Overige

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Op 22 september is het dan echt officieel begonnen: de herfst. Was ik de eerste herfstdag nog heel hoopvol qua weer (de zon scheen, de lucht was blauw), al snel werd die hoop weggenomen. Het is winderig, nat en soms ook gewoon al koud. We hebben zelfs de eerste herfststorm al gehad! Dus schuif ik mijn laatste beetje hoop opzij en geef ik me over aan het nieuwe seizoen: ”Hallo herfst…”

Het eerst op mijn herfst-lijstje wat is echt nodig eens moest gaan doen, was opzoek naar een nieuwe jas. Een jas voor nu en een jas voor de winter (als het allemaal nog kouder wordt, brrr). De jas die ik nu heb, heb ik al jaren. En dan heb ik het niet over 3 jaar of zo. Nee, ik denk dat ik mijn huidige winterjas al zo’n 8 jaar heb. Dat is er ook wel een beetje vanaf te zien. De binnenkant is kapot, het uiteinde van de mouwen is stuk en waterdicht is hij ook echt niet meer. Nu ook de rits niet meer met goed fatsoen wilt sluiten, is het echt tijd voor een nieuwe jas. En deze nieuwe jas is – as we speak – onderweg naar mij. Ik kwam hem tegen in het AUTUMN/WINTER nummer van de H&M en ik heb hem gelijk besteld.

Toen ik toch bezig was met mijn jassenzoektocht, bedacht ik me dat ik nog steeds niet echt een jas had voor ‘er-tussen-in’. Een jas voor als het nog niet mega koud is, maar een simpele vest, blazer of zomerjas toch eigenlijk ook niet meer voldoen. Het liefst zo’n lange, trenchcoat-achtige jas, maar dan met zo’n dikkere stof. Wolmix noemen ze dat volgens mij. En ook die heb ik gevonden, alleen dan in het AUTUMN nummer van de H&M. Hij lijkt me ideaal, omdat er ook gewoon een rits in zit en hij heeft ook nog een capuchon. Ik heb hem besteld in het zwart, maar ze hadden hem ook in een oranje/rood kleurtje. Maar zwart leek me gewoon wat makkelijker met van alles te combineren.

Ook deze jas is al onderweg naar mij toe, volgens de site van H&M. Ik wacht in spanning af en ik hoop dat de jassen me passen, staan en boven al: dat ik ze net zo leuk vind bij mezelf als bij de meiden in het boekje. Helaas heb ik, vooral bij de laatste soort jassen, vaak het gevoel dat ik in een hobbezak loop. Dus ik hoop dat dat dit keer anders zal zijn! Zodra ze binnen zijn (als het goed is deze week), zal ik proberen er een logje over te schrijven inclusief foto’s.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saskia 26 september 2012 op 21:04

  Leuke jassen, vooral de onderste. Ik heb nog een winterjas nodig.
  Saskia heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: Stop alles in de wasmachiennnnn!

 • Reageer Caroline 26 september 2012 op 22:34

  Ik wil nog een nieuwe jas, ben maandag in de stad geweest, maar niet gevonden wat ik wil!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..De laatste week

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge