voor ogen had? Maar ik moest geduld hebben. Ik moest werken tot zes uur en daarna moest ik gelijk door naar mijn oppaskindje. Rond 9 uur zou ik naar ons huis kunnen en het eindresultaat kunnen bewonderen.

Zo gepland, zo gedaan. De ouders van mijn oppaskindje kwamen thuis en ging gelijk door om het resultaat te bewonderen. Vol enthousiasme ging ik naar binnen, liep ik de trap op en toen … toen kon ik serieus wel huilen. Oké, misschien iets wat overdreven, maar als je met zo’n blij, enthousiast en euforisch gevoel gaat kijken … dan valt het echt heel erg tegen als je zo’n resultaat ziet.

  
Deze foto’s zijn ‘s avonds met mijn mobiel gemaakt. Kleur klopt niet helemaal en kwaliteit is bagger…

Ten eerste was de halve muur nog maar gedaan. Ik had een hele muur verwacht. Achter af een geluk bij een ongeluk. Ten tweede zaten er behoorlijke kieren tussen de behangbanen (zo’n halve centimeter) en ten derde hingen er heel veel stukken los van de muur (het strookje boven het raam, dat er direct naar en ook bijna complete linkse baan). Met een hand voor mijn openstaande mond stond ik er naar te kijken. Snel probeerde ik Kevin te bellen, maar die nam in eerste instantie maar niet op. Uiteindelijk nam hij op en begroette mij heel vrolijk. “Sorry, maar ik kan helaas niet zo vrolijk terug doen.", was mijn reactie en ik vertelde hem wat ik zag. Kevin zou zo snel mogelijk die kant op komen. Toen Kevin ongeveer een half uur later aankwam (met een Mc Flurry overigens, wat ik heel lief vond) en ook hij zag dat dit echt niet meer te repareren was, besloten we het er de volgende dag van af te halen.

Op zaterdag ging dus alles wat er op zat er weer af. Samen met mijn moeder heb ik besloten het nog een kans te geven en vandaag (zondag) hebben wij de complete muur overnieuw gedaan. Tot nu toe met positief resultaat. Morgen zal ik zien of het er nog steeds goed op zit.

En hoe het nou uiteindelijk kwam dat het niet goed was blijven zitten? Verwarming die aan stond? Raam waarvan het tochtrooster nog open stond? In lijmen met een lijmroller die waarschijnlijk ook nog vol zat met plaksel voor vliesbehang (dit is papier behang)? Een zuigende muur? Te weinig lijm? Verkeerde lijm? Het kan van alles zijn…

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Klorriemorrie 20 maart 2011 op 21:33

  OMFG!!! Ik denk dat ik wel spontaan was begonnen te huilen.. Die naden dat is gewoon doordat het niet goed is gedaan.. Tegen elkaar aan behangen is ene heel moeilijk werkje, en vooral als het papierbehang is.. En als ik het zo bekijk, dan denk ik dat er gewoon te weinig lijm is gebruikt, want het is vooral bovenaan bij de hoeken los als ik het zo zie.. Hoe dan ook.. sjee wat een ramp!! Ik hoop dat je behang er nu wel goed op blijft zitten, maar dat denk ik wel.. 😉
  Sterkte!! 😛

 • Reageer Lydia 21 maart 2011 op 12:05

  Oh dear, dat is inderdaad wel een ramp. Ik zou me ook kapot schrikken. 🙁 Ik hoop dat je nog genoeg behang over hebt om het hierna wèl goed te behangen. Adem in, adem uit, en heel veel succes!

 • Reageer Amanda 21 maart 2011 op 13:14

  He bahh… Dan schrik je idd wel even dat verwacht je niet. Maar hoop dat het nieuwe nu goed blijft zitten! Jullie (of jij?) hebben wel een mooie kleur gekozen trouwens!

  • Reageer It's Wendy! 21 maart 2011 op 13:41

   Dat we de slaapkamer wit met één rode muur gingen doen was mijn idee. Kevin vond dat ook wel een leuk idee en samen hebben we een behangetje uitgezocht die zou gaan passen bij de rode vloerbedekking die ook nog komt. 😉

 • Reageer Rianne 21 maart 2011 op 13:50

  Jeetje! Wat een ramp zeg.. gelukkig heb je het overnieuw kunnen doen, maar leuk is het niet :S

 • Reageer Esmeralda 21 maart 2011 op 15:04

  Jeetje wat erg! Heb je zo je best gedaan en dan heb je dit als resultaat =(

 • Reageer Caroline 21 maart 2011 op 21:01

  Toen bij ons alles behangen werd, heb ik gezien (bij een proffesionel) wat voor een ramp het kan zijn met printen, niet aansluiten en scheuren..

  Knap dat jullie het zelf hebben gedaan.
  Maar als ik dat resultaat zie zou ik ook huilen..

  Liefs

 • Reageer miruna 21 maart 2011 op 22:19

  Hoi Wendy,
  Helaas kan ik nergens een contact pagina vinden op jouw blog, daarom dan maar even via een comment 🙂

  Zou jij een artikel willen schrijven voor HiCuty.nl? Als je onze website nog niet kent, neem dan even een kijkje. Er zijn al een paar andere bloggers geweest die een artikel hebben geschreven, en willen aan jou vragen of je hetzelfde wilt doen.

  Als je interesse hebt laat het mij dan aub weten. Mijn email adres is gekoppeld aan dit bericht

  groetjes,

  Miruna

 • Reageer Saskia 22 maart 2011 op 21:59

  Ahhh wat super balen zeg! En is het nu wel blijven hangen?

 • Reageer rachel 25 maart 2011 op 19:21

  oh dear maar nu is het goed 😀

 • Reageer Eline 31 maart 2011 op 14:35

  dat is echt niet leuk! Hopelijk wordt het snel opgelost!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge