Books + Movies

Favorieten Vrijdag: Films

Eerder deze week vroeg ik jullie welke favorieten van mij jullie wel eens wilden weten. Ik kreeg veel leuke reacties en heb inmiddels al een lijstje met 18 verschillende suggesties. Bedankt! Om te beginnen zal ik degene doen die het meeste werd genoemd: films!

Pearl Harbor
Wat een geweldige film! Actie, drama en romantiek. Ik ben verliefd op deze film. En in de tijd dat deze film uit kwam was ik ook helemaal verliefd op Josh Hartnett *kwijl*.

The Green Mile
Ook al zo’n prachtige film. Tom Hanks en Michael Clarke Duncan spelen hun rollen zo mooi en met zoveel gevoel. Het is zo goed gespeeld. Ik haat Percy Wetmore, de nieuwe bewaker. De scene met de mislukte executie van Eduard Delacroix en de executie van John Coffey maken me keer op keer aan het huilen.

De Leeuwenkoning
In dit lijstje kan natuurlijk niet een Disney Klassieker ontbreken. Als ik uit al die klassiekers kies ik dan De Leeuwenkoning als mijn favoriet. De Kleine Zeemeermin, Alladin en Belle & het Beest komen ook erg dicht bij, maar redden het net niet. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik, als 7 jarig meisje, snikkende in de bioscoop zat toen Simba’s vader dood bleek te zijn. De liedjes zing ik uit volle borst mee en Timon en Pumba zijn toch wel mijn meest favorieten co-hoofdrolspelers.

Bruce Almighty
Ik houd wel van een lekkere comedy op zijn tijd en Bruce Almighty is er één die ik al meerdere keren heb gezien en die nog niet is gaan vervelen. Het wat de eerste film die ik en Kevin samen zagen. Op onze eerste date, dus dat is wel een extra reden om favoriet te zijn. Jim Carrey met zijn maffe manier van doen. Ja, dat vind ik leuk!

Titanic
Misschien een beetje voor de hand liggend, maar ja… de Titanic. Ik keek deze veel pas veel later dan waarschijnlijk het merendeel van Nederland en ik keek hem absoluut niet voor Leonardo DiCaprio. Knappe jongen, maar mij trok het niet (doe mij maar Josh Hartnett, haha). Maar het verhaal is mooi en het is mooi in beeld gebracht. Vooral de scene als Rose half bevroren in het water ligt en de mensen in de reddingssloep probeert te roepen, maar ze er bijna geen geluid uit krijgt, raakt mij enorm. Dat is echt één van mijn nachtmerries.

Wat zijn jou favoriete films?
En welke favorieten wil jij nog meer van mij weten?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer De,o 8 februari 2013 op 12:22

  Bruce Allmighty vond ik vroeger ook altijd heel erg leuk :)! En de titanic ja, wie niet. Mijn favoriete films zijn a walk to remember en the vow 🙂
  x
  De,o heeft onlangs geplaatst..party and bullshit

 • Reageer Sas 8 februari 2013 op 15:23

  Ik heb zoveel favoriete (en vooral oude) films hihi..
  Sas heeft onlangs geplaatst..Pipo’s op straat

 • Reageer Debbie 8 februari 2013 op 16:17

  Al deze films zijn mooi… behalve Bruce Almighty daar hou ik niet zo heel erg van.
  Debbie heeft onlangs geplaatst..Noordlaarderbos

 • Reageer Bo 8 februari 2013 op 16:58

  Titanic blijft mooi! The Shawshank Redemption is trouwens ook een mooie film!
  Bo heeft onlangs geplaatst..Recept: Ferrero Rocher Brownies

 • Reageer Joyce 8 februari 2013 op 20:37

  de titanic is altijd goed, verder ken ik ze niet -dus er komen er weer een paar bij op het lijstje!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..Picture perfect

 • Reageer Tessa 11 februari 2013 op 23:24

  Ik heb laatst The Odd Life of Timothy Green gekeken, erg leuk. En ook Les Miserables vind ik prachtig, zeker een aanrader. Verder kan ik The Devil Wears Prada wel 100x kijken en ben ik ook fan van de serie Once Upon A Time!
  Tessa heeft onlangs geplaatst..Some Inspiration: Summer

 • Reageer Leoni 12 februari 2013 op 09:45

  The green mile is mooi! Mijn favoriet is toch wel pride and prejudice. De rest van de mooie films die ik heb gezien, vergeet ik altijd.
  Leoni heeft onlangs geplaatst..Zie poes net niet

 • Reageer Evey 12 februari 2013 op 10:14

  Ik ken ze allemaal en ik vind ze ook allemaal superleuk. X
  Evey heeft onlangs geplaatst..I spy: 3 superduper contests waar je aan mee moet doen

 • Reageer Iris 12 februari 2013 op 12:14

  Melancholia is mijn all time favoriete film. En Where the Wild Things Are blijf ik ook altijd leuk vinden <3
  Iris heeft onlangs geplaatst..Vegan Challenge – Week #1

 • Reageer Chahrazad 12 februari 2013 op 21:24

  The Green Mile is een v/d mooiste films die ik heb gezien. <3

  x

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge