Travel + Trips

0103: Openluchtmuseum

Vandaag ben ik met mijn ouders en Kevin naar het Nederlands Openluchtmuseum geweest in Arnhem. Voor een de mensen die er nog nooit van gehoord hebben, hier een stukje van Wikipedia.

Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht, een aantal gebouwen wordt "bewoond" door museummedewerkers die als originele bewoners de bezoekers ontvangen.

Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een stoelenmatter, een drukker en een papierschepper aan het werk. Tijdens weekenden worden veelal bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals: draaiorgel-dag, oogsten van rogge, dorsen van graan, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

Het weer stond niet helemaal aan onze kant (lees: we hadden veel pittige regenbuien tussendoor), maar al met al was het een hele leuke en leerzame dag.

IMG_1336_7_8_tonemapped

IMG_1328

IMG_1313IMG_1319

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Rianne 1 september 2011 op 07:43

  Ik vind die eerste foto eigenlijk wel mooi met die wolken ^^

 • Reageer Liann. 2 september 2011 op 21:01

  Ik ben er ook eens geweest, erg leuk!

 • Reageer Aline 11 september 2011 op 00:16

  Ziet er leuk uit, ben er nog nooit geweest…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge