Travel + Trips

Gondelvaart 2012

Zaterdag 8 september was het weer zover: de 34e gondelvaart op de Giessen. Dit jaar was er geen boot van de Speel-In, maar had Kevin zijn eigen boot. Een hele simpele boot, want tijd om iets leuks te maken was er gewoon niet. Het ging er meer om dat we de gondelvaart weer vanaf het water konden meemaken, net zoals de afgelopen vier edities. Grote vraag voor mij: vaar ik mee of vaar ik niet mee?

Eerst even voor de mensen die nog nooit van een gondelvaart hebben gehoord, een stukje Wikipedia over dit evenement:

Een gondelvaart is een optocht op het water, waarlangs toeschouwers staan. De deelnemende vaartuigen zijn doorgaans kunstig versierd of verlicht met lampjes rondom een thema; soms is de tocht centraal geregeld, vaak dragen verenigingen of bedrijven zorg voor één boot en zijn er prijzen te verdienen met de versiering van de boot.

De Gondelvaart op de Giessen is om de twee jaar en sinds 2004 vaar ik al mee op zo’n versierde boot. Dit vanuit het vrijwilligerswerk (Speel-In) dat ik tot dit jaar heb gedaan. Maar dit jaar was er dus geen Speel-In boot. Te weinig tijd, mensen haakten af en nog meer van dat soort redenen. Volkomen terecht overigens hoor, want het kost gewoon een heleboel tijd. Maar Kevin wilde toch mee doen, want het meemaken van de Gondelvaart vanaf het water, leek hem veel leuker dan het zien vanaf de kant. En dus schreef hij zichzelf in en deed vervolgens een oproepje aan wat mensen of ze misschien mee wilden helpen met de (weinige) voorbereidingen. Wat ging het thema worden? Een camping. Lekker simpel: gooi een grote tent aan boord en de boot is af.

   Onze boten in 2004 (olifant), 2006 (rups), 2008 (trein) en 2010 (space-shuttle).

Maar Kevin zou Kevin niet zijn als er niet een heleboel licht en geluid aan boord gesleept zou worden. Ja, je bent een beginnende drive-in show of je bent het niet. Dus werd er een hoge toren gebouwd waar verlichting in werd gehangen en daar bovenop zou Kevin gaan staan DJ-en. Er werd nog een poging gedaan om het geheel verder aan te kleden (met de nadruk op ‘een poging’), er werd een barbecue geregeld, eten en drinken en toen was het zaterdag en moest ik een beslissing gaan maken: vaar ik mee (wat betekend dat je vanaf 19.15 uur vast zit op een boot en daar tot zeker na middernacht op moet blijven) of vaar ik niet mee?

"Dat is toch niet zo’n moeilijke keus als je vriendje op die boot zit?” Dat zou je inderdaad denken ja. Maar je moet je even bedenken dat Kevin natuurlijk heel de avond bezig is met draaien van muziek en als hij dat niet is, is hij aan het socializen met de mensen aan boord. En die andere mensen zijn niet mijn beste vrienden ofzo. Niet dat ik een hekel aan ze heb, maar er is gewoon geen klik schijnbaar. Er was dus een risico dat ik helemaal in mijn uppie zou zitten heel de avond. Maar mijn zusje was vrij en die was ook door Kevin meegevraagd, dus besloten we samen deze uitdaging aan te gaan. En als het ons echt te veel zou worden, dan doken we toch gewoon van die boot af. Vast wel een bootje van het bestuur, de reddingsbrigade of de politie die ons er dan weer uit zou vissen.

 
Die twee figuren daar voorop het schip zijn ik en mijn zusje. De rest zit in de tent…

En dus ging ik mee, samen met mijn zusje. En we hebben elkaar enorm vermaakt. Als echte ‘diehards’ hebben we heel de avond staan dansen op de boot. Ook op de momenten dat de andere volledig instorten en lui op een bank lagen, stonden wij nog te springen en te doen, zodat de boot er niet volledig uitgestorven uit zou zien. En laten daar nou net ook foto’s van zijn: zo’n grote boot, niet echt boeiend versierd en dan ook alleen maar met twee zichtbare mensen aan boord. Best sneu om te zien, maar ach… wij hadden het gezellig. En de dag daarna hadden we spierpijn.

Om even een betere indruk achter te laten van hoe een boot zou moeten zijn, hier de winnaars van deze 34e editie van de Gondelvaart:

   

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer joyce 13 september 2012 op 10:53

  Haha zou het zo weer doen, heb het prima naar me zin gehad met je!
  Ach en die spierpijn en wat verkoudheid had ik dr wel voor over

 • Reageer Saskia 14 september 2012 op 08:06

  Ziet er erg leuk uit!

 • Reageer Caroline 14 september 2012 op 15:20

  Prachtige foto’s! Ziet er erg gezellig uit!

  Liefs!!

 • Reageer Liann. 14 september 2012 op 19:06

  Wauw, wat zitten er mooie boten tussen 🙂

 • Reageer Kelly 2 oktober 2012 op 17:05

  Wauw zeg dat is wel mooi gemaakt! Lekker sfeertje met die lampjes. Ziet er super uit!
  Kelly heeft onlangs geplaatst..(seizoen) Woondecoratie

 • Reageer Flo 2 oktober 2012 op 22:02

  Ziet er gezellig uit, nog nooit zoiets gezien! Leuke foto’s!
  Flo heeft onlangs geplaatst..Keep it casual

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge