Beauty + Fashion

Mijn Pandora

In mijn vorige blog over dat wat ik van de Kerstman kreeg, schreef ik ook over mijn nieuwe Pandora armband en het eendje(-bedel) die ik erbij kreeg. Mijn andere Pandora armband was vol en dus leek het me een geschikt moment om te bekijken wat daar allemaal aanhing.

In juni 2006 kreeg ik voor mijn verjaardag een look-a-like Pandora armband van een kennis van ons. Helaas verloor ik deze in Frankrijk tijdens de zomervakantie van datzelfde jaar. Ik vond dat zo vreselijk zonde, want ook al ik daarvoor nog nooit van Pandora gehoord, het had mijn hart gestolen. Het hele idee achter de armband, de vorm en alle verschillende bedels. En dus werd er een nieuwe (echte) Pandora armband gekocht.

En nu, zo’n zes jaar later, was hij toch echt helemaal vol. Nou ja, er zou misschien nog wel een bedel bij kunnen, maar er moest nog wel een beetje ruimte tussen de bedel zitten, vond ik zelf. Er hing/hangt van alles aan mijn Pandora armband. Nep-bedels van een paar euro, gekocht op de markt, die na een tijdje helemaal koperkleurig werden, omdat het geen echt zilver was. Deze heb ik al snel weggedaan. Ik vond het namelijk lelijk en ‘goedkoop’ staan aan mijn armband. Vanaf dat moment droeg ik alleen echt zilver aan mijn armband. Vooral echt Pandora, maar ook een aantal van een ander merk.

Hartje Een van de eerste bedels die ik van Kevin kreeg. Waarom dat een hartje werd, hoef ik denk ik niet uit te leggen.
Cadeau Een cadeau, als cadeau.
Bloem Gekregen van mijn moeder voor Kerstmis. De bloem die uitgebeeld wordt is Edelweiss.
Liefde (chinees) Het woord ‘liefde’ in het Chinees. Hij ligt in het doosje alleen ondersteboven. Ook gekregen van Kevin.
Huis Het huisje heb ik ook gekregen van Kevin. Onderop heeft hij een datum laten graferen, namelijk de datum dat wij de sleutel van ons huis kregen.
Katje Dit is een niet-Pandora bedel. Geen idee welk merk het wel is. Gekregen van de kennis die mij eerder de armband gaf. Een katje omdat we op dat moment veel kittens in huis hadden.
Sneeuwpop Gekregen met Kerstmis.
Auto Deze heb ik zelf gekocht van het geld wat ik kreeg omdat ik mijn rijbewijs had gehaald. De duurste bedel aan mijn armband, omdat er zirkonia’s in verwerkt zitten. Twee ‘witte’ als koplampen en twee rode als achterlichten.
Spookje Een van de Pandora bedels die ik gewoon erg grappig vond en wilde hebben, gewoon omdat ik hem leuk vond.
Olifant Tegelijkertijd gekregen met het katje. Ook van diezelfde kennis. Ik was net gezakt voor mijn stage en kreeg dit olifantje voor geluk. Uitbeeldingen van een olifant met zijn slurf omhoog, schijnen geluk te brengen.
Wekker De wekker heeft nog wel de meest bijzondere achtergrond. Ik kreeg deze in 2009, toen Kevin en ik vijf jaar samen waren, met daarbij de tekst: “Ik hoop dat ‘ons klokje’ nog heel lang mag doortikken.”
Klavertjevier Gekregen van een (oude) vriendin. Voor geluk.

Er staan inderdaad nog meer bedels op de foto: drie glasbedels van Pandora zelf en van Charlot Borgen, twee clips om de bedels op hun plek te houden en een bedel bedekt met hartjes.

Het leukste van mijn armband/de bedels vind ik dat elke bedel is uitgezocht door de persoon die hem kocht. Behalve het spookje, want daarvan had ik aangegeven dat ik die heel leuk vond. Op deze manier krijg je bedels die voor de gever iets betekenen en die ikzelf misschien nooit had uitgekozen.

Mijn oude armband ligt op dit moment bij de juwelier. Door het gewicht van de bedels, was deze flink uitgerekt. Hij was nu 19,5 cm, terwijl hij 18 cm was. Daardoor schuift hij vrij makkelijk van mijn pols af en zou ik hem dus makkelijk kunnen verliezen. Dat wil ik natuurlijk niet en dus wordt hij ingekort. Over een week kan ik hem weer op komen halen. Ondertussen heb ik natuurlijk mijn nieuwe armband nog!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk