Overige

Favorieten Vrijdag: Boeken/Schrijfsters

Elke vrijdag zal ik jullie vertellen wat mijn favorieten zijn. Favorieten van mij die jullie graag willen weten. Welke favorieten van mij wil jij graag weten? Laat het achter in een reactie en misschien schrijf ik er binnenkort over! Deze week mijn favorieten boeken/schrijfsters.

Op het moment zit ik weer in zo’n periode dat ik eigenlijk helemaal niks lees. Die ‘periode’ duurt inmiddels al weer best lang. Het is denk ik alweer een jaar geleden dat ik mijn laatste boek las. Jammer, want ik vind een boek lezen vaak erg fijn. Maar het werkt ook niet als ik mezelf dwing om te gaan lezen. Het moet wel leuk blijven. Meestal begin ik tegen de zomer weer te lezen. Buiten in de zon, lekker een bruin kleurtje kweken, doe ik het liefste met een leuk boek in mijn handen. En mij doe je geen plezier met zware literatuur. Geef mij maar werk met minder literaire pretentie, gericht op jonge vrouwen van de girlpowergeneratie die niet noodzakelijk over veel literaire belangstelling beschikken. Bron Geef mij maar Chicklit.

Sophie Kinsella/Madeleine Wickham

Beroemd geworden onder haar pseudoniem, maar schreef/schrijft ook boeken onder haar eigen naam. De eerste chicklit waar ik mee in aanraking kwam, was die van haar: de beroemde shopaholic-reeks. Ik leende van een vriendin de omnibus van de eerste drie boeken voor op vakantie en binnen een week had ik hem helemaal uit. Ik was verkocht! Uiteindelijk heb ik alle boeken uit die reeks gelezen en ik vind ze geweldig!  Ook alle boeken die daarna kwamen onder haar pseudoniem, heb ik gelezen. De boeken die ze onder haar eigen naam schreef, heb ik nog niet allemaal gelezen, maar dat ga ik zeker nog doen!

Lauren Weisberger

De schrijfster van het boek De Duivel draagt Prada die drie jaar later verfilmd werd. Na het succes van haar eerste boek, schreef ze nog drie boeken. Allemaal met dezelfde karakteristieke kaft, waardoor ik ze ook nog eens erg leuk in de kast vind staan. Ik heb alle vier haar boeken gelezen en ik hoop dat er dit jaar weer een nieuwe verschijnt.  Geen idee of dat ergens te vinden is, maar tot nu toe zat er steeds 2/3 jaar tussen haar boeken. De laatste is van 2010, dus zo bekijkend zou er dit jaar toch een nieuw boeken moeten verschijnen. En ik weet nu al dat ik die ga kopen!

Jill Mansell

Van deze schijfster heb ik denk ik de meeste boeken. Allemaal in pocketvorm, omdat ze dan allemaal van die leuke vrolijke kleurtjes hebben (en ze dan ook maar €10,- kosten). Ondanks dat ik van Jill Mansell de meeste boeken heb, heb ik ze nog lang niet allemaal. Genoeg te lezen dus nog.

Ik weet het, het is meer een lijstje geworden met favorieten schrijfsters, dan dat het over mijn favorieten boeken gaat. Ik kan uit de boeken van deze dames gewoon geen favorieten kiezen. Ik heb ze allemaal met net zoveel plezier gelezen. Naast de de boeken van deze schrijfsters, heb ik ook nog wel andere boeken gelezen. Bijvoorbeeld:

 • Zwaar verliefd! | Chantal van Gastel

 • Jackpot! | Jennifer Crusie

 • Bitterzoet | Roopa Farooki

 • Het ex-complex | Jane Moore

 • Manhattans volgende TopModel | Amanda Kerlin

Wat voor boeken lees jij graag?
Heb je nog leuke tips die bij mijn smaak passen?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Willemvk 15 februari 2013 op 20:03

  We zitten niet helemaal in hetzelfde genre lijkt mij 😀

  Ik heb zelf een voorkeur voor Stephen King, en Fantasy en Historische romans in het algemeen
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..125 Milliliter

 • Reageer Sas 16 februari 2013 op 16:11

  Ik lees graag thillers.
  Hoe meer doden en gruwelijker hoe beter 😉
  Sas heeft onlangs geplaatst..I’m so sorry

 • Reageer Joyce 16 februari 2013 op 19:13

  ik lees ook heel graag boeken van Sophie Kinsella en Jill Mansell, hou wel van een leuke chicklit!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..List: Awkward moments

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge