Cats

Fish Lover

Zoals jullie weten zijn Kevin en ik al een tijdje de trotse “papa en mama” van twee schatten van kittens: Charlie en O’Malley. Charlie doet het helemaal volgens het boekje: hij eet goed, drinkt goed, groeit goed, speelt, slaapt, plast. Het enige kleinigheidje is dat zijn ontlasting een beetje aan de dunne kant is, maar ik maak me daar eigenlijk niet echt zorgen om. Hij oogt niet ziek en zoals ik al zei gaat alles verder prima.

O’Malley daar in tegen, was erg eigenwijs qua eten. Hij vertikte het om droog voer te eten en dat vond de dierenarts toch wel een beetje zorgelijk. Hij groeide ook minder hard en op een gegeven moment vond ik hem zelf een beetje mager. Ik probeerde vanalles: (warm) water erbij, kattenmelk erbij, nat voer erbij, andere merken en andere smaken. Maar het maakte hem niks uit. Hij trok zijn neus er voor op en weigerde het te eten. Op een gegeven moment was ik het zat: ik gaf hem geen nat voer meer en na ongeveer anderhalve dag zonder eten, heb ik hem onder dwang aan de geweekte brokjes gezet. Hij weigerde nog steeds. Toen bedacht ik me dat ik nog ‘snoepstokjes’ had van Felix en daarvan deed ik er één door zijn voer. En -HOERA- O’Malley begon het te eten! Vanaf dat moment at O’Malley droog voer, al was het wel met een flinke gebruiksaanwijzing: een deel moest geweekt worden in warm water, dan droge brokjes erbij en daar weer een beetje van zo’n ‘snoepstokje’ doorheen. Na langzaam afbouwen, at hij het ook zonder het weken, maar zonder dat ‘snoepstokje’ wilde hij het niet. Ook al was het maar een heel klein stukje, er MOEST wat doorheen.

Dus ik ging bedenken hoe ik dit probleem weer kon verhelpen, want die snoepstokjes heb ik niet altijd in huis en daarbij moet dat gewoon een lekker extraatje blijven. “Wat vind O’Malley nog meer ontzettend lekker naast het natte voer en die ‘snoepstokjes’?” VIS! Hij is gek op vis! Heel soms krijgen ze wel eens een stukje koolvis en toen ik pas iets met zalm aan het klaarmaken was, werd hij helemaal gek. Toen ik op de zakken van de brokjes keek, zag ik dat geen van die verschillende merken met vis was en dus ging ik op zoek naar brokjes met vissmaak (en die als het even kon ook geschikt waren voor kittens).

Bij de Intratuin vond ik het! ECOstyle VitaalCompleet had brokjes die geschikt waren voor kittens en met de smaak zalm. Dus ik nam het kleinste zakje mee, zodat ik het kon gaan proberen. Thuis gekomen deed ik het meteen in de bakjes van Charlie en O’Malley en wat ik gehoopt had, gebeurde: O’Malley begon er gelijk van te eten! Ik heb dus eindelijk wat gevonden wat hij lekker vindt en waaraan hij uit zichzelf begint te eten,  zonder dat ik er een ‘snoepstokje’ doorheen moet gooien.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Saskia 7 februari 2012 op 09:34

  Wat een leuke foto! Ik heb 1 kat die alles eet en eentje die ook ontzettend kieskeurig is. Altijd even uitvogelen 😉

 • Reageer Lyanne 7 februari 2012 op 14:42

  Aaaah wat een schattige foto zeg!

 • Reageer Liann. 7 februari 2012 op 17:53

  Wat een lieve foto! Fijn dat het nu goed gaat met eten.

 • Reageer Willemvk 8 februari 2012 op 22:33

  Katten blijven eigenwijze beesten

 • Reageer Angelique 10 februari 2012 op 13:41

  Kijk nou wat een schatjes! Ik ben gek op katten! De ene van mij eet werkelijk alles…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge