Overige

Het is niet overal hetzelfde.

Afgelopen week had officieel de laatste week geweest dat ik bij mijn oude baan werkte. Zoals het er twee maanden geleden uit zag, zou ik nu werkloos thuis zitten. Maar zoals jullie al wisten, is dat even anders gelopen. Inmiddels werk ik al een baan bij mijn nieuwe baan en dus leek het me leuk om jullie te vertellen hoe het me tot nu toe bevalt op mijn nieuwe werkplek.

Van een kinderdagverblijf naar een kinderdagverblijf. Nog steeds in Dordrecht. Wat kan er nou daadwerkelijk anders zijn, zou je denken? En toch is het allemaal wel wennen. Allereest mis ik natuurlijk al mijn lieve collega’s. Ik werkte daar natuurlijk alweer 2,5 jaar en dan bouw je een band op. Daar moet ik nu weer helemaal opnieuw mee beginnen. Maar ook op mijn nieuwe werkplek werken erg aardige, leuke meiden en dus zal dat heus allemaal wel goed komen.

Een ander groot verschil: mijn vorige werkplek had 11 groepen en het kdv waar ik nu werk bestaat (nu nog) uit één groep. Waar ik vroeger altijd met een handvol andere collega’s de dag opstartte, sta ik nu wel eens, ‘s ochtends vroeg of einde van de middag, alleen op de groep. In het begin leek me vooral het alleen afsluiten moeilijk. Misschien is moeilijk niet het goede woord, maar het leek me zo’n grote verantwoording.

Zorgen dat de wasmachine en de vaatwasser klaar staan en die nacht gaan draaien. Alle ramen dicht, deuren dicht. Slaapkamers laten luchten. Zorgen dat alles netjes en opgeruimd is. Je wilt natuurlijk wel dat je collega die de volgende dag vroeg is, gewoon kan beginnen. Maar dat valt me alles mee, want het gaat eigenlijk als vanzelf. ‘s Ochtends heb je natuurlijk ook een grote verantwoording. Je moet immers zorgen dat alles klaar staat en, nog belangrijkers, je moet überhaupt voor zorgen dat je zelf op tijd bent. Op mijn vorige werk was er dan altijd wel iemand die even de kindjes van je groep kon opvangen. Nu is dat anders. Ik ga dus 5 à 10 minuten eerder weg om zeker te zijn dat ik er op tijd ben. Natuurlijk kan ik in noodgevallen altijd iemand anders bellen, bijvoorbeeld als er een groot ongeluk is gebeurd.

En zo zijn er nog wel meer kleine verschillen, bijvoorbeeld in het plan van aanpak. Maar wat ook een verschil is: zaten de baby’s (0-2 jaar) en de peuters (2-4 jaar) eerst nog apart, zitten ze nu bij elkaar in dezelfde (verticale) groep. Dat maakt de invulling van de dag toch anders.

Verder vind ik het er tot nu toe wel leuk. Langzaam vind ik mijn plekje. Begin deze week had ik ook nog een gesprekje met de leidinggevende en ook zij was tot nu toe tevreden over mij. Gelukkig!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Caroline 5 september 2012 op 00:32

  Iets anders is altijd wennen en zal ook nooit meer het zelfde worden, dat is iets wat ik zelf ook steeds meer ga beseffen..

  Hopelijk krijg je hier ook een hele fijne tijd!

 • Reageer Saskia 5 september 2012 op 09:07

  Is inderdaad bij elk bedrijf anders weet ik uit ervaring. Wel fijn dat je het er tot nu toe naar je zin hebt!

 • Reageer Sylvia 5 september 2012 op 09:20

  Het klinkt – ondanks het even moeten wennen – toch allemaal heel positief, gelukkig! 🙂

 • Reageer Veronica 5 september 2012 op 12:58

  Het is altijd lastig om na 2,5 jaar ineens over te stappen op een andere baan. Maar het went vanzelf en uiteindelijk is ook dit weer de normale gang van zaken. Fijn dat je het wel leuk vind!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge