Overige

Twintig procent

De Start to Run lessen duren 10 weken. Ik heb nu twee weken gedaan en ik zit dus alweer op 20 procent! Ik heb zeven keer gelopen en zes lessen gedaan. Inderdaad, dat klopt niet helemaal, maar ik zal het jullie even uitleggen.

Zes lessen, maar zeven keer gelopen. Hoe kan dat? Simpel: ik heb één les twee keer gedaan. Niet omdat ik het de eerste keer niet redde, maar omdat ik even uit het ritme lag. Rennen in het weekend is momenteel niet echt mijn ding. Ik plan te veel in het weekend en daardoor stelde ik het lopen uit. Dus begon ik de week met nog een keer les nummer 4 en nu loop ik het ritme zoals het eigenlijk bedoelt is: maandag, woensdag en vrijdag lopen en dan in het weekend rust.

De lessen zijn tot nu toe prima vol te houden. In de laatste les liep ik drie keer drie minuten hard. Volgende week ga ik dat opschroeven naar vier minuten en zelf een keer vijf minuten. Ik ben echt heel erg benieuwd. Aan de ene kant heb ik iets van “Wow! *slik*” en aan de andere kant heb ik er alle vertrouwen in dat me dat ook gewoon gaat lukken.

Tot nu toe laat ik me nog niet tegenhouden door de kou en de sneeuw. Al loopt het (uiteraard) wel een stuk minder makkelijk. Als er veel sneeuw ligt, loopt het zwaarder en als de sneeuw flink is platgelopen /-gereden dan moet ik extra voorzichtig doen. Ik wil immers niet uitglijden en op met een gebroken pols in het ziekenhuis eindigen. De kou doet mij niet zo veel. Ik zorg voor goede isolerende kleding en de warmte komt vanzelf. Alleen de eerste paar minuten zijn vervelend, want dan zijn mijn handen zóóó koud. Maar na die eerste paar minuten worden ze vanzelf weer warm.

Via Endomondo houd ik bij wat ik heb gelopen. Als het goed is kunnen jullie het ook zien als jullie op mijn naam in het bovenstaande schema klikken. Klik daarna bovenin op workouts en je kan elke workout afzonderlijk bekijken. Plattegrondjes, snelheid, afstanden, enzovoorts. Leuk detail: als ik nu 5 km zou gaan lopen, zou ik daar 43 minuten over doen (uitgaande van mijn gemiddelde snelheid over deze zeven keer lopen).

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Simone 20 januari 2013 op 00:15

  Goed dat je opbouwt! Scheelt je straks een hoop blessures! Keep it up girl!
  Simone heeft onlangs geplaatst..♥ De spuigaten #2 Ongewenste intimiteiten

 • Reageer Niki 20 januari 2013 op 13:11

  Goed van je! Ik blijf zelf al een aantal weken bij week 8 hangen.. Ik heb de motivatie niet om verder te gaan..
  Niki heeft onlangs geplaatst..Wie is de Mol, 2014

 • Reageer Charlotte 20 januari 2013 op 13:22

  Goed bezig Wendy!

 • Reageer Kim 20 januari 2013 op 14:52

  Wat goed zeg! Vind het knap dat je zelfs nu met de sneeuw gewoon gaat lopen! Ik doe het je niet na, haha 🙂 succes!
  Kim heeft onlangs geplaatst..Day #02 – your least favorite song

 • Reageer Sas 20 januari 2013 op 17:09

  Goed zeg! Veel succes 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..De kracht van positief denken

 • Reageer Caroline 21 januari 2013 op 00:12

  Erg goed dat je nu gewoon door gaat!

  Liefs
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Will and the people!!

 • Reageer Bo 21 januari 2013 op 12:23

  Echt goed van je! Ik doe het je niet snel na!
  Bo heeft onlangs geplaatst..ELF Shimmering Facial Whip – Lilac Petal

 • Reageer Mylène 21 januari 2013 op 22:48

  Wat goed van je! Vooral niet stoppen, want dat is zonde. Maar zo te lezen heb je de smaak al goed te pakken, dus dat komt wel goed. 😉

 • Reageer Willemvk 24 januari 2013 op 21:07

  Rustig doorgaan en die 5 km gaat zomaar lukken
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Nieuwe Muts

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge