Overige

Testritje met een Fisheye

Een tijdje geleden kocht ik voor mezelf een Fisheye lens en dat konden jullie hier lezen. Het weer zat me op dat moment alleen niet helemaal mee, dus ik had nog geen testrondje kunnen doen met deze lens. Afgelopen dinsdag zat het me mee: een zonnetje en ik was vrij. Dat ik flink last van een verkoudheid had, vergeten we even.

Ik was snotverkouden, maar het zonnetje scheen en ik wilde toch echt wel wat doen met mijn nieuwe lens. Ik besloot dus dat ik warm ingepakt even een shotje vitamine D ging halen en dat buiten in de zon zijn dus alleen maar goed voor me was. Samyang lens op mijn Canon en lopend naar het parkje in de buurt. Het was lekker rustig op straat dus ik had ook geen last van "straks-gaat-iedereen-me-stom-aankijken” gevoelens. Ja, ik voel me soms nog steeds niet zo vrij om maar gewoon foto’s in de rondte te schieten in het openbaar. Ik ben in het begin vooral bezig geweest met de juiste instellingen. Ik denk dat ik het inmiddels wel een beetje door heb en hieronder zie je de resultaten van de eerste keer op pad met mijn Fisheye. Op- en aanmerkingen, tips en trucs. Het is allemaal welkom!

Groot formaat van de foto’s is te zien op mijn Flickr-pagina: flickr.com/photos/wndyyy

Dit is toch wel één van mijn favorieten geworden dit rondje fisheye. Ik houd van die mooie bruine herfstkleuren op dat nog groene gras. Mooie blauwe lucht en een zonnetje. Heerlijk herfstweer!

Deze foto is nog het meest een echte fisheye foto, vind ik zelf. Je ziet het op elke foto wel, maar bij deze nog het meeste. Eigenlijk had er in het midden een mooie paddenstoel moeten staan, maar helaas waren deze niet aanwezig in het parkje wat ik bezocht.

Als afsluiter nog een ‘mislukte’ foto van mij. Ja, inderdaad! De achtergrond is scherp en ik niet. Blunder. Ach, jammer. Volgende keer beter! Vond het toch nog wel leuk genoeg om even te delen.

Mijn Photoshop skills zijn nog niet heel best, maar ik doe mijn best. Ik wil vooral even mijn bedankje eruit doen naar Siebe Warmoeskerken en Evelien Oerlemans voor het maken van Photoshop actions. Wat moest ik zonder Photoshop actions. Dus als meer mensen nog leuke actions weten, laat het mij dan ook even weten.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Caroline 7 november 2012 op 22:56

  Erg mooie foto’s! Vind ze wel apart 😉
  Ik heb zelf ook wel eens,die gevoelens van zou ik een foto maken en wat denk de rest dan wel niet.. en dan is mijn camera een zakformaat..

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Beveiligd: Zo dichtbij..

 • Reageer Tineke 8 november 2012 op 08:19

  Oh wauw, ik vind ze écht heel mooi geworden!

 • Reageer Sas 8 november 2012 op 09:00

  erg leuke foto’s!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Something you do everyday

 • Reageer Liann. 8 november 2012 op 16:20

  Mooie foto’s Wendy!
  Liann. heeft onlangs geplaatst..Positiviteit en de werkelijkheid

 • Reageer Debbie 8 november 2012 op 21:16

  Wat geeft dat een leuk effect… mooie foto,s.
  Debbie heeft onlangs geplaatst..Leven met ME ~deel 3~

 • Reageer Petra 9 november 2012 op 10:31

  Wat een prachtige foto’s. Mooi speeltje is dat toch he, zo’n fisheye lens 🙂

  • Reageer Wendy 11 november 2012 op 11:43

   @Petra: Ja, het is inderdaad een leuk speeltje. 🙂

 • Reageer Rianne 9 november 2012 op 19:47

  Ik vind de een na laatste foto het mooist. Die van de bladeren op de grond. De overige foto’s zijn overigens ook mooi! Fisheye is sowieso een erg leuke manier van foto’s maken =D
  Rianne heeft onlangs geplaatst..Blogschoonmaak

 • Reageer Charlotte 10 november 2012 op 14:55

  Supergaaf!
  Ik vind een fisheye effect wel erg vet:)
  xxx

 • Reageer Lauradenkt 12 november 2012 op 21:13

  Jeetje, wow, vind het echt hele mooie foto’s!
  Lauradenkt heeft onlangs geplaatst..Waar je mee te maken krijgt als je je haar verft

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge