Overige

Kevins Verhaal (deel 2)

Geschreven door Kevin


De operatie

Vandaag is het dan zover. Eén van de grootste ingrepen in mijn mond. Ik zal voor een operatie zo’n 3 tot 7 uur onder narcose gaan en misschien de dag daarna ook nog. Dit is volledig afhankelijk van de verloop van deze operatie. Ze gaan in deze operatie mijn ondertanden (behalve mijn 2 kiezen) verwijderen (deze gaan overigens inmiddels los zitten) en ze gaan dan mijn kaak verstevigen. Dit gebeurd met schrapsel van botten elders in mijn lijf. Ze proberen genoeg uit de achterkant van mijn kaak te halen. Dit schijnt hier toch weer terug te groeien. Als hier niet genoeg vandaan te halen is, zullen ze het ook elders uit mijn lijf halen, namelijk uit mijn heup. Hier kom ik echter pas na de operatie achter natuurlijk. Met dat schrapsel gaan ze mijn kaak verbreden. Het duurt ongeveer een half jaar voordat dit één is geworden met mijn huidige kaak en vanaf dan heb ik er dus pas de stevigheid van. Dan is de kaak pas stevig genoeg voor een “kunstgebit”.

Als er dus bot uit mijn heup gehaald moet worden, duurt de operatie aanzienlijk langer. Ook hangt het helemaal van de operatie af hoelang ik in het ziekenhuis moet blijven. Het kan zijn dat ik dinsdag weer na huis mag, maar het kan ook pas in het weekend zijn. Kom ik goed uit de narcose, zijn er complicaties, kan ik überhaupt wel op mijn benen staan van de pijn als ze bot verwijderen uit mijn heup? Allemaal bepalen ze de duur van mijn ziekenhuisbezoek. Ze gaan natuurlijk aardig aan mijn hoofd trekken en doen, dus ik zie er de eerste 2 weken uit alsof ik flink in elkaar geslagen ben. Maar ja, we hebben het er allemaal voor over. Ik zou overigens wel moeten. Als ik dit niet allemaal laat gebeuren vallen mijn tanden er vanzelf uit. Mijn kaak is niet sterk genoeg voor een kunstgebit, dus dan zal ik blijvend vloeibaar moeten eten. Nu maar een half jaar.

Na de operatie

Ik zal een tijd vloeibaar moeten eten. Kwark, yoghurt, vla, drink ontbijt, Breakers, Danoontjes, enz. Maar ook zal ik aardappelpuree en stamppotten gaan proberen. We zien wel wat wel of niet gaat. Gelukkig heb ik een voorraadje aangemaakt en hebben we ook nog even op de valreep een blender gekocht.

Als na een half jaar het schrapsel en mijn huidige kaak één zijn geworden, zullen ze de volgende stap gaan nemen. Dit in de vorm van protheses. Een soort schroeven waar later een kunstkaak op bevestigd word. En op die kunstkaak zullen vervolgens nieuwe ondertanden bevestigd worden, maar dat duurt nog wel even. Bij elkaar verwachten ze dat alles in 2012 gaat plaats vinden. En daarna..?

Ook zal er nog genoeg onderzocht moeten worden in verband met het erfelijkheids onderzoek. Alle verdere ontwikkelingen zullen hier door mij of Wendy nog geplaatst gaan worden. Dus als je geïnteresseerd bent: houdt het hier in de gaten!


Op het moment dat deze log online komt, ligt Kevin (als het goed is) onder narcose. Ikzelf ben gewoon aan het werk. Zijn moeder moest toch ook naar het ziekenhuis met Kevins jongere broertje (die diezelfde operatie al heeft gehad) voor het erfelijkheidsonderzoek, dus zij heeft hem weggebracht. Ik krijg een telefoontje van het ziekenhuis als de operatie is afgelopen en na het werk ga ik gelijk richting het ziekenhuis.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer natanja 27 februari 2012 op 18:14

  ik wens jullie heel veel sterkte toe en hopelijk is alles goed gegaan

  groetjes natanja

 • Reageer Saskia 28 februari 2012 op 09:38

  Heel veel succes!!

 • Reageer joyce 28 februari 2012 op 15:01

  Even een lullige opmerking tussen door,

  Hou je wel je tandjes voor de tandenfee, je hebt namelijk nog veel geld van dat wicht te goed 😉

  Mare pff joh, gaat nogal wat maanden overheen straks! Heel veel beterschap!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge