Tech

Fiets? eReader? Notebook? (1)

Het is weer zover. Eigenlijk koop ik bijna nooit duren spullen voor mezelf en als ik dat wel eens doe, dan is het voorafgegaan door heel veel (en soms ook lang) twijfelen. Op dit moment heb ik er weer last van. Wel of geen eReader, wel of geen notebook of doe ik het allebei niet en houd ik het geld voor een nieuwe fiets? Of moet ik het misschien gewoon alle drie maar doen? Laten we beginnen met het grootste (en duurste) voorwerp: de fiets.

Mijn huidige fiets dateert uit 2000 en is dus inmiddels al 12 jaar door mij in gebruik. Pasgeleden brachten we hem bij de fietsenmaker, omdat er twee volledige nieuwe banden op moesten (binnen- en buitenband). Toen Kevin mijn fiets weer wilde op halen, zei de fietsenmaker dat er eigenlijk nog wel heel wat meer moest gebeuren met de fiets. Als ik er tenminste nog wat langer van wilde genieten. Maar omdat ik eigenlijk al met het idee voor een nieuwe fiets liep, bedankte Kevin vriendelijk en hoopte de fietsenmaker dat ik dan in ieder geval nog even kon profiteren van de nieuwe banden.

Maar wat voor fiets wil ik dan? En waarom? De supermarkt (en allerlei andere winkeltjes) zitten op zo’n 5 minuten lopen bij ons huisje vandaan. Ik vind het dus zonde om voor kleine boodschapjes tussendoor de auto te pakken. Maar lopen is ook niet altijd handig. Toen ik pasgeleden besloot om gelijk wasmiddels mee te nemen die in de aanbieding was, sjouwde ik me natuurlijk een breuk dat "hele” stuk naar huis. Dan lijkt het opeens héél ver en héél lang. Maar met mijn huidige fiets is het niet veel makkelijker. Ik heb wel een bagagedrager, maar de snelbinders ontbreken. En aan tassen aan mijn stuur heb ik een hekel. Dus ik dacht: "Ik wil een transportfiets!” Eén met voordrager, stuurblokkering en een dubbelstandaard. Een bagagedrager is geen must, maar aan de andere kant ook wel handig. Máár (er is natuurlijk altijd een maar) hij moet ook niet te duur zijn.

Sparta Pick-Up   Sparta Pick-Up Basic

Nou heb ik er wel één op het oog. Hij is van Sparta en heeft de Pick-Up. Ik twijfel alleen nog tussen de Pick-Up (€599,-) of de Pick-Up Basic (€499,-) (klik op de afbeeldingen voor groter formaat foto’s). De prijzen zijn overigens de prijzen op de site van Sparta zelf. Allebei zijn ze verkrijgbaar met 3 versnellingen (wat wel fijn is, aangezien ik sowieso één helling op moet). Die versie is dan wel met terugtraprem, maar dat went vanzelf wel. Het scheelt dus 100 euro tussen de ene en de ander, maar die duurdere ziet er wel een stukje degelijker uit qua kettingkast, zadel en trappers. En die duurdere is nog in andere kleuren te krijgen dan zwart, namelijk Graphite Mat en Light Seagreen. Die twee kleuren vind ik allebei ook wel leuk. Maar vind ik het die 100 euro waard?

  

Voorlopig kan ik sowieso nog geen fiets uitzoeken, omdat we de plek niet hebben om hem droog op te bergen. De schuur waar die in zou moeten komen te staan, staat nu namelijk nog volgepropt met spullen die (hopelijk snel) een andere plek moeten krijgen. Maar goed, er vast over nadenken is niet verkeerd, want ik zal er wel geld voor opzij moeten zetten.

Dit mijn twijfels omtrent een nieuwe fiets. Hebben jullie nog tips qua fietsen of een mening over mijn ideeën, laat het dan zeker weten. Wie weet kan het mijn twijfels een beetje wegnemen. En hoe het nou zit met die eReader en Notebook, lezen jullie in de volgende log(s).

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Saskia 7 oktober 2012 op 20:39

  Ik heb er eentje van Batavus. Hoewel ik eigenlijk ook geen nieuwe fiets wilde kopen (mijn fiets was 11 jaar oud maar deed het nog prima) ben ik toch echt super blij ermee.
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Week 40 in foto’s

 • Reageer Caroline 7 oktober 2012 op 22:33

  Ik heb een tweede hands fiets (uitgaansfiets voor de enkele keren dat ik niet bob) en die staat al vanaf maart bij een vriendin. haha
  Daarbij woon ik in een dorp, moet ik iets hebben of ergens heen pak ik altijd mijn auto!

  Succes met kiezen.
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Haarmode fall&winter 2012/2013

  • Reageer Wendy 14 oktober 2012 op 16:16

   @Caroline: Ik woon ook in een dorp, maar heb alles op fietsafstand in de buurt dus.

 • Reageer Kelly 8 oktober 2012 op 06:59

  Succes met kiezen. Ik vind de duurste eigenlijk wel de mooiste :p
  Kelly heeft onlangs geplaatst..Festival

 • Reageer tineke 8 oktober 2012 op 10:20

  Ik wil ook wel een nieuwe fiets! Maar ik zou er dan niet meer dan een paar tientjes voor over hebben, :p Vind de fietsen hierboven trouwens wel heel mooi, allemaal!

  • Reageer Wendy 14 oktober 2012 op 16:17

   @tineke: Ik vind het één keer in de zoveel jaar wel mogen. Zeker aangezien ik het ook echt wel regelmatig denk te gaan gebruiken. En daarbij heb ik nog nooit zelf een fiets aangeschaft. Mijn vorige fietsen waren altijd verjaardagscadeau’s. 😉

 • Reageer Marah 8 oktober 2012 op 11:54

  Ik heb eigenlijk nog nooit een nieuwe fiets gekocht. Zelfs mijn ‘nieuwe fietsen’ waren altijd tweedehands fietsen bij de fietsenmaker weg. Zo goed als nieuw, maar wel een stuk minder duur! Is misschien ook een idee?
  Marah heeft onlangs geplaatst..Zoekwoordenmania #1 ~ Dikke dames

  • Reageer Wendy 14 oktober 2012 op 16:18

   @Marah: Daarom ga ik ook eerst even bij de fietsenmaker babbelen. Misschien heeft hij wel een heel ander aanbod voor me.

 • Reageer Liann. 8 oktober 2012 op 17:36

  Ik heb pas nog een nieuwe fiets gekocht. Op mijn oude viel niet meer te fietsen, dus ik moest wel. Ben er overigens nog steeds blij mee 🙂
  Liann. heeft onlangs geplaatst..Ik heb het geprobeerd

 • Reageer tuinmeubelen steigerhout 13 mei 2013 op 08:14

  Super, geweldige blog! Hoe lang blog je al? je schrijft leuk.

  Het geheel van je site ziet er ook goed uit en ook je tekst in interessant!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge