Overige

0114: Ja, ik haak!

Ja, het virus heeft mij ook te pakken. Sinds een tijdje ben ik er ook maar aan begonnen. “Waaraan?”, zullen jullie nu denken en dat zal ik jullie vertellen! Haken!

Het begon met het simpele feit dat ik iets creatiefs wilde doen. Iets met mijn handen. Lekker knutselen en fröbelen. En ik had nog een eis: het moest iets zijn waarvoor ik niet per se aan een tafel hoeft te zitten. Ik wilde ook gewoon lekker op de bank kunnen zitten terwijl ik er mee bezig was. Scrappen leek me leuk, maar die viel dus af. Al snel kwam ik op haken. Een aantal meiden die ik op Twitter en/of via hun blog volg, doen dat ook en het zag er allemaal super leuk uit! Dus ik waagde me eraan en ging het gewoon proberen.

Ik kocht wat leuke kleurtjes garen en een haaknaald bij de Wibra en ik ben er maar gewoon aan begonnen. Filmpjes kijken op YouTube en ik had het mezelf al snel geleerd. Het oefenlapje was ik al snel zat en dus begon ik in het wilde westen met een soort van bloem die ik ergens op Internet had gevonden. Ook dat ging me aardig af en ik wilde meer! Ik kocht een boekje over bloemen haken, haakte me eerste bloemetje en … jullie raden het vast al: ik wilde meer!

En daar verscheen Winston de Olifant op het toneel. Na een paar avondjes kort haken was deze schattige olifant af. Hij heeft alleen nog geen ogen, dus kan je nagaan hoe schattig hij nog moet worden! Maar goed, toen kwam het dilemma: wat moet ik vervolgens met al die gehaakte dingen doen? Maar al snel vond ik een oplossing die (voorlopig) voor mij goed genoeg is: Gelukspoppetjes haken. Lieve, kleine poppetjes die ergens aan kunt hangen. In allerlei vormen, zoals een baby, een opaatje, een bruidspaar, een feestvarken, sinterklaas en zwarte piet en nog veel meer. Hartstikke leuk dus om weg te geven als cadeautje!

Inmiddels ben ik hard bezig met het patroon van de paaskuiken. Niet omdat ik denk pas met Pasen klaar te zijn met dit poppetje, maar omdat het het enige poppetje was, waar ik de kleuren al had. Zijn lijfje is af, de eierschaal onderkant is af en nu alleen nog de eierschaal bovenkant, een snaveltje en twee oogjes.

Ik denk dat ik mezelf deze winter we aardig bezig kan houden!

   

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Susanne 1 november 2011 op 23:05

  Super leuk, ik kom nog niet verder als een lapje! Waar heb je het patroon van de olifant vandaan? Kan je die anders aan mij mailen?

 • Reageer Saar 1 november 2011 op 23:13

  Leuk is het hè? Ik doe het sindskort ook en het werkt erg ontspannend!

 • Reageer Esmeralda 2 november 2011 op 00:13

  Aahhh heel cute! Ik haak ook, maar dan vooral bloemetjes en dan daar sleutelhangers van maken, mijn mams heeft een cupcake voor mij gehaakt en die vind ik toch stiekem ook wel heel leuk! =D

 • Reageer Caroline 3 november 2011 op 01:09

  Mooi en heel leuk!
  Helaas heb ik zelf geen tijd..
  Maar ben nu met surprise cadeaus aan de slag..

  Liefs!!

 • Reageer Aleida 4 november 2011 op 12:57

  Oh, dat ziet er echt leuk uit~!

 • Reageer Eva 9 november 2011 op 14:24

  Ik las de eerste paar keer ‘hack’ en ‘hacken’, dus toen je had over iets willen doen met je handen stond ik wel raar te kijken.
  Nu niet meer.
  En je olifantje is te schattig!

 • Reageer Louise 13 november 2011 op 23:04

  Hahaha Winston is een schatje 😀 Ik heb het zelf nog nooit gedaan, haken ^^ Maar je creaties zien er leuk uit!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge