Travel + Trips

083: Efteling!

Al een hele tijd geleden had ik Jelle en Lieke (mijn nichtje (9) en neefje(11)) beloofd dat ik met hun een keer naar de Efteling zou gaan. Afgelopen zondag (moederdag) was het dan eindelijk zo ver. ‘s Ochtends om 8 uur zijn we (Kevin, Joyce en ik) thuis weggereden en nadat we Jelle en Lieke hadden omgehaald, reden we rond kwart over 9 richting de Efteling. De Efteling was net open toen wij er aankwamen. Omdat ik de kaartjes al online gekocht had, konden we gewoon doorlopen. Op naar de eerste attractie!

We hadden die dag ook een uitdaging: Jelle en Lieke waren nog nooit in een echte (grote) achtbaan geweest. Hooguit zo’n simpel lieveheersbeestje-baan in een kinderattractiepark. En daar moest verandering ik komen. Als tweede attractie kwamen we de bobsleebaan tegen en daar kregen we ze heel makkelijk allebei in. Maar goed, dat is ook nog niet echt een achtbaan. De eerste die we op dat gebied tegenkwamen was: De Vliegende Hollander. Jelle zette gelijk zijn hakken in het zand: hij ging NO WAY in de Vliegende Hollander. Lieke daarentegen ging wel met ons mee. De blik op haar gezicht toen we de eerste helling afgingen naar beneden (en naar buiten), vergeet ik nooit meer. Eerst vond ze het vreselijk eng, maar al heel snel hoorde ik vrolijk gegil naast me. Ze vond het dus toch leuk! Wel vond ze het even genoeg voor vandaag, want voor de Python en Joris en de Draak (die in de buurt waren) bedankte ze vriendelijk. Maar we waren nog niet klaar en vooral ik was nog niet met ze klaar. Ik zou Jelle in een achtbaan krijgen. Via de makkelijke weg of via de harde…

Mijn plan: Zolang Jelle de attractie kon zien, zou hij never nooit niet instappen. Ik moest dus wat gaan doen met een attractie waarvan je niet van buiten kan zien, wat het van binnen is. Dan moest het dus wel de vogelrock worden. Ik maakte Jelle wijs dat het een rustige attractie was, in het donker, met een soort lichtenshow. En dat geloofde hij en dus ging hij met ons mee. Uiteindelijk zat Jelle dus gewoon in een achtbaan! Oké, het is misschien een beetje gemeen van mij geweest, maar achteraf vond hij het toch wel erg leuk dat hij het gedaan had. En als ik niet een beetje tegen hem had gelogen, dan had hij het nooit gedaan.

Verder hadden we gewoon echt mazzel qua dag, want het was heerlijk weer en het was ook nog eens rustig. We hebben een heleboel kunnen doen. En waren dan ook helemaal afgedraaid aan het einde van de dag. Nog even lekker bij de ‘grote gele M’ gegeten en toen was deze leuke dag weer voorbij.

    

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saskia 15 mei 2011 op 13:17

  iet er erg gezellig uit! Wil ook wel weer eens naar de Efteling, zo lang niet geweest..

 • Reageer Saar 15 mei 2011 op 17:05

  De Efteling is gewoon leuk voor groot en klein!

 • Reageer Eline 16 mei 2011 op 10:33

  zag er gezellig uit!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge