Overige

Een man met een hobby

Mijn vriend heeft een hobby. Een hobby die sinds een maand een officieel bedrijfje is geworden. Een hobby die soms enorm veel tijd in beslag neem en een hobby die ik, om die reden, soms vervloek.

Zolang ik mijn vriend ken, is hij al bezig met licht en geluid. Toen we elkaar alleen nog maar via MSN kenden, wist ik dat, als ik hem op vrijdagavond sprak, dat vanuit het buurthuis was. Daar draaide hij samen met een vriend voor de jonge jeugd van het dorp. De 16minners die nog niet in de kroeg mogen komen. In hun DJ-hok(je) hadden ze een computer staan en daarop kletste hij dan, tussen het draaien door, met mij. Toen wij heel wat weken/maanden later officieel wat hadden, was dat dan ook de eerste plek waar ik hem in actie zag. Op zijn scooter, afgeladen met cd-koffers reedt hij elke vrijdag daar naar toe om te draaien. Voornamelijk hardcore, waar ikzelf heel erg aan moest wennen, maar ik gaande weg ook wel ‘aardig’ begon te vinden. Zo lang het maar bij die paar uurtjes op vrijdagavond bleef.

Ook was hij DJ op de Speel-In. Twee weken lang was hij daarmee bezig. Drie dagen opbouwen (van zijn eigen spulletje en helpen op andere plekken) en dan draaide hij 5 dagen voor kids van 6 tot en met 13 jaar. Om het vervolgens weer allemaal in twee dagen op te ruimen. Ten minste. Zo is het op papier. Want in werkelijkheid was hij er dagen/weken eerder al mee bezig: liedjes uitzoeken, apparatuur klaarmaken voor gebruik, lampen repareren, rookvloeistof kopen en meer van dat soort bezigheden. En na die twee dagen opruimen, was het vaak ook nog niet klaar. Spullen weer uitsorteren, spullen terugbrengen naar de plekken waar het vandaan kwam, spullen repareren en ga zo maar door.

En zijn hobby werd groter en groter. Hij ging steeds meer eigen spullen aanschaffen in plaats van het spul van het buurthuis. Naast de discohoek op de Speel-In, die steeds professioneler werd, werd ook de Playbackshow van de Speel-In steeds groter. En dat kost allemaal meer tijd en inzet. Het groeide uit tot een drive-in show. “U regelt een locatie en wij regelen de rest.” Dat idee. Licht-, geluidapparatuur en het Dj-en zelf. Inmiddels staat hij (minstens) elke twee maanden in de kroeg te draaien. Op vrijdag en zaterdag. Maar de dagen daarvoor is hij ‘s avonds al bezig met het opbouwen van de hele bende. Speakers neerzetten, cd-spelers, mixers, lampjes ophangen, alles aansluiten, testen en ga zo maar door. Naast deze vaste dingen, doet hij ook steeds meer andere dingen. Kerstborrels op bedrijven, nieuwjaarsrecepties, personeelsfeestje, bruiloften. En niet overal is het net zo uitgebreid. Soms is het alleen maar een muziekcomputer met wat speakers en meer niet. Maar toch zit er tijd in: spullen bij elkaar zoeken, spullen wegbrengen, spullen aansluiten, uitleg geven en daarna alles weer ophalen en opruimen.

Jullie hebben het denk ik wel door: er zit enorm veel tijd in NAAST de tijd die hij kwijt is voor het plaatjes draaien zelf. En daar gaat het soms wel eens mis. Er zijn weken dat ik hele avonden alleen thuis ben. Dan komt hij thuis van zijn ‘gewone’ werk, eet wat en gaat weer weg. Vaak komt hij pas thuis als ik al op bed lig en zien we elkaar dus (naast het eten) helemaal niet. En ja, soms kan ik daar heel boos om worden. Dan vervloek ik dat hele spulletje. Dan hoop ik dat alles in vlammen op gaat, zodat hij gewoon niets meer heeft.

Natuurlijk wil ik dat niet echt. Ben blij voor hem dat hij een hobby heeft die hij echt leuk vindt en dat het steeds groter wordt. Ik vind het ook leuk om hem af en toe te helpen en hij is super trots op mij als ik naar hem toe loop: “Schat, volgens mij ligt één van je speakers er uit” of “Lieverd, van scanner nummer 3 blijft de kleurengobo hangen”. Of die keer dat ik bij een open dag met allerlei licht- en geluidapparatuur, ‘gewoon even een movinghead bestuurde’ en de overige mannelijke bezoekers nog net niet met open mond naar me stonden te kijken, want ja: “Het is een meisje!”. Tja, waar je mee omgaat, wordt je mee besmet.

Dus bij deze, speciaal voor mijn mannetje: Sorry voor al die keren dat ik je hobby vervloekte en super boos op je was. Ik gun het je van harte en ik houd van je. Zolang je mij ook af en toe niet vergeet. <3

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Jenny 12 januari 2013 op 13:15

  Wat een leuk blogje. Snap je gevoel wel. Maar mooi dat je mee kunt doen en dat ook doet!
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Things that make me happy

 • Reageer Sandra 12 januari 2013 op 15:52

  Wat leuk geschreven dit blogje. Een dure hobby met al die apparatuur, maar leuk dat je er steeds meer in mee gaat!

 • Reageer Sas 12 januari 2013 op 16:47

  Leuk stukje!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Over onze aller eerste vakantie

 • Reageer Anouk 12 januari 2013 op 20:35

  Wat super van hem, van je hobby je werk maken is echt heerlijk!
  Anouk heeft onlangs geplaatst..Twee houdingen, één situatie

 • Reageer Kim 13 januari 2013 op 10:21

  Leuk geschreven! Wel fijn voor hem dat hij nu van zijn hobby an werk kan maken. Maar het lijkt me voor jou inderdaad niet tijd even leuk…
  Kim heeft onlangs geplaatst..Inspiration – Happiness

 • Reageer Caroline 15 januari 2013 op 00:02

  Heel begrijpelijk!
  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Les Misérables!

 • Reageer Wendy 15 januari 2013 op 22:42

  Allemaal bedankt voor de positieve reacties. Altijd fijn om te horen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge