Tech

Fiets? eReader? Notebook? (3)

Het is weer zover. Eigenlijk koop ik bijna nooit duren spullen voor mezelf en als ik dat wel eens doe, dan is het voorafgegaan door heel veel (en soms ook lang) twijfelen. Op dit moment heb ik er weer last van. Wel of geen eReader, wel of geen notebook of doe ik het allebei niet en houd ik het geld voor een nieuwe fiets? Of moet ik het misschien gewoon alle drie maar doen? De vorige keren logde ik over de fiets en de eReader. Last but not least: mijn twijfels over een notebook.

Ik heb een laptop. Eéntje van Acer met een terabyte aan geheugen. Zijn geheugen is niet vol te krijgen (niet door mij op dit moment in ieder geval) en behalve het feit dat hij momenteel wel erg snel warm word (ventilator beetje smerig misschien?) is het een prima ding. Maar hij is wel groot. Even met de laptop op schoot, op de bank een logje typen, is niet echt makkelijk. Hij is te groot, daardoor te wiebelig op mijn schoot en hij knalt dan binnen no-time uit, omdat hij geen koele lucht meer binnen krijgt. En aangezien ik niet altijd aan de keukentafel of een verdieping hoger aan een bureau wil zitten, zocht ik naar een andere oplossing.


Deze notebook vind ik in het echt minder mooi, maar is in normale winkels het goedkoopst.

Eerst probeerde ik het een met de iPad, die we hier toch in huis hebben. Maar ik liep al snel tegen het eerste probleem. Ik schrijf mijn logjes altijd in Windows Live Writer. Ik vind het zo heerlijk dat je je log kan typen en gelijk ziet hoe hij er in de layout van je blog uit ziet. En laat er voor Windows Live Writer nou net geen iPad app zijn of iets dergelijks. Jammer! Maar dat was niet het enige wat ik niet prettig vond aan bloggen via een tablet. Ik vind het typen op een touchscreen niet fijn. Korte stukjes of zinnetjes gaan nog wel, maar een hele log typen voelt niet fijn. Wat het precies is, weet ik niet. Ik denk dat het komt omdat ik op een touchscreen maar met twee vingers typ. Op mijn laptop doe ik dan met tien vingers. Ook heb ik het met zo’n bluetooth toetsenbordje geprobeerd. Dat was al beter, maar het kon nog steeds niet op tegen mijn laptop en zo’n ‘gewoon’ toetsenbord.


Deze notebook vind ik in het echt het mooist en is het goedkoopst, maar alleen in online winkels.

Oké, het moest dus klein en compact zijn en een ‘gewoon’ toetsenbord hebben. Eén plus één maakt een notebook! Ideaal dacht ik! Hartstikke licht en klein, dus ik kan hem zelfs in mijn tas overal mee naar toe nemen (als ik dat zou willen). Bijvoorbeeld naar mijn werk zou dat fijn zijn. Dan kan ik in mijn pauze mooi even wat logjes voorbereiden en die dan ‘s avonds in plannen en online zetten. Dus ik ging wat rondkijken. Niet te duur, maar uiteraard wel goed.

Ik ben nu tegen twee notebooks aangelopen die niet te duur zijn, qua specificaties bijna identiek zijn aan elkaar en allebei wit zijn (= mooi!). Alleen die prijsverschillen overal?! In de normale winkels is de ene goedkoper en bij de online winkels de andere. Degene die ik het mooist vind (het oog wilt ook wat) is het goedkoopst online. Maar ja, wil ik zoiets online kopen. Ik heb totaal geen idee hoeveel extra gedoe dat met zich mee brengt als je met problemen zit. Bij een gewone winkel ga je gewoon even langs. Ja, dat gaat online toch wat minder makkelijk. Dus moet ik dan de extra service van een offline winkel prioriteit geven en dan de (in mijn ogen) iets minder mooie kiezen? Of moet ik maar gewoon extra geld bijleggen (ongeveer 50 euro) om die mooiere toch “offline” te kunnen kopen?  Of moet ik dat hele notebook gebeuren gewoon helemaal uit mijn hoofd zetten? Moeilijk moeilijk moeilijk!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Tineke 14 oktober 2012 op 08:03

  Eeh, ik ben fel tegen die kleine laptopjes! Echt, ik kan er totaal niks mee.. Scherm is te klein, toetsen ook. Voor school is het natuurlijk prima, om notities te maken, maar ik vind het voor privé en voor bloggen niks! :’) ik zou zeggen: ga voor die duurdere fiets en blijf nog even bij je oude laptop, als die het toch nog prima doet 😉

  • Reageer Wendy 14 oktober 2012 op 16:26

   @Tineke: Het is dus ook meer voor als ik even tussendoor een log wil schrijven. Voor die momenten dat je opeens inspiratie hebt, maar geen zin hebt om van de bank af te komen, omdat je ook tv zit te kijken. Of voor op het werk, voor die inspiratievolle momentjes tijdens de pauze. Maar goed, ik twijfel niet voor niks. 😉

 • Reageer Liann. 14 oktober 2012 op 12:34

  Lastig. Ik zou het echt niet weten, sorry!
  Liann. heeft onlangs geplaatst..Geef mij een naam

 • Reageer Saskia 14 oktober 2012 op 14:46

  Wij hebben zelf een tijdje geleden een Acer aangeschaft. Erg blij mee 🙂
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Review: Vouchercode.nl

 • Reageer Willemvk 14 oktober 2012 op 16:22

  Het is maar net wat je wilt, dat zul je toch helemaal zelf moeten bedenken.
  Ik zou zo’n ding zelf nooit kopen. Ik zit toch liever aan de eettafel met mijn 19″ laptop dan op de bank en dat ligt niet aan het formaat.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Vloeibaar Wasmiddel

  • Reageer Wendy 14 oktober 2012 op 16:30

   @Willemvk: Uiteraard is het wat ik zelf wil, maar soms is het heel fijn om de mening van andere te horen als je zelf zo’n ongelooflijke twijfelkont bent. 😉

 • Reageer Leoni 14 oktober 2012 op 17:11

  Ik heb een gewone laptop en een mini laptop. De mini laptop gebruikte ik op school alleen ik ben er alweer op uitgekeken omdat hij zo sloom wordt en je kan er weinig op kwijt. Mijn ”gewone” laptop is eigenlijk te groot en wanneer deze over en paar jaar zijn tijd heeft gehad ga ik op zoek naar een tussen midden weg. Niet te klein en niet te groot.

  Dus als ik jou was zou ik een midden maatje zoeken. Maar zo’n mini laptop is wel ideaal om in je tas te drukken. Ze zijn vaak nog lichter dan een boek. Denk er nog even rustig over na. Maar maak niet te snel een beslissing want daar krijg je spijt van! In ieder geval succes met je keuze! Laat je het ons nog weten?
  Leoni heeft onlangs geplaatst..Taart met?

 • Reageer Angelique 14 oktober 2012 op 20:04

  Ik heb zelf een asus en dat werkt prima!
  Angelique heeft onlangs geplaatst..Study Sunday #1

 • Reageer Caroline 15 oktober 2012 op 12:06

  Ik had het zelfde wat jij hebt en dat is dat je laptop te warm word en niet makkelijk op je schoot ligt. Mijn laptop (17″) was nog vrij nieuw toe en toen kwam ik dit tegen in een boekje: http://www.logitech.com/nl-nl/notebook-products/cooling-pads/speaker-lapdesk-n700
  Echt super handig, gelukkig heb ik dat ding een stuk goedkoper kunnen kopen dan op de logitech site zelf. Ze hebben ook nog andere versies.

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Will And The People

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge