Challenges + Tags

0105: 30 Days Challenge, Day 1

Ik ga er toch maar eens aan beginnen: de “30 Days Challenge”. Ik ben bang dat het schip halverwege strandt en ik deze challenge nooit helemaal af zal maken, maar ik doen mijn best. Ook zal ik niet elke dag schrijven. Dit om de simpele feit dat ik daar gewoon niet altijd tijd (en zin) voor heb. Maar goed, we beginnen vol goede moet met de eerste en we zullen wel verder zien.

Ik ben Wendy van der Waal, geboren op 16 juni 1987 in Sliedrecht. Dochter van Dinny en Ineke en zus van Joyce. Geboren in een flat, maar net nadat zusje was geboren en ik drie jaar was geworden, verhuist naar een rijtjeshuis. Met ons verhuisde ook nog twee poezen mee: Moppie en Mollie. In dat huis heb ik tot mijn vierentwintigste verjaardag gewoond.

Toen ik vier jaar was geworden, ging ik naar OBS De Boerhaave. Tot en met groep 8 heb ik op die school gezeten. Ondertussen veranderde de naam naar OBS De Wilgen en verhuisde we ook naar een andere locatie. Daarna ging ik de HAVO doen op de Willem de Zwijger College in Hardinxveld-Giessendam. Na het eerste jaar stroomde ik door naar het VWO (Atheneum), maar helaas strandde ik, op dat niveau, in het vierde leerjaar. Gelukkig kon ik doorstromen naar het examenjaar van de HAVO en hoefde ik gelukkig niet te blijven zitten. Die laatste twee jaar waren trouwens op de Willem de Zwijger in Papendrecht, aangezien we in Hardinxveld alleen de eerste drie jaar van de HAVO en het VWO konden doen.

Met mijn HAVO diploma op zak ging ik naar de Hogeschool InHolland in Rotterdam, waar ik aan de slag ging met de HBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH). Dit ging allemaal voorspoedig, tot ik in het derde leerjaar terecht kwam. Na bijna driekwart jaar stage lopen, vond mijn stagedocent dat ik niet voldoende scoorde en moest ik van haar het hele jaar over doen. Gelukkig dacht de leerjaar coördinator daar anders over en ik hoefde maar een half jaar over te doen. Na dat half jaar stage over doen, haalde ik een 8 en kon ik doorgaan naar het afstudeerjaar. Dit werd het lastigste jaar. Door medeleerlingen die onze afstudeergroep verlieten, moesten ik en degene met wie ik afstudeerde, het met z’n tweeën doen (daar waar andere met z’n vieren aan hun afstudeerproject konden werken). We kwamen door het weggaan van die medeleerlingen achter op schema en moesten opzoek naar een andere afstudeerplek. Uiteindelijk vonden we die, al was het niet helemaal ons ding. Toch gingen we er 100% voor en uiteindelijk, na anderhalf jaar afstuderen, kon ik mijn SPH diploma in ontvangst nemen.
Ik liep stage bij: een buurthuis, een kinderdagverblijf en twee kinderdagcentrums (gehandicaptenzorg).

En toen was het tijd om te gaan werken. Eerder had ik wel wat bijbaantjes: krantenbezorgster, inpakker, afwasser, oppas. Tijdens het laatste jaar van mijn studie werkte ik op zaterdag als postbezorgster bij de TNT. Elke zaterdagmorgen post sorteren en bezorgen. Toen ik mijn diploma had gehaald ben ik opzoek gegaan naar een baantje in de gehandicaptenzorg, maar helaas vond ik niet. Of het was voor te weinig uren, of het was iets waar ik mezelf niet in zag werken of ze hadden me niet nodig. Uiteindelijk besloot ik opzoek te gaan naar iets in de kinderopvang. Ook dat was eerst geen succes, maar uiteindelijk kon ik via een uitzendbureau toch aan de slag. Ondertussen zocht ik door en uiteindelijk ben ik in maart 2010 bij het COKD terecht gekomen en daar werk ik nu nog steeds. Eerst als invalkracht, maar nu ben ik vaste kracht op een babygroep en op de BSO (buitenschoolse opvang).

Ondertussen heb ik al sinds 7 februari 2004 een relatie met Kevin. We hebben elkaar op een hele rare manier leren kennen via MSN (iemand heeft mij toegevoegd aan zijn MSN en we weten niet wie en hoe) en na heel veel chatgesprekken en een paar afspraakjes, vroeg Kevin me dan uiteindelijk verkering. Zeven dagen eerder dan gepland, want eigenlijk wilde hij het op Valentijnsdag vragen. Hij wilde niet wachten, bang dat iemand anders hem misschien voor zou zijn (niet dat ik toen allerlei andere potentiële vriendjes had hoor). Ups en downs maakten we samen mee, maar we zijn nog steeds samen. Inmiddels wonen we ook samen. Sinds 21 januari 2011 hebben we de sleutel en sinds 20 juni wonen we er.

Ik heb verschillende hobby’s, maar eigenlijk doe ik met geen van alle nog heel veel. Fotograferen bijvoorbeeld, maar dat wil ik echt heel graag weer oppakken. En postcrossing, eigenlijk wil ik daar ook weer wat aan gaan doen. Ook wil ik nog iets anders gaan doen. Iets creatiefs, zoals haken of scrappen. Maar ik weet nog niet wat ik precies wil. Ben ook bang dat ik er dan veel geld in investeer en dan uiteindelijk er weer mee stop.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Caroline 11 september 2011 op 20:58

  Leuk dat je ook de 30 Days challenge gaat doen. Ik heb die vorig jaar gedaan!
  Liefs!!

 • Reageer Saar 11 september 2011 op 20:59

  Leuk om te lezen en succes met je challenge!

 • Reageer Aline 11 september 2011 op 23:50

  Ik heb hem nog op mijn lijstje van te doen staan… eerst mijn nieuwe blog maar weer eens op orde brengen, heb nu ook een eigen domein namelijk… en leuk hoor zo’n introductie… en die foto’s van vroeger erbij…

 • Reageer Claudia 12 september 2011 op 00:17

  Leuk stuk heb je geschreven. Heel open, vind ik.
  Sommige dingen zijn echt heel herkenbaar, zoals de studieproblemen en het hebben van verschillende hobby’s waar ik in het begin vol voor ga maar die uiteindelijk op een laag pitje komen te staan. Vaak worden die hobby’s dan wel weer nieuw leven ingeblazen wanneer ik andere hobby’s weer tijdelijk beu ben, maar toch…

  Succes met je challenge verder!

 • Reageer Saskia 12 september 2011 op 09:52

  Leuk stukje!
  Ik ben benieuwd naar de rest van de challenge

 • Reageer Liann. 13 september 2011 op 12:24

  Heel erg leuk om te lezen! Succes met de challenge.

 • Reageer rachel 14 september 2011 op 16:18

  wat leuk om te zien en te lezen en su6 😀

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge