Overige

Soms werkt het gewoon niet

Het werkt gewoon niet voor mij: vaste thema’s/onderwerpen op vaste dagen van de week. Ik heb het al meerdere keren geprobeerd, met meerdere thema’s/onderwerpen, maar niets houd ik vol. Ja, mijn maandelijkse Instagram overzicht. Die is vol te houden voor me. Wekelijks is gewoon ‘te pittig’ voor mij.

En daarom zeg ik, na de Movie Monday, nu ook gedag tegen de Favorieten Vrijdag. Helaas pindakaas. Ach, ik kan er niet om treuren eigenlijk. Als iets niet voor je werkt, dan moet je het jezelf ook niet gaan opleggen. Toch? De maandelijkse Instagram overzichtjes vind ik veel leuker om met jullie te delen. Foto’s maak ik toch wel en ze dan één keer per maand in een overzicht stoppen is dan eigenlijk een kleine moeite. Soms speel ik met de gedachten om het wat verder uit te breiden: misschien wat tekst en uitleg bij de foto’s? Maar misschien is het juist leuk om wat aan de verbeelding over te laten en mensen zelf te laten bedenken wat ze op de foto zien? En het is nou ook weer niet dat ik echt ‘cryptische’ foto’s maak, om het zo maar uit te drukken.

Het vloggen heb ik nu ook een kans gegeven. Ik vond het leuk om te doen. Ik vond het resultaat leuk. Je zou kunnen zeggen: “Duidelijk een blijvertje!”, en toch twijfel ik er nog een beetje over. Wat ik vind het past echt leuk als ik jullie er ook een beetje een plezier mee doe. Want uit sommige reacties (hier en daar) bleek dat 10 minuten blijkbaar aan de lange kant is. (Ja hey, het was ook mijn eerste keer en wist ik veel dat ik gelijk 10 minuten vol zou lullen.) Maar al doende leert men, dus misschien als ik het wat korter houd (wat is de norm?) worden jullie er vrolijker van. Jullie blij, ik blij, iedereen blij! 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

23 Reacties

 • Reageer Simone 28 februari 2013 op 23:21

  Goed dat je het los laat! Ik kan soms ook zo vastklampen aan een structuur. Zie het als iets positiefs! Je bent nu zo ver dat je gewoon kunt gaan schrijven wat er in je opkomt! Geeft toch veel meer vrijheid! Ik ben benieuwd naar je nieuwe posts!
  Simone heeft onlangs geplaatst..♥ Aankondiging | Moonalisa’s Borderlineweek

 • Reageer Femke Blogt 28 februari 2013 op 23:26

  Ik snap niet waar bloggers dat vandaan halen hoor, die zelfopgelegde structuur. Je begint met bloggen voor de lol(althans daar ga ik van uit), een enthousiasme wat lezers oppakken en naar een blog terugkeren als je een nieuw verhaaltje plaatst. Wie heeft het ooit verzonnen dat lezers ineens structuur willen? Dan is de hele verrassing er toch af? Waarop zou je jezelf die druk opleggen? Misschien zit ik ernaast, maar zo zie ik het gewoon. Het is bloggen. Geen tv maken.

  • Reageer Wendy 28 februari 2013 op 23:33

   @Femke Blogt: En daarom gooi ik het ook lekker overboord! 😀 Goed toch? 😉

 • Reageer Kim 1 maart 2013 op 00:25

  Goed dat je het los kunt laten, wel jammer dat we het niet meer kunnen lezen! Je kunt natuurlijk ook gewoon een favorieten blog schrijven als je daar een keer zin in hebt, zonder een vaste dag.
  Kim heeft onlangs geplaatst..Movies of the Month: February 2013

  • Reageer Wendy 2 maart 2013 op 17:22

   @Kim: Als ik er een keer zin in heb, komt het inderdaad misschien nog wel een keer voorbij. 🙂

 • Reageer Marjolein 1 maart 2013 op 06:31

  Heel goed dat je daarmee stopt als het niet werkt. Zelf ben ik ook geen fan van die verplichte dingen, maakt het bloggen er niet leuker op 😉
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Healthy wrap

 • Reageer Marah 1 maart 2013 op 07:47

  Ik heb zelf ook geen vaste terugkerende dingen, want dat werkt gewoon niet voor mij. Ik heb wel onderwerpen die vaker langskomen, maar ik heb dat niet op een bepaalde dag zitten 🙂
  Marah heeft onlangs geplaatst..Koetjesreep

 • Reageer Marije_Blogt 1 maart 2013 op 09:27

  Precies! gewoon lekker schrijven waar je zin in hebt 😉 ’t moet natuurlijk wel leuk blijven 😀
  Marije_Blogt heeft onlangs geplaatst..Oost, West, thuis best..

 • Reageer Leoni 1 maart 2013 op 09:30

  Als het niet gaat dan houdt het op! Gewoon bloggen waar jij plezier in hebt het moet natuurlijk geen verplichting worden!
  Leoni heeft onlangs geplaatst..Overal waar ik naar toe ga

 • Reageer Sas 1 maart 2013 op 09:37

  Ik heb ook zelf geen vaste thema’s.. Ik vind het niet prettig werken. Wel heb ik Photo Diary & The Awesome List die vaak terug komen maar niet op een bepaalde dag 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Van 20 naar 25. Happy birthday to me.

 • Reageer Jesdiny 1 maart 2013 op 09:37

  Gewoon lekker doen wat goed voelt! Ik gebruik wel categorieen, maar heb geen vast schema. Gewoon kijken waarover je wilt schrijven en dat doen. Anders wordt het misschien ook te geforceerd.
  Jesdiny heeft onlangs geplaatst..NEW YORK CITY: Tips voor het boeken van je trip

 • Reageer LaraLaurentia 1 maart 2013 op 09:52

  Ik kan dat dus ook niet, allemaal vaste dingen aanhouden. Ik vind het knap als mensen dat kunnen, maar dat is niet voor mij weggelegd.
  LaraLaurentia heeft onlangs geplaatst..L’Occitaine – handcrèmes

 • Reageer Nina 1 maart 2013 op 10:16

  Ik heb wel categorieen maar niet dagelijks of wekelijks! Gewoon ik categoriseer waar ik over schrijf. Vind ik zelf fijn! Maar goed dat je gewoon doet wat je lekker vind.
  Nina heeft onlangs geplaatst..LIST: What happend in…

 • Reageer Kelly 1 maart 2013 op 11:28

  Hier ook geen vaste onderwerpen. Ik blog op zijn tijd en wat er komt is altijd een verrassing 😀
  Kelly heeft onlangs geplaatst..Jongen of Meisje?

 • Reageer Mariska 1 maart 2013 op 12:06

  Alleen doen wat je leuk vind, zonder verplichtingen werkt veel beter 🙂
  Mariska heeft onlangs geplaatst..Blogging quote

 • Reageer tineke 1 maart 2013 op 12:08

  Ik heb het ook geprobeerd, maar is gewoon niet te doen voor mij.. Na een week heb ik zoiets van: Moet ik dat nu alweer doen? Staat nog maar net online! Vind die wekelijkse ‘verplichte’ verhaaltjes ook vaak een stuk minder leuk :p

 • Reageer Femke 1 maart 2013 op 12:47

  Lekker doen wat je wilt, daar is het bloggen tenslotte voor. 🙂 Ik kan dat ook niet, dan ligt er veel te veel druk op ofzoiets. Ik wil gewoon bloggen wanneer ik wil, waarover ik wil en dat doe ik dan dus ook. 😛 Wat je zelf het leukste vind werkt altijd het beste!
  Femke heeft onlangs geplaatst..Kusje d’r op.

 • Reageer Saar 1 maart 2013 op 16:09

  Lekker zelf weten. Het is toch je eigen blog?! Ik blog gewoon voor mezelf en wat ik wil, wel zo rustig voor de bovenkamer!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Gezien in februari 2012

 • Reageer Caroline 1 maart 2013 op 21:32

  Precies de redenen dat ik mijn schrijfinitiatieven een paar jaar terug de deur uit heb gedaan. Ik vond het heerlijk om verhalen te schrijven omtrent een thema, maar het werd me te veel. Ik heb genoeg te vertellen.

  Mijn reactie op die 10 minuten was niet dat het te lang was, maar voor een eerste keer vond ik het gewoon knap 😉

  Liefs
  Caroline heeft onlangs geplaatst..True happiness of February

 • Reageer Aurelie 2 maart 2013 op 11:32

  Ik ben denk ik juist de omgekeerde. Ik doe nu zomaar wat, maar ik merk dat ik nood heb aan structuur op mijn blog. Want ik heb soms dagen dat ik hier zit van ‘goh waar ga ik nu over schrijven’ en op andere dagen heb ik dan weer te veel inspiratie. Ik heb nu een schema gemaakt met daarin de grote lijnen van het soort onderwerpen dat ik wil behandelen en dat gaat echt veel beter.
  Aurelie heeft onlangs geplaatst..Review: NYC Expert Last Lip Color

 • Reageer Willemvk 2 maart 2013 op 17:15

  Ik doe helemaal niet aan een vaste structuur. Hooguit dat ik geen 2 dagen achter elkaar iets over een film of boek wil zeggen. Verder geen enkele structuur te vinden.

  Maar het is jou blog, niemand die zegt dat je je aan een vaste structuur moet houden.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Plop, Alweer

  • Reageer Wendy 2 maart 2013 op 17:24

   @Willemvk: Daarom. Ik heb het geprobeerd en het is niks. Niet voor mij. Klaar!

 • Reageer Iris 5 maart 2013 op 23:04

  Ohhh begrijpelijk! Ik heb ook een paar keer zoiets op mijn blog gedaan, op een gegeven moment gaat het dan echt als een verplichting voelen. Ik kapte er ook vaak alweer snel mee 😉 Maar leuk dat je waarschijnlijk van plan bent om nog meer vlogs te gaan plaatsen, ik ben benieuwd!
  Iris heeft onlangs geplaatst..Filmtips VII

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge