Overige

Een tussenjaar naar de USA?

Het is iets wat mij heel leuk leek, maar ik nooit gedurfd heb: een jaar naar het buitenland. Voor stage, voor school, om vrijwilligerswerk te gaan doen of om te gaan werken als au pair. Vooral dat laatste leek me ontzettend leuk. Maar om zo lang van huis te zijn, zonder vrienden en/of familie, dat leek me helemaal niks. En toch, heel soms, denk ik wel eens: had ik het toch maar gedaan. Vooral na het lezen van het volgende artikel.

Heb je zin in een tussenjaar? Ga naar de USA!

Heb je er wel eens over nagedacht om er een keer een jaartje tussenuit te gaan om even afstand van je studie te nemen en iets compleet anders te doen? Nou, dat kan. In de USA bijvoorbeeld, als au pair werken en daarna lekker rondreizen. Je draait dan 12 maanden mee in het leven van een Amerikaans gezin. Een heel aparte en indringende, maar vooral leuke manier om Amerika te leren kennen!

Summercamp

Wat dacht je ervan om een jaartje te werken als vrijwilliger in een van die gigantische (en gigantisch mooie) natuurparken in de USA? Deze parken mogen dan wel beschermd natuurgebied zijn, er zijn veel extra handen voor nodig om deze prachtige natuur ook goed te behouden. En de vele bezoekers dienen goed te worden begeleid en geïnformeerd. Wat ook leuk is, is een summercamp. Dit typisch Amerikaanse verschijnsel duurt negen weken. Gedurende die tijd werk je op dit camp met de kinderen die hier uit het hele land naartoe komen om hun vakantie te vieren. Je leert hier veel andere vrijwilligers kennen en de sfeer is zowel energiek als relaxed.

Unieke ervaring

Zo’n tijd werken in Amerika, of dat nu als au pair is, als vrijwilliger of op een Summercamp, is een ervaring die je de rest van je leven zal koesteren. Vaak bouw je vriendschappen op voor het leven. Je wordt er niet rijk van, maar als je je studentenkamer kan onderverhuren zit je meestal wel goed. Je krijgt vaak een dagvergoeding en met een beetje geluk wordt je vlucht naar Amerika ook nog betaald.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Limoentje 13 februari 2013 op 12:35

  Gaaf hoor, zelf heb ik geen tussenjaar gedaan, maar ben ik wel met deze organisatie een maand naar Thailand geweest. Verder studeerde ik een half jaar in het buitenland. Ik kan het echt iedereen aanraden, zo gaaf!

  OT; ik neem aan dat het om een advertorial gaat? Het is dan wel zo netjes om dit er even bij te vermelden.
  Limoentje heeft onlangs geplaatst..De modebewuste hondjes van Beijing

 • Reageer Lily 13 februari 2013 op 13:03

  Het kan altijd nog, toch? Het schijnt trouwens dat je ook bijvoorbeeld in een natuurreservaat kunt werken, chimpansees verzorgen en zo. Als ik een jaar iets in het buitenland zou doen zou dat denk ik mijn voorkeur hebben.
  Lily heeft onlangs geplaatst..Anti-Valentijnsdag-parade

 • Reageer Tineke 13 februari 2013 op 13:27

  Ik ben 4 jaar terug alweer, een jaar naar high school in Amerika gegaan. Loved it, was het beste jaar van m’n leven, en het beste wat ik OOIT heb gedaan.

 • Reageer Laura 13 februari 2013 op 15:02

  Dit is iets wat ik echt altijd al heb willen doen, maar nooit durfde.. Het lijkt mij zo’n gave ervaring!
  Laura heeft onlangs geplaatst..FOTD: Be my Valentine!

 • Reageer Kim 13 februari 2013 op 16:03

  Ik heb er ook spijt van dat ik het nooit heb gedaan. Ik had graag een jaar high school willen doen. Nu is het voor mij wel te laat, ik zou mijn vriend niet zo lang achter willen laten.
  Kim heeft onlangs geplaatst..Day #27 – a song that you wish you could play

 • Reageer Suikerspinsels 13 februari 2013 op 18:27

  Dat zou ik echt nog heel graag een keertje willen doen! Alle opties die ik bekeken heb kosten echter teveel geld en inmiddels (ben nu 4 jaar student) wil ik eigenlijk wel heel graag eerst m’n studie afmaken 🙂
  Suikerspinsels heeft onlangs geplaatst..Quote #2

 • Reageer Eva 13 februari 2013 op 20:47

  Ik heb er ook zoveel spijt van dat ik nooit in het buitenland heb gestudeerd! Al was het maar drie maanden maar door mijn relatie toen heb ik die stap nooit genomen. Nu baal ik heel erg en elke zomer speel ik weer met de gedachte om een week of 6 – 8 Franse les te nemen in Parijs, alleen zit ik nu met mijn werk (en vriend) waardoor het praktisch onmogelijk is..
  Eva heeft onlangs geplaatst..Lars and the real girl

 • Reageer Leoni 13 februari 2013 op 20:52

  Super gaaf als je de mogelijkheid krijgt om zoiets te doen. Maar ik vind het maar niks, die maanden ga ik me alleen maar ellendiger voelen omdat ik mijn familie mis. Maar het zou wel helpen voor mijn engels want daar ben ik ontzettend slecht in.
  Leoni heeft onlangs geplaatst..Vorige week

 • Reageer Yolande 13 februari 2013 op 22:43

  Dat lijkt mij ook zo leuk om daarheen te gaan!
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Mooi carnaval

 • Reageer Sylvia 14 februari 2013 op 02:16

  Stiekem heb ik er wel eens aan gedacht om een half jaar of jaar als au pair in Engeland te gaan werken. Gewoon even er tussenuit en iets heel anders gaan doen 🙂

 • Reageer Polkadotflying 14 februari 2013 op 11:45

  Ook hier iemand die het jammer vind het niet te hebben gedaan; achteraf gezien lijkt het me zooooo gaaf!
  Polkadotflying heeft onlangs geplaatst..V-day

 • Reageer Caroline 14 februari 2013 op 13:16

  Mijn nichtje is voor een jaar naar Australië geweest, echt super gaaf.
  Zelf zou ik het niet zo snel durven..
  Ben ook niet zo’n reiziger

  Liefs!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Vrijwilligerswerk

 • Reageer Sas 16 februari 2013 op 15:35

  Leuk stukje!
  Sas heeft onlangs geplaatst..I’m so sorry

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge