Beauty + Fashion

Een ochtendje als haarmodel

Je bent vrij, vindt het heerlijk als andere mensen met je haar bezig zijn en je ziet op Facebook een oproep van iemand die bezig is met de kappersopleiding en dringend opzoek is naar een model met lang haar. Wat doe je dan? Een goede daad!

Maandagmiddag zag ik het voorbij komen op mijn tijdlijn op Facebook: iemand was opzoek naar een meisje met lang haar die model wilde zijn voor opsteken. Aangezien ik nog niets gepland had staan voor die dag en aangezien ik graag iemand help, heb ik gereageerd dat ik eventueel wel kon. Na wat over en weer berichten sturen, was er afgesproken dat ik de volgende ochtend om half 10 bij haar op school zou zijn.

En zo gezegd, zo gedaan. De volgende morgen zat ik in de kappersstoel op haar school. Ik kreeg te horen dat het opsteken niet door ging, maar dat ze vier verschillende vlechten moest maken en daarna een Grace Kelly rol moest doen. Ook goed, zolang de schaar en tondeuse maar in de tas bleven zitten en ik niet met coupe kort thuis zou komen. De ene na de andere vlecht verscheen in mijn haar, de docent controleerde en tekende af en ondertussen kletsten we over koetjes en kalfjes en over de Speel-In (daar kon ik haar van).

Uiteindelijk was het tijd voor de Grace Kelly rol. Ik was reuze benieuwd wat ze er van ging maken. Ik kon deze haarstijl wel van plaatjes, maar had het nog nooit zelf in mijn haar gehad. Ze maakte er echt een leuke creatie van. Niet alleen simpel de Grace Kelly rol, maar ze maakte het nog leuker er creatiever door twee vlechtjes en wat krullen. Ik vond het super leuk van haar gedaan en haar docente was ook positief. Zie hieronder de foto’s die ze maakte.

   

Later die dag, nadat ik samen met mijn moeder was gaan lunchen bij de Délifrance waar mijn zusje werkt, heb ik ook nog wat foto’s gemaakt. Inmiddels zat alles dus al een paar uur in mijn haar, had ik auto gereden, geluncht en buiten gelopen.

    

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

19 Reacties

 • Reageer Caroline 24 januari 2013 op 14:09

  Die glace kelly rol is zo super gaaf! Je kunt die zo leuk maken!
  Helaas is mijn haar daar niet zo heel geschikt voor en ik heb ze nu kort.

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Will and the people!!

  • Reageer Wendy 26 januari 2013 op 00:38

   @Caroline: Mijn haar was ook niet het makkelijkste hoor. Fijn dat het lang was, maar daardoor ook zwaar. Daardoor zakte de rol steeds een beetje in.

 • Reageer Chayenne 24 januari 2013 op 16:04

  Toen mijn beste vriendin nog leerde voor kapster ging ik ook vaker mee als lang haar model.
  Mooie kapsels.

 • Reageer Liann. 24 januari 2013 op 16:46

  Super gaaf!
  Liann. heeft onlangs geplaatst..Sjaakie en zijn broer

 • Reageer Debbie 24 januari 2013 op 20:14

  Dat is nog eens leuk… Staat je ook heel goed.
  Debbie heeft onlangs geplaatst..Postproject Januari

 • Reageer Inge 24 januari 2013 op 20:24

  Wauw wat een mooi kapsel! Haast zonde om nu ermee te gaan slapen ha-ha
  Inge heeft onlangs geplaatst..Room sneak peek #Januari

  • Reageer Wendy 26 januari 2013 op 00:38

   @Inge: Nou, alle schuifspeldjes er uit krijgen voor het slapen was best nog een hele uitdaging. 😉

 • Reageer Sas 25 januari 2013 op 08:35

  Ziet er onwijs gaaf uit zeg!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Over waar wij heen willen gaan.

 • Reageer Lifesplash 25 januari 2013 op 09:01

  Ah wauw, dat ziet er echt heel erg gaaf uit! Daaamn.
  Lifesplash heeft onlangs geplaatst..Morgen kom ik op tv!

 • Reageer LNNK 25 januari 2013 op 15:43

  Mooi! Heel chique 🙂
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Friday Favorites

 • Reageer Deborah 25 januari 2013 op 16:06

  Heel erg mooi!
  Deborah heeft onlangs geplaatst..Haarmasker recepten

 • Reageer haagsleventje 25 januari 2013 op 22:16

  Jaaaa, heb ik ook gedaan voor mijn vriendin die op de Kappersacademie zat. Deed ze ook zo met die vlechtjes en opsteken enzo. Ging ik daarna naar mijn werk, zag ik er helemaal uit als een diva in mn mantelpak en mn haar zo hahahahaha

  • Reageer Wendy 26 januari 2013 op 00:40

   @haagsleventje: Ja ik voelde me ook wel een klein beetje zitten toen ik bij de Délifrance zat. Sommige mensen keken me aan zo van: “Moet jij niet in een 4sterren restaurant gaan lunchen?” Hahaha.
   Wendy heeft onlangs geplaatst..GlossyBox Januari

 • Reageer Evey 25 januari 2013 op 22:31

  Haha gelijk heb je! Wat een gaaf kapsel!
  Evey heeft onlangs geplaatst..Interview met een boardchick: meet Irene

 • Reageer Dat Zit Wel Snor 26 januari 2013 op 21:32

  Wat een bijzonder kapsel. Zal heel leuk zijn tijdens een bruiloft.

 • Reageer Veronica 26 januari 2013 op 23:35

  Knap als je dat kan met haar, ben altijd wel jaloers op mensen die zo kunstzinnig zijn met haren. Moet wel zeggen dat ik dit niet zo heel mooi vind, beetje te ouderwets.
  Veronica heeft onlangs geplaatst..Italië 2011 – Fotoboek

  • Reageer Wendy 29 januari 2013 op 16:56

   @Veronica: Ouderwets is het inderdaad wel. Maar toch knap. 🙂

 • Reageer Lauradenkt 28 januari 2013 op 20:51

  Wow, dat ziet er chique uit!
  Lauradenkt heeft onlangs geplaatst..Liefdeslessen van tante Laura: alvast over Valentijnsdag

 • Reageer Rianne 10 februari 2013 op 17:10

  Ziet er leuk uit zeg! Ik zou ook wel een keertje model willen staan, want ik ben nog altijd overtuigd dat mijn haar een grote ramp is om op te steken =D
  Rianne heeft onlangs geplaatst..365puppyproject: week 37

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge