Cats

0118: Welkom Charlie & O’Malley

Afgelopen zaterdag (17 december) was het zover. Charlie en O’Malley waren negen en een halve week oud. Oud genoeg dus om hun moeder te verlaten en te verhuizen naar hun nieuwe huis: ons huis. Alles stond bij ons thuis al klaar: een mooie hoek-kattenbak, zilveren eet- en drinkbakjes, kattenvoer en kattenbakvulling. Alles wat nodig was om die twee in huis te kunnen halen. Dus vertrokken we, met kattenreismandje, richting mijn ouderlijk huis.

We hebben daar even gezeten, gekletst, de mannen hebben nog even kunnen spelen en toen was het tijd om in het mandje te gaan. In de mand, naar buiten en in de auto. En toen werd het toch wel een beetje eng en spannend.Vooral Charlie vond het maar niks en probeerde uit alle macht uit te breken. Hard mauwend en bijtend in de tralies van het deurtje.

IMG_1526

Gelukkig duurde de reis naar ons huis niet lang. Met 5 minuutjes waren we er en mochten ze weer uit het reismandje. Met trillende beentjes en staartjes kwamen ze er uit en gingen ze langzaam op ontdekkingstocht in de woonkamer. Overal werd aan gesnuffeld en zo hebben we ze even lekker hun gang laten gaan. Na een kwartiertje heb ik ze allebei even op de kattenbak gezet, zo van: “Jongens, dit is de kattenbak in dit huis. Dat jullie het maar even weten.” En dat snapte ze, want ze hebben nog geen enkele keer naast de bak gepoept of geplast.

De eerste dag hebben ze niet echt gegeten. Alleen een beetje gedronken van de kattenmelk. ‘s Nachts hebben ze het natte voer opgegeten. Alleen het droge voer (gewone brokjes) is nog niet helemaal hun ding, want dat willen ze niet. Precies op het moment van schrijven denkt Charlie: “Ow nee? Dat zullen we nog wel eens zien!” En hij begint spontaan uit het voerbakje met brokjes te eten. Hooray! Hopenlijk gaat O’Malley dit goede voorbeeld snel volgen. Volgende week moet ik weer gewoon gaan werken en dan krijgen ze alleen nog maar ‘s ochtends en ‘s avonds nat voer. Tussendoor zullen ze het toch echt met brokjes moeten doen.

IMG_1537

Gisteren hebben ze kennisgemaakt met de dierenarts. Dat vonden ze niet leuk. Charlie vond het niet leuk om weer dat reismandje in te gaan en dat gefriemel aan hun lijfjes door de twee onbekende mevrouwen was ook niet leuk. Maar alles was prima in orde en ze zagen er helemaal gezond uit. Alleen bij O’Malley vonden ze wat vlooienpoepjes en één vlooitje, dus hebben we maar een vlooienkuurtje meegekregen. Allebei hun eerste vaccinatie gehad en over 3 weken weer herhalen.

Voor de rest gaat alles goed. Ze stoeien en spelen en vervolgens slapen ze weer. De kerstboom staat nog en de ballen en slingers hangen er nog in. Alleen de gordijnen heb ik omhoog geknoopt. Niet dat ze er in klimmen, maar ze vinden het wel heel leuk om er door heen te rennen en dan blijven ze wel eens hangen met een nageltje. Als ze wat rustiger zijn, kunnen de gordijnen vast weer naar beneden.

IMG_1530

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

  • Reageer Liann. 22 december 2011 op 12:30

    Wat zijn ze schattig!

  • Reageer Jennn 23 december 2011 op 23:36

    Wat een schatjes ♥

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge