Tech

Hello Fisheye

De meningen over een fisheye lens zijn verdeeld. Je vind het mooi/leuk/grappig of je vind er gewoon niks aan. Het leek mij in ieder geval altijd nog wel leuk om zo’n lens bij mijn collectie te hebben. En sinds gisteren heb ik dat.

Het is de Samyang 8mm F/3.5 fisheye geworden. Deze is voor een fisheye helemaal niet duur en als ik de foto’s en reviews van andere moet geloven is het wel een goed objectief. “Gewoon doen”, zei ik tegen mezelf. Vreemd hè, voor deze twijfelkont? Maar had even een $@*&-dag en ik deed het gewoon. Zulke dagen moet ik niet te vaak hebben, want dat zou slecht voor mijn portemonnee zijn.

IMG_2309

Helaas is het echt *blub* weer en heb ik hem eigenlijk nog niet lekker kunnen uitproberen. Toen het even een momentje droog was en het zonnetje even te voorschijn kwam, heb ik snel een foto gemaakt. Overbelicht van heb ik jou daar en helemaal geen interessant plaatje, maar goed. Het is een objectief zonder automatische focus, dus dat zal ook wel even oefenen worden. Maar ook dat schijnt in het geval van een fisheye wel mee te vallen.

Iemand met ervaring en tips en trucs? Schroom niet om je wijsheid te delen! En natuurlijk ga ik verder ook gewoon een beetje aanrommelen (als het weer mij die mogelijkheid geeft… *Grmbl*)

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Sas 31 oktober 2012 op 22:07

  Ik wil ook ooit foto’s maken met een fish eye…
  Sas heeft onlangs geplaatst..Kiek-kiek

 • Reageer marlyssa 31 oktober 2012 op 23:46

  dit staat ook nog op mijn verlanglijst!

 • Reageer Michelle 1 november 2012 op 01:41

  Ik vind foto’s met een fish-eye lens echt supervet! Ooit wil ik die foto’s ook maken, lijkt me echt tof.
  Michelle heeft onlangs geplaatst..Review, Swatch & Look | Make-Up Studio Fluid Liner

 • Reageer tnieke 1 november 2012 op 11:57

  ik vind fish eye ook heel leuk! toen ik deze foto in eerste instantie zag, dacht ik dat de auto gecrasht was hahaha!

  • Reageer Wendy 1 november 2012 op 21:01

   @tnieke: Ik snap wat je zag, ik zag het ook namelijk. 😛

 • Reageer Debbie 1 november 2012 op 18:52

  Geeft wel een grappig effect… Veel plezier met je aankoop.
  Debbie heeft onlangs geplaatst..Geluksmomentjes #1

 • Reageer Eline 2 november 2012 op 15:38

  leuk he! Veel plezier ermee!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Devrim!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge