Overige

Heerlijk Kerstsfeertje

Ik haat het dat het donker is als ik naar mijn werk moet. Ik haat het dat het donker is eer dat ik weer naar huis rijd. Ik heb een hekel aan de wind en ook aan de regen. Maar een goeie sneeuwbui maakt het wat beter en dan een mooie blauwe lucht: pluspunten! En ja, die Kerstsfeer: Ge-wel-dig. December maakt het weer een beetje beter.

Zon heeft altijd een enorme invloed om mijn humeur. Ik heb er zelf nooit zo bij stilgestaan, maar sinds ik samenwoon met Kevin en hij het een keer opgemerkt heeft, ben ik me er steeds meer bewust van. Zodra de dagen korter worden en de nachten langer, wordt mijn humeur steeds somberder. Nee, ik zal niet zeggen dat ik last heb van een herfst-/winterdepressie, maar ik kan begrijpen waarom mensen daar last van hebben.

Een flinke sneeuwbui is voor vele mensen een extra domper, maar bij mij zorgt het weer voor een kleine twinkeling in mijn ogen. Ik hou van de sneeuw! Het maakt mij ook helemaal niet uit al moet ik bijvoorbeeld nog met de auto weg. Natuurlijk moet je extra voorzichtig rijden, maar ik vind het niet eng ofzo. Helemaal niet, ik vind het zelfs op een positieve manier spannend. Het moet wel heel erg glad zijn, wil ik niet meer in mijn auto stappen.

En dan hetgeen wat mij nog het meest opvrolijkt in december: de Kerstsfeer! De versieringen, de lampjes, de kaarsje, de kerstboom… Het geeft mij allemaal weer een wat vrolijker en warmer gevoel. Ik kon dan ook niet wachten tot Sinterklaas weer naar Spanje was en ik de Kerstboom mocht gaan optuigen. Als het aan mij lag, had hij er al eerder gestaan, maar we (ik en Kevin) hebben afgesproken dat eerst die goedheilig man het lang uit moet zijn. Maar sinds 6 december staat mijn onze Kerstboom. Vorig jaar in het wit, zilver en paars. Dit jaar in het wit, zilver en blauw. Ik ben er weer trots op! Heb al heel wat complimenten gehad, net als vorig jaar. Dus bij deze: onze Kerstboom!

En je mag het best zeggen hoor, als je er geen drol aan vind. Smaken verschillen. En sorry voor dit enthousiaste gebeuren als je wel een Kerstboom wilt, maar helaas (om wat voor reden) niet hebt. Jullie zullen wel gek worden van al die “kijk-mijn-kerstboom” plaatjes…

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Sylvia 10 december 2012 op 22:33

  Mooie boom hoor 🙂 Ik moet het met een miniatuurversie doen in mijn studentenappartementje en vanwege kat Chuck hangen er alleen slingers en lichtjes in, maar desondanks ben ik blij met m’n boompje 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Curator

 • Reageer Marike 10 december 2012 op 23:05

  Heerlijk! Ik ben ook ietwat soberder in de herfst/winter. Daarom vind ik het ook zo fijn dat er zoveel feestdagen zijn in december.
  Marike heeft onlangs geplaatst..Oranje cadeautjes van Hermes

 • Reageer Danielle 11 december 2012 op 00:30

  Nice! Enne helemaal mijn smaak hoor 😉
  Danielle heeft onlangs geplaatst..WIN: Super Cute Kawaii ‘Anti Dust Earphone Plug Stopper’

 • Reageer Sas 11 december 2012 op 08:37

  Ziet er leuk uit!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Hallo smartphone

 • Reageer Saar 11 december 2012 op 11:21

  Wat een mooie boom! Wij hebben er ook zo’n mand onder, staat lekker afgewerkt vind ik!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Muzikale Maandag: Passenger – Let Her Go

 • Reageer Liann. 11 december 2012 op 16:31

  Ja de Kerstsfeer is zeker leuk. Mooie boom! 🙂
  Liann. heeft onlangs geplaatst..Visjes, knabbelen maar!

 • Reageer Debbie 11 december 2012 op 20:27

  Mooie kerstboom
  Debbie heeft onlangs geplaatst..~~Weekly Diary Week 49~~

 • Reageer Caroline 11 december 2012 op 23:20

  Mooie kerstboom!
  Ik herken die sombere gevoelens ook, dit jaar wat extremere dan alle andere jaren..

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Smile Note 052

 • Reageer Nienke 12 december 2012 op 19:29

  mooie boom, leuke mand ook eronder!
  Blauw is helemaal mijn kleurtje, helaas voor ons dit jaar geen boom 🙁

  enneuh suc6 niet altijd gegarandeerd, maar ga ‘ns een weekje op wintersport.
  * vaak een lekker zonnetje
  * sneeuw
  * genieten met een glaasje warme chocomel van het prachtige uitzicht met je lief

  Vaak laten ze in Oostenrijk de Kerstverlichting lekker hangen, dus heb je ook het Kerstsfeertje.
  Wat wil je nog meer?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge