Overige

Een baan, maar geen werk.

Zoals jullie hebben kunnen lezen op mijn blog, was ik bijna werkloos. Maar het geluk stond op een ongeluksdag aan mijn zijde en uiteindelijk heb ik, nog voordat mijn contract verliep, een andere baan gevonden. Ik heb dus een baan, een contract tot augustus dit jaar en ik ben officieel niet werkloos. Toch heb ik maar weinig werk, helaas…

Toen ik werd aangenomen, was de crisis natuurlijk al in volle gang. Iedereen heeft denk ik wel meegekregen dat dat voor (onder andere) de kinderopvang geen fijne situatie is. Ouders raken (een deel van) hun baan kwijt, werken dus minder, verdienen minder en hebben dus minder kinderopvang nodig of kunnen het gewoon niet meer betalen. Dat betekende voor mij dat ik een nul-uren contract kreeg. Ik was al blij dat ik iets kreeg, dus ging hiermee akkoord.

En in het begin kon ik redelijk vaak werken. Minstens drie dagen in de week. Genoeg om gewoon door te leven zoals we altijd al deden, zonder ons zorgen te moeten maken of we aan het einde van de maand wel zouden rondkomen. Maar het was vakantietijd en ik viel in voor diverse collega’s. Die collega’s zouden natuurlijk weer terug komen van vakantie. En dat merkte ik. De dagen dat ik ingepland werd, werden minder en ik mocht al blij zijn met twee dagen werken per week.

Als dan ook nog een golf van kinderen vier jaar wordt en dus naar de bassischool gaat, wordt het nog rustiger op mijn werk. Nieuwe kindjes komen er wel, maar dan net niet op de dagen dat ze mij nodig zouden hebben. Als er dan ook nog eens kindjes ziek zijn, krijg je zo’n dag als vandaag. Eigenlijk zou ik ‘s middags werken, maar vanmorgen werd ik gebeld dat ik van het rooster werd gehaald. ‘s Middags waren er dusdanig weinig kinderen dat het met één leidster gedraaid kon worden en aangezien ik degene ben met het nul-uren contract, hoefde ik niet te komen. Deze week werk ik dus maar één dag van iets meer dan zes uur.

Ik vind dat natuurlijk vreselijk balen. Niet alleen omdat ik mijn werk leuk vind, de kinderen graag zie en mijn collega’s. Ook omdat het financieel toch wel even wat lastiger is geworden. We zitten echt nog niet in de problemen hoor, want Kevin heeft gewoon nog een fulltime baan, maar het is wel even een verandering die je moet maken. Niet zomaar spontaan buiten de deur eten, niet zomaar opeens taart of cake gaan bakken, niet zomaar opeens gaan winkelen. Het is een luxe probleem, dat snap ik best, dus ik ga ook niet klagen. Ik moet er gewoon even aan wennen.

Hopelijk dat, wanneer de buitenschoolse opvang in maart opent, het weer een beetje aantrekt qua werk.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

15 Reacties

 • Reageer Femke 23 januari 2013 op 14:13

  Oh wat balen zeg. 🙁 Hopelijk gaat het wel weet beter worden, of vind je iets waar je wel goed aan de slag kunt! Want dit lijkt me vreselijk… Gelukkig zitten jullie dan niet in de financiele problemen, zoals je zegt, maar toch. Het is zo vervelend als je graag wíl werken maar dat gewoon niet gaat. Sterkte!

  Mooie quote trouwens, het is zo waar!
  Femke heeft onlangs geplaatst..Ik win altijd.

 • Reageer Kim 23 januari 2013 op 15:25

  Toepasselijk plaatje, haha.
  Balen zeg, dat je geen werk hebt. Misschien is het een idee om naast dit werk nog een gewoon oppasbaantje te zoeken. Ik doe dit ook, twee middagen in de week. Toch wat extra verdienen en het is nog leuk ook!
  Kim heeft onlangs geplaatst..Day #06 – a song that reminds you of somewhere

 • Reageer Inge 23 januari 2013 op 17:12

  Herkenbaar ik werk ook in de kinderopvang. Hopelijk gaat het snel weer de goede kant op met deze sector 😉
  Inge heeft onlangs geplaatst..Tip : Handige website!

 • Reageer Caroline 23 januari 2013 op 18:59

  Dat is echt balen. Je hebt officieel werk, maar ook weer niet..
  Hopelijk kun je snel weer meer werken.

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Will and the people!!

 • Reageer Femke Blogt 23 januari 2013 op 18:59

  Wat minder zeg..het zit niet mee 🙁 Mijn zusje werkt nog niet zo lang in het onderwijs en die kampt met precies hetzelfde..invallen hier, invallen daar..Zo zonde van al die jaren braaf naar school gaan om ‘je dromen te verwezenlijken’. Kutcrisis.

 • Reageer Saar 23 januari 2013 op 19:06

  Herkenbaar hoor, bij ons gaat het ook erg op en neer?! Kom je nu niet in aanmerking voor een WW voor de uren die je minder werkt?
  Saar heeft onlangs geplaatst..Blond Amsterdam

  • Reageer Wendy 26 januari 2013 op 00:43

   @Saar: Voor zover ik kan vinden, had ik dat dan eerder aan moeten geven. Binnen 1 of 2 maanden nadat mijn oude contract zou verlopen.

 • Reageer Marjolein 23 januari 2013 op 21:01

  Oh dat is wel echt vervelend zeg! Hopelijk veranderd het snel voor je en kan je weer lekker aan de slag…
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Random photos #12

 • Reageer Yolande 23 januari 2013 op 23:19

  Balen zeg! Ik hoop dat je situatie snel veranderd!
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Fotodagboek week 10

 • Reageer Sas 24 januari 2013 op 08:16

  Oh balen zeg meis. Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje… Ik heb dan alleen geen 0-uren contract dus nu wel volop werk… Maar nadat mijn contract afloopt?! Geen idee of ik mijn baan hou 🙁
  Sas heeft onlangs geplaatst..10 meest populaire artikelen op iliveformydreams.com

 • Reageer Anouk 24 januari 2013 op 19:30

  Hmm, ik hoop dat het binnenkort beter voor je wordt!
  Anouk heeft onlangs geplaatst..Pas op, een spellingsfout!

 • Reageer Maris 25 januari 2013 op 08:20

  O dat is balen. Ik hoop dat je snel wat vindt.

 • Reageer Evey 25 januari 2013 op 22:33

  I know the drill. Ben ook net werkloos (hoewel ik nog moet afstuderen) maar wil graag aan de slag. Rotcrisis!
  Evey heeft onlangs geplaatst..Interview met een boardchick: meet Irene

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge