Overige

“Pap.. mam.. VERRASSING!”

Al dagen wil ik er over schrijven, maar al die tijd kon dat niet. Het kon niet omdat het een geheim moest blijven voor mijn vader en moeder. En aangezien mijn moeder ook wel rondhangt op de social media, moest ik er hier nog maar even niets over zeggen. Maar nu mag ik er dan eindelijk over bloggen!

Al een aantal maanden geleden kwam ik er achter dat mijn ouders in december van dit jaar dertig jaar getrouwd zouden zijn. Alweer dertig jaar, dus dat betekent een parel huwelijk. Niet echt een jubileum die normaal groots gevierd word, zoals bij 25 of 50 jaar getrouwd zijn, maar toch wilde ik het niet voorbij laten gaan. Zeker omdat wij eigenlijk nooit iets bijzonders voor hun trouwdag hebben gedaan. Ik nam contact op met mijn zusje om te vragen wat zij er van vond en ook zij wilde wel meedenken over een leuk cadeau wat we konden geven.

Op een gegeven moment bedacht ik me dat mijn ouders, sinds onze basisschooltijd, eigenlijk geen leuke foto’s van ons samen meer hadden. Ik kon er voor kiezen om zelf wat foto’s te maken, maar dat vond ik eigenlijk niets. Ik wilde zoiets liever aan de professional over laten. Mijn zusje vond dit ook wel een leuk idee: een fotoshoot van ons samen. Leuk voor onze ouders en ook nog leuk voor ons zelf.

En zo stonden we op een woensdagavond in de fotostudio van FdB Fotografie: erg stijfjes en onwennig. Maar met wat aanwijzingen kwamen we er toch en na wat verschillende poses, een mini kleding wissel en een heleboel gelach, hadden we meer dan 160 foto’s als resultaat. We gingen naar huis met de opdracht om daar de acht leukste van te kiezen, zodat die nog nabewerkt konden worden, voordat wij onze ouders er mee zouden verrassen.

Na een hele selectieprocedure (Joyce maakte een selectie, ik maakte er één en Kevin hebben we ook laten kiezen als objectief persoon), hadden we deze acht foto’s uitgekozen.

Afgelopen zaterdag gingen we met onze ouders bowlen en steengrillen om hun huwelijksverjaardag te vieren. We hebben toen een gedicht gegeven om ze daarvoor te bedanken en om te laten weten dat er nog een cadeau namens ons onderweg was. Volgens mij hebben we ze toen flink nieuwsgierig gemaakt. Gelukkig hoefden ze niet lang te wachten, want de maandag daarop kreeg ik de foto’s binnen en woensdag hebben we ze aan hen laten zien.

Volgens mij vonden ze het wel een leuke verrassing. We hebben ze de opdracht gegeven om één foto uit te kiezen, die we dan nog op canvas o.i.d. laten afdrukken. Uiteraard mogen ze zelf ook nog wat doen met de zeven foto’s andere foto’s. En dan hebben we natuurlijk ook nog al die andere foto’s die dan wel niet zijn nabewerkt, maar die op klein formaat misschien ook net zo leuk kunnen zijn. Geslaagd cadeau, al zeg ik het zelf. En we zijn zelf ook blij met het resultaat.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

22 Reacties

 • Reageer Sylvia 21 december 2012 op 14:30

  Wat een leuk idee! En mooie foto’s 🙂

 • Reageer Marjolein 21 december 2012 op 15:02

  Wat gaaf! En nog gefeliciteerd natuurlijk. Die laatste foto vind ik erg mooi.
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Random photos #11

  • Reageer Wendy 21 december 2012 op 17:58

   @Marjolein: Dankjewel! Mijn vader vond dat eerst maar een rare foto volgens mij, maar uiteindelijk vond hij het zonde dat er niet nog één was waarbij we andersom stonden. Dus ik van voren en mijn zusje van opzij.

 • Reageer tnieke 21 december 2012 op 15:19

  Leuk idee zeg! 🙂

 • Reageer Yolande 21 december 2012 op 17:49

  Leuk idee en de foto’s zijn goed gelukt!! Vooral die laatste is leuk!
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Bedankt voor alles

  • Reageer Wendy 21 december 2012 op 17:59

   @Yolande: Dankjewel! Hij is inderdaad leuk, vooral omdat hij anders dan anders is denk ik.

 • Reageer Mylène 21 december 2012 op 19:39

  Superleuk dat jullie dat hebben gedaan voor jullie ouders! En de foto’s zijn ook heel leuk geworden.
  Mylène heeft onlangs geplaatst..Beste Maya

 • Reageer Willemvk 21 december 2012 op 20:17

  Leuke foto’s!!

 • Reageer Petra 21 december 2012 op 21:09

  Wat een supergave foto’s! Jullie staan er echt heel mooi op saampjes. Gefeliciteerd nog met je ouders. 30 jaar is ook al een hele prestatie hoor! Lang niet alle getrouwde stellen halen dat, door stukgelopen huwelijk of door overlijden. Dus petje af van je ouders 😀
  Petra heeft onlangs geplaatst..Hij staat!

  • Reageer Wendy 23 december 2012 op 16:02

   @Petra: Daar heb je inderdaad gelijk in. Petje af voor hun inderdaad!

 • Reageer Tessa 21 december 2012 op 22:30

  Juicey wenst jou fijne kerstdagen! http://imageshack.us/a/img94/1076/wishm.png

 • Reageer Caroline 22 december 2012 op 11:19

  Erg mooie foto’s!!

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Vanavond!

 • Reageer modegek 22 december 2012 op 12:03

  haha, mooi foto’s ze zijn echt heeeeeeeeeeel leuk
  ik volg je via bloglovin en ben erg benieuwd naar je nieuwe post!
  xxxjes janineshappyblog

  MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR
  modegek heeft onlangs geplaatst..weer terug!

 • Reageer Sas 22 december 2012 op 17:00

  Zijn echt onwijs mooie foto’s geworden!!!

 • Reageer Bo 23 december 2012 op 11:26

  Aahw superleuke foto’s zijn het geworden!
  Bo heeft onlangs geplaatst..DIY: Dip Dye Cupcake Papiertjes

 • Reageer Liann. 23 december 2012 op 15:31

  Super leuk!
  Liann. heeft onlangs geplaatst..That’s the end?

 • Reageer Aleida 23 december 2012 op 19:41

  Super mooie foto’s zeg, wat een leuk cadeau om je ouders te geven
  Aleida heeft onlangs geplaatst..Het hondje bleef een weekend logeren

 • Reageer Rianne 27 december 2012 op 20:11

  Wat een ontzettend mooie foto’s zeg!
  Rianne heeft onlangs geplaatst..2012 blogoverzicht: deel een

 • Reageer Leoni 28 december 2012 op 17:41

  Wat super lief van jullie! En die foto’s zijn ook erg leuk en spontaan!
  Leoni heeft onlangs geplaatst..SNAPSHOTS | December

  • Reageer Wendy 28 december 2012 op 20:38

   @Leoni: Ja, dat spontane was nog wel lastig hoor. Maar dankzij de tip: “probeer elkaar maar omver te duwen”, lukte het toch aardig.

 • Reageer Maris 29 december 2012 op 15:41

  Kom net via via op je blog. Leuke blog heb je. Wat een prachtige foto’s. Als mijn dochtertjes dit later mij cadeau doen kan ik niet anders dan met tranen in mijn ogen zitten!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge