Overige

081: Feestweek (#1)

Het is weer zover: het is weer feestweek in Hardinxveld-Giessendam. Elk jaar ben ik weer van de partij tijdens de diverse feestavonden die dan gegeven worden en ook dit jaar wilde ik het weer niet missen. Het eerste weekend is nu al even voorbij, dus even een update van wat er in dat feestpaasweekend is gebeurt.

Vrijdag 22 april

Deze avond was haasten geblazen. Ik had die dag van 7 tot 5 uur moeten werken en moest daarna van half 7 tot ongeveer kwart voor 9 oppassen. Kevin wilde eigenlijk rond half 10 uiterlijk richting feesttent, dus alles moest even tussendoor en snel gebeuren. Dat resulteerde in het volgende schema:

17.00 – 17.30 | Naar huis rijden.
17.30 – 18.20 | Eten, douchen, kleren klaarleggen voor die avond en slaapspullen klaarleggen.
18.20 – 18.30 | Richting mijn oppasadres.
18.30 – 20.45 | Oppassen.
20.45 – 21.00 | Weer naar huis rijden.
21.00 – 21.30 | Omkleden, make-up op en haar stijlen.

Ik was precies op tijd klaar en kon toen gaan genieten van de eerste feestavond van de vier die zouden gaan plaats vinden. Voor die avonden stonden Jan Smit en Dean Saunders op de planning. Het was een leuke gezellige avond en ik heb het reuze naar mijn zin gehad met vrienden Ju., C. en Sy. Toen het afgelopen was, zijn we naar ons huis gelopen. We hadden wel een fiets mee, maar we liep voor de gezelligheid mee met onze buurtjes van een paar huizen verder op. Pas rond een uur of 4 lagen we in ons eigen tweepersoonsbed. 

Zaterdag 23 april

Dat was even vreemd toen ik wakker werd: waar ben ik? Ow ja, we hadden voor het eerst in ons eigen huis geslapen. Het is dan wel nog niet af, maar slapen konden we er met gemak. De slaapkamer was immers al klaar. En daarbij was het gewoon lekker dichtbij.

Overdag hebben we de rest van de rolgordijntjes op de bovenverdieping opgehangen. Vanavond zouden we namelijk een logé krijgen. Vriendin Jo. woont in Ameide, maar wilde graag met ons mee feesten. Het makkelijkste zou zijn als ze dan in de buurt een slaapplek had en tja, de mogelijkheid was er in de vorm van mijn oude bedbank in de logeerkamer.

Rond etenstijd zijn we gaan gaan halen en hebben we haar spullen in ons huis gezet. Omkleden, even tutten, vriendin Sy. kwam naar ons toe om naar ons huis te kijken en vervolgens fietsten we met zijn vieren weer richting de feesttent. Vanavond zou de avond voornamelijk gevuld worden door Anderkovver en zou er optreden zijn van Nick en Simon.

Ook deze avond ging het dak er af. De tent stond op zijn kop. En verzin zo nog maar een paar uitspraken. We hadden de grootste lol en ik heb zelfs het wildplassen opnieuw uitgevonden (in de zin van: dat deed ik toen ik heel klein was en daarna nooit meer, maar bij een overkill aan gruwelijk lange rijen voor de wc, moet je wel eens van je principes afstappen). Maar ik zal jullie op dat gebied verdere details sparen. Na afloop aten we met z’n alle nog een vette hap en toen ging toch echt het lichtje bij ons uit. Wat was ik me een partij ontzettend moe. We zijn op de fiets gesprongen en zijn naar ons huis gegaan. Ju. en C. gingen nog even mee voor een nachtelijke bezichtiging van ons huis. Nadat Jo. nog even telefonisch werd lastig gevallen door een ex met zin in … zijn we gaan slapen. 

Zondag 24 april

‘s Ochtends om 8 uur was ik alweer wakker en onze logé Jo. was toen ook al wakker. Haar ex had haar weer gebeld en hij moest en zou haar spreken. Ik was het er eigenlijk niet mee eens, maar goed … ik ben haar moeder niet. Dus we kletsten wat, aten wat en iets voor 10 ging Jo. naar de kruising waar ze met hem had afgesproken. Om uiterlijk 1 uur zou ze bij ons terug zijn.

Toen Jo. weg was heb ik Kevin wakker gemaakt. We wilde nog een beetje wat doen in ons huis vandaag. Maar dat werd uiteindelijk niet veel. Voor we het wisten was het 1 uur en kwam Jo. weer terug. En even later stonden ook Ju. en C. bij ons in de tuin. Ze waren eigenlijk op weg naar de trein om naar Waddinxveen te gaan, maar besloten nog even langs te komen bij ons. En gezellig werd het ook. Een saaie maar gezellige paaszondag. Lekker niks doen, genieten van de zon. Tussendoor bracht Kevin onze logé naar haar zus die ook ergens was blijven logeren.

Voor ‘s avonds waren wij uitgenodigd door vriend St. om te komen BBQen bij de feesttent. Na wat overleggen, besloten Ju. en C. ook gezellig met ons mee te doen. Er was vlees zat, dus het kon. En het was gezellig, dus waarom daar een einde aan maken.

Na het BBQen, gingen we rond half 10 naar huis. We waren moe en het werd toch ook wel een beetje fris. Ju. en C. vervolgden hun reis naar Waddinxveen en wij eindigde lekker op tijd in bed.

Maandag 25 april

Deze dag heeft eigenlijk niets meer met de feestweek te maken, maar ga toch even kort vertellen wat we gedaan hebben. Klussen. Ja, dat was echt kort hè. We zijn echt heel de dag bezig geweest met de douchecabine en hij is nog niet af. We miste een stukje gereedschap, de handleiding klopte niet, het zat tegen met de rubberen strips. Drama! Ik had echt even zoiets van: waarom zijn we in *piep* naam begonnen aan deze douchecabine?! Maar als het goed is, is het lastigste werk gedaan.

 

Nu wachten tot we het af kunnen maken, want helaas is Kevin ziek geworden. Hij klaagde er maandag al over, maar nu ligt hij al anderhalve dag plat. Ook wel gek, want ik ben opeens van 3 dagen continu bij elkaar zijn naar 3 dagen elkaar helemaal niet zien gegaan. Ach, zolang hij maar lekker uitrust en snel beter wordt. Er staat ons namelijk nog een feestweekend te wachten!!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

  • Reageer Kelly 29 april 2011 op 09:59

    Lekker drukkies. Beterschap voor Kevin!

  • Reageer Saskia 29 april 2011 op 15:34

    Druk, druk druk!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge