Travel + Trips

0108: Weekendje Duitsland

Afgelopen weekend waren Kevin en ik lekker een weekendje naar Duitsland. Ik had daar eerder al over verteld, dat we plannen hadden en dat het geboekt was, maar nu even een verslag van hoe het is geweest.

Vrijdag vertrokken wij naar Duitsland. Pas rond de middag, want eerder dan 2 uur konden we niet inchecken en in ons hotel. De weg daar naartoe verliep zonder problemen. Alleen kwam Kevin er achter dat hij zijn vest vergeten was en dus niets had om aan te trekken als het kouder werd. Hij had alleen maar spijkerbroeken en t-shirts bij zich. Een jas draagt Kevin eigenlijk nooit, omdat hij het nooit echt heel erg koud heeft. Als die het überhaupt al koud krijgt, heeft hij vaak genoeg aan zijn vest. Maar ja, die was hij nu dus ook vergeten. Slimpie!

Bij het hotel aangekomen, hebben we ons in laten checken en zijn we eerst onze bagage naar boven gaan brengen. Op de kamer heb ik gelijk even wat foto’s gemaakt voor het thuisfront. Iedereen wilt altijd weten hoe de kamer er uit zag en meestal loopt het bij mij zo dat ik dan op het moment van weggaan denk: “Ow ja! Foto’s!” En ja, dan is het natuurlijk allemaal niet meer zo netjes opgemaakt zoals op de eerste dag.

      

Na het rondje foto’s gingen we weer terug naar de auto. We reden naar CentrO, een groot winkelcentrum in Oberhausen. En wat is dan groot? Het is 70.000 m2, heeft meer dan 200 winkels en er zijn zo’n 14.000 gratis parkeerplekken. Ik vond het dus ook echt wel groot. We hebben er eerst een rondje gelopen en vervolgen zijn we eerst eens opzoek gegaan naar een vest voor Kevin. Hij slaagde bij de H&M met een zwart en een grijs vest. Simpel, maar functioneel. En ook ik vond het één en ander in de H&M, onder andere een vest die in Nederland online al uitverkocht was en ik laatst in de winkel ook niet kon vinden.

  
 

Op het eerste plaatje zie je het vest waar ik net over schreef. Ik heb eigenlijk het hele setje gekocht zoals het model op het plaatje het ook aan heeft, dus inclusief de witte tanktop en de jegging. In de H&M vond ik ook nog deze ballerina’s. In het zwart vond ik ze ook leuk, maar die waren er niet meer in mijn maat. Misschien een keer bestellen. Ook de laarsjes komen bij de H&M vandaan. Ik heb nog nooit zulke schoenen gedragen. Altijd alleen maar sportschoenen, ballerina’s en een enkele hoge laars. Dus Kevin heeft me een beetje moeten overtuigen dat het echt wel leuk was, voor ik het zelf ook in zag. Voor de gein zette ik in de H&M ook nog een petje/hoedje op en Kevin was gelijk zo enthousiast dat ik die ook maar meegenomen heb. Dan hebben we alleen nog het bruine jurk. Komt bij de C&A vandaan en heb ik gekocht in combinatie met een grijs shirt voor eronder en een grijze legging.

Tot 8 uur ‘s avonds hebben we in CentrO gelopen, onder tussen nog wat gegeten en toen gingen we weer naar het hotel. Daar zijn we al snel naar bed gegaan, aangezien we de volgende dag uitgerust moesten zijn voor ons 12 uur lange bezoek aan Movie Park.

Movie Park was leuk en gezellig. Het park is niet zo groot en om eerlijk te zijn vond ik het ook niet zo mooi aangekleed, maar de attracties waren leuk en dus hebben we ons prima vermaakt. Ook de dag daarna natuurlijk, want in totaal zijn we twee dagen naar Movie Park geweest. Zaterdag was het tot 10 uur ‘s avonds open in verband met het “Horrorfest” en was het mede daardoor echt mega druk. Wachtrijen van 2 en 2,5 uur waren die dag meer regel dan uitzondering. Zondag was het gelukkig een heel stuk rustiger en we waren dus wel blij met die tweede dag. Zaterdagavond natuurlijk ook even een kijkje genomen in de spookhuizen. Voor de mensen die bekend zijn met de “Fright Nights” in Walibi: het is precies hetzelfde, alleen dan zonder het apart betalen voor de spookhuizen, zonder het overmatige alcohol- en drugsgebruik (en de daarbij behorende vechtpartijen) en in Movie Park mogen de griezels (acteurs) je nog wel aanraken, wat in Walibi niet meer kan, omdat ze dan gelijk geschopt of geslagen worden. Ik ben zelfs 2x (!!!) geschrokken en dat is voor mij echt uniek. Ik kom al jaren naar de “Fright Nights” in Walibi en daardoor schrik ik niet zo snel meer van die griezels.

Al met al wat het een leuk weekend. Zondagavond reden we naar huis en maandag waren we ook nog lekker een dagje vrij. Konden we even uitrusten van dit toch ook wel vermoeiende weekend.

      

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Salwa 19 oktober 2011 op 13:49

  Ziet er gezellig uit!

 • Reageer Caroline 19 oktober 2011 op 20:07

  Klinkt en ziet er uit als een hele gezellig weekend!!

  Liefs

 • Reageer Caroline 19 oktober 2011 op 20:08

  p.s ik vond Movie World wel erg leuk. Maar ik was er 2 jaar terug in de zomer, toen was er in de straten best veel te doen en shows.

  Liefs!!

 • Reageer Saskia 20 oktober 2011 op 20:12

  Ziet er gezellig uit en super leuke foto’s zeg!
  Wij willen er ook nog ooit eens heen 🙂

 • Reageer Liann. 21 oktober 2011 op 19:51

  Leuk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge