Overige

Someone Like You

  

Drie verschillende nummers die toch allemaal zo’n grote overeenkomst hebben. Ze doen me alle drie denken aan één bepaald iemand. Allemaal weer op een andere manier, dat wel.

Het eerste nummer: That’s What Friends Are For van Dionne Warwick, Steve Wonder, Gladys Knight en Elton John. Een super mooi nummer over vriendschap dat mij elke keer weer kippenvel geeft als ik er naar luister.

Keep smilin’, keep shinin’
Knowing you can always count on me for sure
That’s what friends are for
For good times and bad times
I’ll be on your side forever more
That’s what friends are for

Dat wat hun zingen, zo zou vriendschap moeten zijn. En zo was het ook lange tijd voor mij. Voor 19 super leuke en gezellige jaren. Soms zagen we elkaar wat minder, soms zelf een tijdje niet, maar we wisten elkaar altijd weer te vinden als één van ons het nodig had. Door dik en door dun. Twee handen op één buik. Als één van ons buiten liep zonder de ander, werd er altijd gevraagd of de ander soms ziek was. We waren altijd samen op pad. Samen varen op de sloot, samen skeeleren en samen naar het discozwemmen. En toen we ouder werden: samen kijken naar de jongens op de voetbal, samen hangen op de skatebaan, samen winkelen en ga zo maar door. Voelde jij je rot dan stond ik voor je klaar en dat zal je ook vaak zat voor mij hebben gedaan.

Het tweede nummer: Sweet Goodbyes van Krezip. De tekst van dit nummer konden we van binnen naar buiten en als ik dit naar je zong op een zaterdagavond in de kroeg, eindigden we altijd in tranen.

Tears in your eyes
Sweet goodbyes
I know how you feel right now
Losing dreams you’ve come to care about
I know what you need right now
You need to come on home so I can hold you tight
Guide you through the night
I’ll guide you through the night

Tranen van verdriet voor jou, maar gelukkig ook tranen van geluk. Die klootzak van een gozer had je dat nooit mogen aan doen en ik deed er alles aan om er voor te zorgen dat je hem zou vergeten! Krezip had voor ons geen betere timing kunnen hebben met het uitbrengen van dit nummer. Het werd “ons” nummer. Ik stond het niet toe dat je je ellendig zou gaan voelen en dat je in de put zou gaan zitten. Dit nummer verwoorde dat perfect! Ik denk met veel plezier terug aan die zaterdagavonden dat we keihard dit nummer meezongen in de kroeg. Een zere keel van het zingen en tranen op onze wangen. Niemand in de kroeg keek vreemd op, want iedereen kon het achterliggende verhaal.

En in die kroeg, waar je eigenlijk in eerste instantie niet naar toe wilde, omdat je jezelf te rot voelde om nog plezier te kunnen hebben… De kroeg waar ik je uiteindelijk gewoon naar toe sleepte… In die kroeg ontmoette jij je nieuwe vriend. Het begin van een nieuw leven voor jou, maar – en dat wisten we toen nog niet – het begin van het einde van onze vriendschap. Ik was blij voor je en dat ben ik nog steeds, maar ik baalde wel van het feit dat ik (voor mijn gevoel) weer opzij werd gezet voor een jongen. Ook al ging het lange tijd nog redelijk, uiteindelijk barste de bom.

En jij trouwde met die jongen. Ik was er niet bij. En op trouwdag deed me dat toch heel veel pijn. Ik was gewoon op mijn werk, maar mijn gedachten waren er vaak niet bij. Ik dacht aan jou en hoe graag ik er eigenlijk bij had willen zijn. Het voelde alsof ik erbij had MOETEN zijn. Daar waren we immers altijd vanuit gegaan. Zo hebben we 19 jaar lang de toekomst gezien: wij zouden namelijk nooit geen vriendinnen zijn.

En dan kom ik bij het tweede nummer: Someone Like You van Adele. Deze tekst klopt niet helemaal in de situatie. Adele zingt immers richting een jongen, een ex. Maar een paar kleine woordjes anders lezen/zingen en het zou zou kunnen dat het gezongen wordt richting een meid, een ex-vriendin om het maar zo te noemen.

I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it
I had hoped you’d see my face and that you’d be reminded
That for me, it isn’t over
Never mind, I’ll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don’t forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

Door dit nummer had ik eigenlijk besloten dat, als ik wist of je in Hardinxveld of in Sliedrecht ging trouwen, ik zou komen kijken. Dan had ik vrij genomen van mijn werk en was ik komen kijken. Maar ik kwam er al snel achter dat je helemaal niet hier ging trouwen, dus heel mijn plan ging niet door. Misschien maar beter ook, voor hetzelfde geldt had ik je een rot dag bezorgd door mijn gezicht te laten zien. Toen wilde ik je nog wat geven, in de dagen voor je trouwdag. Iets in de trant van “Something Old, Something New. Something Borrowed, Something Blue” en alles was al verzonnen. Ik moest het alleen nog inpakken en zorgen dat het bij jou terecht zou komen. Maar ik durfde het niet. Bang dat je het helemaal verkeerd zou opvatten. Ik wilde niet dat je dacht dat ik je nodig had (al is dat soms stiekem wel zo). Ik wilde niet dat je dacht dat ik alleen maar wilde slijmen of schijnheilig wilde doen. Ik wilde je alleen maar laten weten dat ik je dit geluk gun en dat ik je echt niet zomaar zal vergeten.

En nu staat dat alles hier in een log en misschien ga je het wel lezen. Ik zal het in ieder geval niet verborgen houden. Als je hier via via terecht komt of misschien af en toe nog meeleest, je mag het allemaal best wel weten. Je mag best weten dat ik je vriendschap af en toe best wel mis en je mag ook weten dat ik veel te eigenwijs ben om naar je toe te stappen. Ik ben blij dat ik het nu in iedere geval kwijt ben.

Tamara, ik wens je het allerbeste!

 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Sylvia van Iperen 1 februari 2012 op 22:54

  Tranen rollen over mijn wangen, heel erg eerlijk en oprecht meissie. Ik weet hoeveel ze nog voor jou betekend en hoe vaak je hier nog aan terug denkt. Vooral met het trouwen, hoe vaak ik je daar wel niet over gehoord hebt.. Ik blijf nog steeds hopen dat ze je ooit weer een plekje in haar leven zal geven, je verdient het!

 • Reageer brenda 3 februari 2012 op 00:26

  Wat verschrikkelijk….trouwdag missen.. zucht.. zo triest dat t zo kan lopen! Zo eerlijk dat je dit neerzet, heb er al eerder iets van opgevangen..maar dit verhaal zegt zoveel meer.. ik hoop dat ze dit leest echt echt! Ik weet gewoon zeker dat ze jou niet vergeten is.. dat kan niet als je zoveel hebt gedeeld!

 • Reageer Rianne 5 februari 2012 op 19:21

  Wat knap van je dat je dit online durft te zetten. Ik heb ook op zo’n manier een vriendin verloren en dat is zo jammer. Afgelopen december zijn we nog uit eten geweest, maar achteraf gezien was dat alleen maar zodat hun konden vertellen dat ze een huis hadden gekocht. Om ons te steken omdat wij ‘maar’ een appartement hebben. Zielige poging; daarna wéér niets van ze gehoord… Ik heb er moeite mee om het zo op te schrijven (bang dat ze het miss leest). Het blijft ontzettend jammer dat zulke vriendschappen zo kunnen verlopen. Wie weet leest ze dit wel en hopelijk krijgen jullie ooit weer contact, want zo’n vriendschap betekent zoveel..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge