Overige

0121: Vriend(inn)en

De werkweek is weer bijna voorbij. Morgen nog een middagje werken en dan is het alweer weekend. De dagen gaan snel deze week en dan heeft mede te maken met de bezoekjes die ik deze week gehad heb. Dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond had ik visite over de vloer. En dat vind ik zo gezellig. In het half jaar dat wij nu hier wonen, zijn er eigenlijk nog niet veel mensen over de vloer geweest. Als er al mensen op visite kwamen, was dat voornamelijk familie. Mijn ouders, zijn ouders en dat was het eigenlijk wel weer. Vrienden waren er eigenlijk nog niet echt langs geweest. Maar de afgelopen twee avonden dus wel. En dan moet ik me zo inhouden. Ik wil gelijk allerlei (in mijn ogen) gezellige dingen doen: samen een bordspel doen of samen een wedstrijdje op de Wii doen. Maar goed, dat durf ik dan ergens ook weer niet voor te stellen. Bang dat is ze overdonder met dingen die zij misschien eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden.

Op zulke momenten mis ik echte goeie vrienden. Van die meiden die je al jaren kent. Of juist niet, maar wel dat gevoel erbij hebt. Dat je kan zijn wie je bent en dat zij ook weten hoe jij in elkaar steekt. Meiden die weten dat, wanneer ik zeg wat ik ergens van vind, ze niet gelijk op hun teentjes getrapt hoeven te zijn. Meiden waarvan je precies weet wat ze denken en andersom. Dat je elkaars zin af kan maken. Die meiden mis ik wel een beetje.

Zo’n meid heb ik jaren gehad. Zo’n 19 jaar lang. Met ups en downs, met momenten dat we elkaar hele dagen achter elkaar zagen en momenten dat we elkaar maanden niet zagen. Een meid die 21 jaar lang naast me heeft gewoond en nu toevallig op nog geen 500 meter lopen bij me vandaan woont. Ik ga er nu niet teveel over schrijven, misschien dat dat ooit nog wel een keer komt. Maar het feit dat ik toch echt een traan heb gelaten op haar trouwdag (eind 2011) terwijl ik er niet eens bij was, zegt genoeg.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Danielle 6 januari 2012 op 00:17

  Vrienden. Het is maar een raar begrip. En als ik dar hierboven zo lees, heb je dat zelf ook meegemaakt. En wat is er mis met een spelletje doen of op de wii? Toen ik het las kreeg ik er helemaal zin in!

 • Reageer Saskia 6 januari 2012 op 19:03

  Die laatste zin zegt zeker genoeg! Toch erg moeilijk zulke momenten.

 • Reageer Caroline 7 januari 2012 op 19:51

  Ik herken alle woorden die je schrijft. Iets wat ik ook voelde met oud op nieuw toen we na 3 jaar met het “oude” groepje samen waren.. Maar het was niet meer het oude groepje van toen..

  Vrienden een lastig begrip.

  Liefs!!

 • Reageer Liann. 17 januari 2012 op 16:14

  Ik herken het wel.
  Gelukkig heb ik nu weer vriendinnen bij wie ik helemaal mezelf kan zijn. Hopelijk gaan die voor jou ook snel komen 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge