Overige

| Welkom in de kassen

Welkom in de kassen van Hardinxveld. Serieus, het is heerlijk om een hoekhuis te hebben. Vooral voor Kevin en zijn drive-in show zooitje is het ideaal, omdat hij zo met de kar de achtertuin in kan, maar het heeft ook zo zijn nadeel. ‘s Ochtends begint de zon aan de voorkant, dan draait hij via de zijkant van het huis naar achteren en staat hij ‘s middags en ‘s avonds in onze achtertuin. Op zich heerlijk, want ik kan de hele dag genieten van de zon in mijn tuin, maar binnen is het wel erg warm. Vanmorgen toen ik rond 8 uur naar beneden kwam was het gewoon al 27/28 graden in huis!

De vorige bewoner had ons daar al voor ‘gewaarschuwd’: in de zomer zal je geen stookkosten maken in dit huis, want wat dat betreft is het net een kas met al die ramen rondom. Tja, elk nadeel heeft dan weer z’n voordeel zullen we maar zeggen.

We hebben beneden geen ramen die open kunnen, dus ik kan het ook niet laten doorwaaien. Nou ja, dat kan wel, maar dan door de voor- en achterdeur tegen elkaar open te zetten. Dat heb ik vanmorgen dan maar ook gelijk gedaan en inmiddels is het afgekoeld naar 24,5 graden. Dat is al een betere temperatuur.

Ook ben ik heel blij met de plafonventilator beneden en boven. Vooral die van boven is heerlijk. Die zit op onze slaapkamer en daar dat is één van de kamers waar de zon het langste op staat. Het is dus heerlijk om, als je naar bed gaat, die ventilator aan te zetten en dan profijt te hebben van de bewegende lucht. Dat voelt toch altijd wat koeler aan. Jammer alleen dat er geen timer op zit, want nu staat hij dus heel de nacht te draaien. Het financiële voordeeltje dat we halen door niet te hoeven stoken, verdwijnt zo weer ergens anders naar toe. Misschien moeten we daar eens wat op gaan verzinnen.

En omdat Kevin zo trots is op onze plafondventilator in de woonkamer, hier nog even een filmpje. Hij staat ingesteld op een bepaalde temperatuur en gaat dan automatisch aan (en ook weer uit als die er onder komt). En zoals je ziet, bergen de wieken zich automatisch op.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saar 26 mei 2012 op 11:50

  Het is een voordeel veel ramen maar ook een nadeel. Mijn kamer heeft ook veel ramen, veel licht maar dus ook veel zonlicht en het is dus best zweten ’s nachts. Mooie oplossing zo’n ventilator!

 • Reageer EsZ 28 mei 2012 op 15:06

  Dat klinkt als een perfecte ventilator!

 • Reageer Caithlin 28 mei 2012 op 23:02

  Whoa, dat dat bestaat! Briljante uitvinding.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge