Overige

Hè Barst!

Een tijdje terug kreeg ik bericht van Hi dat ik mijn telefoonabonnement weer kon verlengen. Eigenlijk had ik besloten om een sim-only verlenging te doen, aangezien ik niet te spreken ben over toestel lease en mijn huidige telefoon nog prima voldeed. Tot er afgelopen zaterdag wat gebeurde wat mij nooit overkomt: mijn telefoon viel uit mijn jaszak, op de grond en met zo’n vaart dat er nu vier ‘prachtige’ scheuren door mijn scherm lopen. Hè Barst!!

Al jaren zit ik mij Hi en ik ben er altijd mega tevreden over geweest. Het enige probleem wat ik ooit heb gehad met Hi, was de oorzaak van Phonehouse. Op één over andere duistere wijzen had Phonehouse het toen namelijk voor elkaar gekregen om mijn zusjes nieuwe abonnement te koppelen aan mijn klantnummer bij Hi. Terwijl ik nog nooit bij de Phonehouse was geweest, er ook niet bij was en toch ook echt hele andere gegevens (naam, geboortedatum, etc) heb dan mijn zusje. Maar goed, Phonehouse kon (of wilde) het niet oplossen. Hi daar in tegen hielp ons prima en dat terwijl het hun fout niet was. Maar goed, wat ik dus wil zeggen. Ik zit al jaren bij Hi en als het aan mij ligt, wil ik dat zo houden.Ik nam altijd een jaar contract bij Hi. Dan kon ik elk jaar een nieuwe telefoon uitzoeken en dan vond ik leuk. Ik koos dan vaak voor een telefoon waarvoor ik hooguit een tientje hoefde bij te betalen. Waren dan vaak niet de nieuwste modellen, maar dat vond ik niet erg. Mijn huidige telefoon is de HTC Desire S en die kreeg ik voor minder dan tien euro bij mijn huidige abonnement. Een abonnement met 2 uur bellen, onbeperkt smsen en 400 MB (+250MB gratis i.v.m. een aanbieding) databundel voor €37.50. Als je dan het toestel zou omrekenen tot maandbedrag ben je iets meer dan 80 cent extra per maand kwijt voor de telefoon.

Oké, dit op een rijtje gezet hebbende, ging ik kijken naar de aanbiedingen van Hi op dit moment. Hetgeen wat op dit moment het meest in de buurt komt van mijn huidige abonnement (ook kijkende wat ik gebruik en te veel of te weinig heb) op een 1000 MB data, 75 belminuten en onbeperkt smsen. Dat gaat me €30,- kosten. Ik ben dan bereid om die €7,50 die ik per maand goedkoper ben, uit te geven aan een nieuwe telefoon. Iets meer mag ook, maar niet heel veel meer. Dat is (even heel zwart/wit gezien) al véél meer dan die 80 cent die het eerst was omgerekend per maand. Moet lukken zou je zeggen. Nou, niet dus…

Sinds ze bij Hi (en zoveel andere) gebruik maken van toestel lease heb je niet zomaar “even een telefoon erbij voor onder een tientje” zoals ik dat normaal wel deed. Want een lease categorie van onder de drie euro per maand bestaat er niet. Dat is dus (incl. de aanbieding van nu) dertig euro in een jaar en dan mag je het telefoontje nog niet eens houden! En voor die dertig euro heb je dan ook nog eens helemaal niks qua telefoon, want ik ga er heel erg op achteruit qua specificaties (en dat terwijl mijn mobiel ook al weer van begin 2011 is).

Misschien denken sommige mensen “wat loop je nou een probleem te maken”, maar ik vind dit gewoon echt een beetje bizar. Ik ben dan voor het daadwerkelijke bellen, smsen en internetten goedkoper uit, maar ik vind het gewoon bizar dat het hele ‘telefoon-erbij-krijgen-gebeuren’ zoveel duurder is geworden. Ow ja, nog zoiets: als je bijvoorbeeld gaat kijken naar een iPhone 5 (toevallig gedaan voor vriendlief) dan betaal je aan leasebedrag in 1 of 2 jaar tijd meer dan de daadwerkelijke verkoopprijs en (zoals ik al eerder zei) dan mag je je telefoon gewoon weer inleveren. Of je moet hem afkopen, dus dan ben je nog eens een paar honderd euro kwijt.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Tineke 25 oktober 2012 op 18:09

  Het nut van dat toestel lease snap ik ook totaal niet! Heb het voor mezelf even uitgerekend, en ik ben echt zo’n 300 euro goedkoper uit als ik de iPhone 5 los koop en er een sim inkt abonnement bij neem!

 • Reageer Sas 26 oktober 2012 op 09:19

  Dat leasen slaat inderdaad nergens op…
  Sas heeft onlangs geplaatst..Review: Fonq, het eigentijdse webwarenhuis

 • Reageer Marije 26 oktober 2012 op 14:16

  Kijk eens op hollandsenieuwe.nl, hier heb ik pas een abonnement afgesloten en ben een stuk goedkoper uit. Betaal nu 16 euro per maand incl 275 belminuten/MB’s/sms en nog 500MB internet. Was dan wel via een aanbieding uit de krant, maar je komt zeker niet boven E30,- uit.

 • Reageer Marije 26 oktober 2012 op 14:16

  En dus inclusief nieuw toestel.

  • Reageer Wendy 26 oktober 2012 op 20:44

   @Marije: Bedankt voor je tip! Daar ga ik zeker even naar kijken.
   Wendy heeft onlangs geplaatst..Hè Barst!

 • Reageer Willemvk 26 oktober 2012 op 22:37

  Ik heb eerder dit jaar wel voor zo’n toestellease constructie gekozen. Of ik het toestel na de looptijd over ga kopen, bepaal ik dan wel.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Sound of Cylons

 • Reageer Caroline 28 oktober 2012 op 23:27

  Dat is ook de reden waarom ik weg ben bij HI. De laatste 2 jaar had ik sim only van hi, maar daar kwam ik nu zelf niet onder de 25 euro uit. Nu heb ik tele2 waar ik voor 15euro in de maand, 200bel/sms en 500mb internet.. Ook heb ik overal bereik. Alleen de eerste dagen van overstappen ging niet helemaal goed, maar ze hebben me super goed geholpen!

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Het is goed zo

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge