Overige

Hema & Zeemeerminnen

Het was weer even stilletjes, maar we zijn er nog steeds hoor. Er wordt uiteraard gewerkt, het huishouden wordt gedaan, ik probeer me warm te houden nu de temperaturen langzaam steeds verder dalen en meer van dat soort ongein. Maar uiteraard deed ik ook andere dingen, dus daar vullen we deze blog maar even mee.

Er werd een Hema geopend in Hardinxveld. Ja, het is waar. Hardinxveld-Giessendam is een nieuwe winkel rijker en niet zomaar één. Er is een heuse Hema verrees zich uit het bouwpuin wat overbleef, nadat er een gebouw was neergehaald. Oké, het is geen grote Hema, maar toch vind ik het heel erg fijn. De Hema is zo’n winkel waar ik lekker doorheen kan neuzen. Ik heb er mijn eerste aankopen gelijk maar gedaan, die middag dat hij geopend werd. Twee notitieboekjes (een grote voor bij mijn laptop en een kleine voor in mijn tas) en een set haarelastieken. Heel Hardinxveld weer blij, want nu hoeven we (ik citeer een kop uit het dorps huis-aan-huis krantje) “Niet meer naar Gorinchem voor HEMA-spullen”. Dat er dus een redelijk grote Hema in Sliedrecht zit, is de gemiddelde Hardinxvelder even ontgaan. Ow ja, toen ik dit trouwens op Twitter benoemde, werd ik als Tweet Van De Week in het dorps huis-aan-huis krantje van Sliedrecht geplaatst en heeft het Hardinxveldse dorpskrantje opeens de titel bij het online artikel even veranderd. Toeval?

We gingen naar de musical  “The Little Mermaid”. Zondagmiddag 11 november zaten we in het Beatrix Theater in Utrecht. Zomaar spontaan. En laat ik er even bij noemen, voor de mensen die het nog niet weten, dat ik best wel een fan ben van de Disney tekenfilms. Vooral van de classics en bijvoorbeeld De Kleine Zeemeermin ken ik door en door. De liedjes kan ik zo uit het niets woord voor woord zingen en ik weet precies wat er gebeurt in de film. Ja, dan schep je voor jezelf misschien wel een beetje hoge verwachtingen van de musical. Helaas viel hij me dan ook een klein beetje tegen. Allereerst vond ik de aankleding van het podium, het decor en sommige kostuums een beetje tegenvallen. Misschien had dat wel te maken dat ik laatst Wicked nog heb gezien en die geweldig mooi vond. Vervolgens hadden de liedjes andere teksten gekregen. Het kwam wel op hetzelfde neer, maar het was het voor mij gewoon net niet. En dat ze nou stukken/liedjes toevoegen vind ik prima, maar om vervolgens het einde maar een beetje te afraffelen vond ik minder. Drie dagen voorbij, geen zoen, hallo Ursula, schelp stuk, Ursula dood en Ariël en Erik leven nog lang en gelukkig. Waarom is Ursula niet in een meid veranderd om Ariëls stem te gebruiken om Erik van Ariël weg te krijgen. Waar is de strijdt van Erik tegen Ursula om zijn geliefde Ariël terug te winnen? Het was leuk, gezellig, maar ook wel een tegenvaller.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Willemvk 18 november 2012 op 10:00

  Je bent een beroemdheid in Sliedrecht!
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..September Films

  • Reageer Wendy 20 november 2012 op 11:37

   @Willemvk: Hahaha, zal wel meevallen toch? En dan hopelijk beroemd en NIET berucht. 😉

 • Reageer Sas 18 november 2012 op 15:34

  Jammer dat de musical tegen viel.
  Ik ben helemaal geen musical-persoon.
  Sas heeft onlangs geplaatst..The last thing you bought / Happened this weekend

 • Reageer Leoni 18 november 2012 op 19:51

  Jammer dat je meer van het musical had verwacht. Maar verwachtte je er niet te veel van dan?

  • Reageer Wendy 20 november 2012 op 11:39

   @Leoni: Zoals ik in mijn log al zei: ja, waarschijnlijk wel ja. Voor jezelf heb je zo’n idee van de ‘Disney-standaard’ en aangezien de naam Disney ook aan deze musical hangt, denk je wel dat hij aan die standaard voldoet. In mijn ogen was dat dus niet zo, maar misschien bij duizenden andere mensen wel.

 • Reageer Liann. 21 november 2012 op 15:56

  Jammer dat de musical tegenviel!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge