Cats

0111: Huisgenootjes

Op woensdag 12 oktober zou ik samen met mijn zusje opzoek gaan naar twee trolleys voor mij en Kevin. Op het moment dat ik thuis wilde weg gaan, ging mijn telefoon: mijn zusje. “Ik denk niet dat we gelijk weg kunnen, want volgens mij gaat Luna bevallen.”

De mensen die al langer op mijn blog komen, weten dat ik in het ouderlijk huis drie poezen had. Kiara en Minnie (zussen van elkaar) en Luna (de dochter van Kiara). We hebben met deze drie poezenbeesten al meerdere keren nestjes katjes in huis gehad. Minnie en Kiara zijn inmiddels al een paar jaar geholpen en kunnen niet meer zwanger worden, maar Luna is nog niet geholpen.

Zoals we van Luna gewend zijn, wilt ze dat er iemand bij haar blijft. In ieder geval tot de eerste kitten is geboren. Dus mijn zusje en ik hebben samen op de kamer gezeten waar ze lag en gewacht op de eerste kitten. Net na 12 uur werd de eerste geboren: een rood met witte kitten. Daarna volgde de andere snel. Nog een zwart met witte en daarna nog een rood met witte. Drie kleine baby poesjes dus. En wat het leukste was van dit alles: Kevin en ik hadden besloten dat twee katjes bij ons konden komen wonen!

 

Helaas is de zwart met witte kitten op 16 oktober overleden. We hebben geen idee waarom, want ze dronk goed en er was verder niets aan te merken. Misschien is moeder Luna op haar gaan liggen en is ze gestikt. Of misschien had ze wat aan haar hartje. We zullen het nooit weten. Extra triest was het omdat we eigenlijk hadden besloten om de zwart met witte kitten sowieso te nemen en er dan nog één van de rode bij te doen. Maar helaas mocht het niet zo zijn. Nu komen de twee rode (waarschijnlijk katers) bij ons wonen. In december zal dat zover zijn, maar voorlopig mogen ze nog even lekker bij hun mama blijven en kom ik gewoon extra vaak bij mijn ouders langs.

Hoe we ze gaan noemen? Er vanuit gaande dat het katertjes zijn, zijn we er voor 95% zeker van dat het Charlie (de donker rode) en O’Malley (de lichtere rode) gaat worden. Charlie komt van Charlie Chaplin (omdat hij één iets naar buiten staand pootje heeft, niks ernstigs overigens) en O’Malley komt van de zwerfkat Thomas O’Malley uit de Aritsocats.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

  • Reageer Susanne 26 oktober 2011 op 10:22

    Oh wat een schatjes, jammer dat er één is overleden.

  • Reageer Saskia 26 oktober 2011 op 17:48

    Owww zo leuk kleine katjes!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge