Overige

Varkens in de bioscoop

Naar de bioscoop gaan vind ik leuk. Mooie zaal, groot scherm, goed geluid en een fijne sfeer. Ik heb toch altijd een soort luxe gevoel als ik een bioscoopzaal in loop. Helaas zijn er (schijnbaar) weinig mensen die er ook zo over denken. Tenminste, dat blijkt elke keer weer als de lampen aan het einde van de film weer aan gaan…

Afgelopen zondagavond was ik sinds tijden weer eens in de bioscoop, in Pathé de Kuip in Rotterdam. Daarvoor hadden we lekker gegeten bij Bennie Beer, één van de Beren eetcafés. We gingen die avond naar de film ‘Ted’ (hoe toepasselijke ook: eten bij de Beren en dan naar een film met een beer). De film was leuk, komisch en hier en daar ook ontroerend. We hadden een fijne avond.

Toen de film bijna tot zijn einde liep (de aftiteling was nog net niet begonnen), stonden de eerste mensen al op, trokken hun jassen aan en gingen weg. *zucht* Waarom ga je naar de film als je het geduld niet kan opbrengen om minstens tot de aftiteling te blijven zitten?

Dat is één van de dingen waar ik me elke keer over verbaas. Je kan aan de lampen in de bioscoopzaal zien wanneer een film echt over is en er niets bijzonders meer te zien is. Dan gaan ze namelijk echt aan (niet gedimd, maar aan). Je hebt wel eens films waar, tussen de aftiteling door, nog stukjes film voorbijkomen. Bloopers of kleine stukjes waarin verteld wordt wat de toekomst voor de verschillende karakters in de film brengt (zo van: Pietje beroofde de bank en moet 15 jaar de cel in -of- Marietje trouwde met Hans en ze kregen 3 kinderen). Ik wil dat soort stukjes ook graag zien! Maar het merendeel van de mensen staat dan al met hun jas aan voor mijn neus het beeld te blokkeren. Irritant!

En dan is er nog zoiets waar ik me altijd aan erger aan het einde van de film. Geen idee of dat overal zo is tegenwoordig, maar in Pathé de Kuip in ieder geval wel. Je staat op om je jas aan te doen, kijkt om je heen en wat zie je dan? Lege flesjes, lege chips verpakkingen, lege popcorndozen, halfvolle popcorndozen en complete inhouden van popcorndozen verspreidt over de zaalvloer. Wat is dat voor asociaal gedrag? Sorry, als er mensen zijn die hier komen en dat ook doen, maar ik vind dat echt erg. Voordat je daadwerkelijk de zaal uit kan lopen, loop je zeker 2 prullenbakken voorbij. Van die enorm grote, dus niet te missen. En dan staat er vaak ook nog een aparte bak voor petflesjes. Wat is in hemelsnaam de moeite om je troep die paar meter mee te nemen en gewoon weg te gooien?! En hoe krijg je het voor elkaar dat de popcorn overal over de vloer ligt? We zijn toch zeker geen stel varkens? Kijk, ik snap best dat je eens wat kan laten vallen, maar wat daar op de grond ligt is echt niet van per ongeluk wat laten vallen. En dan nog: als mijn bak zou omvallen, dan veeg ik het aan het einde bij elkaar, veeg het zo goed als het kan in de bak en gooi het dan alsnog weg. Misschien is dat erg overdreven voor sommige mensen, but that’s me.

Natuurlijk laat ik dit soort dingen niet mijn avond verpesten, maar ik loop me er wel ontzettend over verbazen. Ik vraag me altijd af of dat nou de stadse mensen zijn die ons dorpsmensen de boeren noemen. Want zelf nou zelf, als ik de boer ben, wat zijn hun dan?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Caroline 18 oktober 2012 op 13:29

  Zeer herkenbare irritatie. Ik was laatst in Eindhoven in de pathe, maar stond er van te kijken hoe netjes die na afloop was..
  Maar nu was ik afgelopen weekend op Festyland, super mooi georganiseerd en versierd. Je komt echt in een heel andere sfeer. Maar dan staan er overal tegen de versiering mannen te pissen, terwijl er overal op elke hoop pisbakken staan..

  Ook toen we naar de auto liepen, omdat we opgehaald werden moesten we een stukje lopen, loop je door een straat, waar dus ook huizen staan. Alles is netjes afgezet met hekken, maar dan heb je van die idiote die toch over het hek heen moeten om alles bij mensen in de tuin te vernielen… Gebruik gewoon je verstand.. Of drink niet zo veel, want alcohol is geen excuus voor mij en al helemaal niet op die leeftijd.

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Festyland

 • Reageer Willemvk 18 oktober 2012 op 21:09

  Het is jammer dat het tegenwoordig zo gaat.
  Ik kan mij trouwens ook niet herinneren dat de popcorn porties altijd al zo groot waren.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Netjes Werken

 • Reageer Michelle 18 oktober 2012 op 21:31

  Ik snap je irritaties, ik wordt er ook helemaal gek van!
  Michelle heeft onlangs geplaatst..My Favourite Songs – Oktober 2012

 • Reageer Saskia 18 oktober 2012 op 22:04

  Oh vreselijk inderdaad!
  Saskia heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: I have found out that if you love life, life will love you back

 • Reageer LNNK 18 oktober 2012 op 22:31

  Zeer zeer herkenbaar, ik heb altijd het gevoel dat ik de enige ben die netjes zijn spullen opruimt.
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Je hebt van die dagen..

 • Reageer Lauradenkt 19 oktober 2012 op 11:09

  Ik ben al een tijdje niet in Pathe de Kuip geweest, maar het was me niet opgevallen. In LantarenVenster gebeurt dat in ieder geval niet.
  Lauradenkt heeft onlangs geplaatst..Jong duurt langer dan je denkt

 • Reageer Veronica 20 oktober 2012 op 18:39

  Dat zijn dingen die bij ons in de bioscoop echt niet gebeuren. Sowieso hebben ze bij onze bioscoop geen popcorn, waarschijnlijk om die reden. En ze geven echte glazen ipv bekers. Dus misschien dat het daar dan ook wel een beetje aan ligt. Ik vind het ook raar dat mensen zoveel rotzooi achterlaten, beetje tuig dat dat doet denk ik 🙂
  Veronica heeft onlangs geplaatst..De Labradoodle

 • Reageer Rachelle 22 oktober 2012 op 21:48

  En dan heb je het nog niet eens over de ploppende Amstel-bierflesjes en de popcorngooiers…
  Rachelle heeft onlangs geplaatst..Dingen waar ik gelukkig van word (2)

  • Reageer Wendy 22 oktober 2012 op 22:03

   @Rachelle: Die Ploppende Amstel-bierflesjes hoorde ik inderdaad dit keer ook wel erg veel. Eerder nooit opgevallen. Ook weer nieuw dus. Popcorngooiers heb ik (gelukkig) nog nooit meegemaakt.

 • Reageer marlyssa 31 oktober 2012 op 23:51

  Helemaal mee eens! Echt waar ik verbaas me ook telkens weer wat een zooi het is. Wat fijn om op je blog te lezen:)
  marlyssa heeft onlangs geplaatst..Halloween

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge