Creative

DIY Postcrossing-/memoboard

Iedereen heeft ze denk ik wel eens gezien: van die memoborden gemaakt van een schilders canvas, een lap stof en wat lint. Als het af is, kan je dan kaarten tussen de linten steken en heb je gelijk een leuk decoratief iets aan de muur hangen. Dat leek me een leuke oplossing voor mijn postcrossing kaarten.

Mijn Postcrossing kaarten eindigen nu, nadat ik ze geregistreerd heb, in een la. Als de la te vol wordt, dan doe ik een deel in een (schoenen)doos. Maar eigenlijk vind ik dat super zonde van al die mooie kaarten die ik krijg en dus wilde ik wat anders. Ik heb ze een tijdje in een fotomapje gehad, maar ook dit was geen succes. Ansichtkaarten zijn namelijk niet altijd precies het formaat van een foto.

Toen ik weer wat DIY memoborden tegen kwam op het Internet, besloot ik dat dat de oplossing moest zijn. Zodra een kaart binnenkomt, hem registreren en dan ‘tentoonstellen’ op mijn eigen gemaakte Postcrossingboard! En dus ging ik aan de slag en verzamelde ik de spullen die ik nodig had. Op dat er online al tientallen van die DIY logjes staan, ga ik het niet meer stap-voor-stap uitleggen. Wel heb ik foto’s van het eindresultaat en zal ik jullie vertellen wat ik precies gebruikt heb.

Voor mijn Postcrossing-/Memoboard gebruikte ik:

 • een schilders canvas (50×60) (Xenos)
 • een lap grijze stof (Stoffenkraam)
 • zwart lint (13mm) (Intratuin)
 • witte knopen (Bas van der Heijden)

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer tnieke 23 november 2012 op 14:37

  wauw, heel mooi zeg! Wil ik ook wel hebben ;p

 • Reageer Debbie 23 november 2012 op 16:07

  Wat is ie super leuk zeg
  Debbie heeft onlangs geplaatst..Margriet Winter Fair

 • Reageer Sas 23 november 2012 op 16:29

  Ziet er erg leuk uit zeg!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Black

 • Reageer Willemvk 24 november 2012 op 11:13

  Leuk gemaakt!

 • Reageer Saar 24 november 2012 op 19:18

  Hij is erg mooi geworden!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Tag: Boeken

 • Reageer Petra 24 november 2012 op 20:40

  Gaaf! Staat bij mij ook nog steeds op de verlanglijst om ooit te maken 🙂
  Petra heeft onlangs geplaatst..Besparen op de boodschappen

 • Reageer Femke Blogt 25 november 2012 op 15:11

  Leuk! Mijn zusje is de laatste tijd ook veel bezig geweest met het fabriceren van memoboards. Misschien moet ik er ook maar eens aan geloven haha
  Femke Blogt heeft onlangs geplaatst..Bonfire Night: niet voor de poes

 • Reageer Caroline 28 november 2012 op 22:12

  Erg leuk gemaakt!
  Misschien kun je daarna in een ouderwets foto boek plakken ?

  Liefs
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Uit eten!

  • Reageer Wendy 28 november 2012 op 23:44

   @Caroline: Daar heb ik inderdaad aan gedacht, maar dan kan je de achterkant dus niet meer lezen. En daar staan soms toch leuke verhaaltjes op van de afzender.
   Wendy heeft onlangs geplaatst..Gastblog op ItsWendy.nl

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge