Overige

Dag ballen, dag slingers!

Heel veel mensen begonnen er al mee toen tweede kerstdag voorbij was. Nog meer mensen deden het op 1 of 2 januari. Ik kon er nog geen afscheid van nemen, maar zal er nu toch ook langzaam aan moeten geloven: het opruimen van alle kerstspullen.

De kerstboom staat bij ons op een plek waar hij alles behalve in de weg staat. Op een tafeltje in de hoek van de kamer waar normaal of een plant staat of andere decoratie die makkelijk een ander plekje kan krijgen. Hij staat er mooi en vult de lege ruimte die daar is ontstaan, omdat Charlie en O’Malley onze grote kamerplant niet heel konden laten. Als we de kerstboom weer weghalen is het gelijk weer zo leeg en kaal in de woonkamer. Ik snap helemaal waarom de Intratuin juist nu een actie op kamerplanten heeft: ik ben namelijk ook geneigd om 5 nieuwe planten te kopen om die leegte te kunnen opvullen.

Maar ja, langzaam zal ik er toch aan toe moeten geven. Ik kan toch moeilijk nog maanden met die boom in mijn huiskamer blijven zitten. Naja, technisch gezien zou het kunnen, aangezien het een kunst exemplaar is wat onze huiskamer siert.

Vandaag ben ik begonnen. Niet met de kerstboom, maar met alle andere kerstdecoratie in huis. Geleidelijk afbouwen. Donderdag of vrijdag is de kerstboom aan de beurt. En dan zal ik toch weer 330 dagen moeten wachten voor dat ik het weer van de zolder af mag halen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Kim 7 januari 2013 op 13:29

  Ik vind het ook altijd zo jammer en kaal als de kerst spullen weg zijn! Ik heb ze wel al opgeruimd. Ach, over 11 maanden mag het weer 😉
  Kim heeft onlangs geplaatst..Het kleine theater van Rebecca

 • Reageer Caroline 7 januari 2013 op 13:58

  Ik ga deze week ook beginnen met mijn kerstdorp. Eigenlijk wel jammer.

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Passenger – Let Her Go

 • Reageer Leoni 7 januari 2013 op 16:16

  Ik heb echt een hekel aan het opzetten en aftuigen van kerstbomen. Het gaf wel heel veel gezelligheid maar het is zo’n pokkewerk.

  • Reageer Wendy 8 januari 2013 op 11:52

   @Leoni: Ik laat de kerstboom zelf neerzetten door Kevin. 😉 Het optuigen vind ik super leuk. Het eerste wat ik zei toen ik hem af had: “Zo, waar is de volgende boom!” Hahaha. Aftuigen is minder, maar ja het hoort er ook bij.
   Wendy heeft onlangs geplaatst..Dag ballen, dag slingers!

 • Reageer Lydia 7 januari 2013 op 16:53

  Dat is wel het voordeel van een kunstboom; geen haast om die boom met uitvallende naalden je huis uit te werken. 🙂
  Lydia heeft onlangs geplaatst..Wát zoek je? #3

  • Reageer Wendy 8 januari 2013 op 11:54

   @Lydia: En het feit dat de lampjes er ook al standaard in zitten is ook een grote plus. 😉

 • Reageer Evey 7 januari 2013 op 19:34

  Ahh, dat klinkt zo zielig. Misschien stiekem wat kerstverlichting houden?
  xx

  P.s. mijne is ook nog geen week weg haha
  Evey heeft onlangs geplaatst..DIY crafts en ideeën met papier

 • Reageer Sas 8 januari 2013 op 08:17

  Ik vind het helemaal niet erg dat de spullen weg zijn!
  Super gezellig hoor, maar blij als alles weer staat zoals vanouds.
  Sas heeft onlangs geplaatst..Favorieten

  • Reageer Wendy 8 januari 2013 op 11:57

   @Sas: Dat is het dus net bij ons: er veranderd zo weinig. De overige kerstversiering lag voornamelijk in de vensterbank. Dus die worden er juist kaler en leeg van. Het staat niet in de plek van iets of iets dergelijks. Ach, houd ik weer mee plek over voor nieuwe planten en bloemen. 😉
   Wendy heeft onlangs geplaatst..Dag ballen, dag slingers!

 • Reageer Aleida 8 januari 2013 op 12:13

  Blijft altijd jammer, ik vind het altijd zo kaal direct erna in huis
  Aleida heeft onlangs geplaatst..JOURNAL: een nieuw jaar, vliegtuigen en zon

 • Reageer mw ekster 8 januari 2013 op 22:23

  Ik zou het zo lang mogelijk uitstellen. Kerst is toch gezellig:-)

 • Reageer Amber 12 januari 2013 op 13:53

  Ik ben bang dat mijn boom nog wel even staat. De berging is een grote zooi en moet eerst opgeruimd voor de kerstspullen en het opruimen komt voorlopig nog niet van ben ik bang.
  Dus laat ik liever de boom staan dan dat er 3 dozen in de woonkamer staan. 😛

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge