Overige

Simon’s Cat

Ik ben een kattenmens. Toen ik geboren werd, hadden mijn ouders al twee poezen. Die twee werden opgevolgd door weer twee poezen. Ondertussen hadden we al diverse nestjes gehad en uiteindelijk hielden we er daarvan weer één. Toen ik op mezelf ging, kregen wij twee lieve katers en inmiddels is er bij mijn ouders weer één bij.

Al die katten in mijn leven (acht stuks in totaal) hebben/hadden hun eigen karakter. Hun eigen maniertjes, gekkigheidjes en streken. En al die dingen zie ik terug bij een inmiddels beroemde YouTube kat. Geen echte kat, maar een getekende versie: Simon’s Cat!

Vier jaar geleden begon het allemaal met een filmpje van een hongerige kat die tot het uiterste gaat om zijn baasje wakker te krijgen. Dat filmpje zat al vol herkenning. Het tot aan vervelends toe mauwen voor aandacht. Boven op je komen staan, wanneer je ligt te slapen (die van mij komen zelfs bovenop je gezicht liggen, heel aangenaam). Het gelijk vrolijk en enthousiast doen, als ze maar denken een beetje je aandacht te hebben. Gelukkig hebben die van mij nog nooit naar een honkbalknuppel gegrepen of iets dergelijks.

Inmiddels zijn er 25 filmpjes met deze kat in de hoofdrol. Ook is er inmiddels een kitten bij gekomen, die af en toe ook een rolletje heeft. Net zoals de egel, de hond en diverse vogeltjes. Ook zijn er inmiddels verschillende boeken uitgebracht met Simon’s Cat in de hoofdrol.

Elke keer blijf ik er om lachen, vooral omdat ik mijn eigen katten er heel erg in herken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het lekker in de weg lopen als je bezig ben op je computer en/of laptop? Of de obsessie van je kat met een lege kartonnen doos? Of hoe ze het voor elkaar krijgen om alles van je kast, plank of vensterbank te lopen?

 

Simon’s Cat is te vinden op YouTube, op Facebook, op Twitter en in de boekenwinkel.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Sas 16 december 2012 op 09:15

  Ik ben ook een katten mens. En Simon’s cat is geweldig!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Sans-online bestelling

 • Reageer Liann. 16 december 2012 op 14:53

  Haha, die knuppel!
  Liann. heeft onlangs geplaatst..Afsluiten

 • Reageer Danielle 16 december 2012 op 21:26

  Ik ben geen kattenmens, maar de kat van Simon vind ik leuk!

 • Reageer Femke Blogt 16 december 2012 op 23:47

  Geweldig die filmpjes! Ik kan me er ook echt om bescheuren. Zo herkenbaar. Katten willen altijd wat jij hebt, willen altijd bovenop datgeen gaat zitten wat je aan het lezen bent, kortom willen aandacht op datgeen waar jij je aandacht op richt haha. Mafkezen.
  Femke Blogt heeft onlangs geplaatst..‘Fucking koud!’

 • Reageer Yolande 17 december 2012 op 21:30

  Wat een leuk filmpje! Zelf ben ik allergisch voor katten maar dat vind ik best jammer! Het zijn hele leuke beesten, ook al zijn het een beetje aandachttrekkers zoals je op het filmpje ziet haha!

 • Reageer Willemvk 18 december 2012 op 22:44

  Idd, zo heerlijk herkenbaar. Prachtige filmpjes zijn het.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Het Gulden Vlies van Thule – Thea Beckman

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge