Overige

“Bent u uw kat kwijt?”

Gisteren was ik thuis en voelde ik me hart voor een paar seconden weer in mijn keel. Er stond namelijk opeens een oudere mevrouw bij mij voor de deur: “Hallo, ik woon schuin achter u. U heeft toch katten? Bent u er soms één kwijt? Er ligt namelijk een dode kat bij mij in de tuin…”

Uiteraard schrok ik: “Het zal toch niet? Nee, dat kan niet. Ik heb ze net allebei nog gezien!” Dus ik vroeg haar wat voor kleur de kat was. Het was een donker gekleurde kat. Wat was dat een opluchting. Het is er dus in ieder geval niet één van mij. Toch liep ik even mee met die mevrouw om te kijken of ik de kat herkende. We liepen naar de achtertuin en daar lag hij (althans, ik denk dat het een hij was). In een hoekje tussen de klimop en tegen de schutting. Hij lag er bij alsof hij gewoon lag te slapen. Nat van de (natte) sneeuw. Wat een ontzettend zielig gezicht. Ik herkende hem wel. Hij kwam dus uit de buurt vandaan, want hij liep ook wel eens door onze tuin. Waar hij daadwerkelijk woonde, kon ik dan helaas weer niet vertellen.

“Wat moet ik nou doen?”, zei de oudere vrouw. “Ik kan hem toch niet zo hier laten liggen? En ik denk dat zijn baasjes ook wel willen weten wat er gebeurt is.” Ik raadde haar aan om de dierenambulance te bellen. Zij zouden hem dan meenemen en controleren of hij bijvoorbeeld een chip heeft. En als iemand hem uiteindelijk als vermist zou opgeven, was hij in ieder geval geregistreerd als gevonden. Ze bedankte me voor het advies en we gingen allebei weer naar binnen. Niet veel later zag ik inderdaad de dierenambulance staan en werd het beestje meegenomen. Zelf had ik al gekeken op de site van Amivedi of hij toevallig al als vermist was opgegeven, maar zonder resultaat. Ik hoop dat ze de baasjes toch nog kunnen vinden, want het lijkt me vreselijk om niet te weten wat er met je beestje gebeurt is. Ook al is hij dan dood, dan kan je het wel afsluiten.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

18 Reacties

 • Reageer Yolande 16 maart 2013 op 14:01

  Wat zielig! Ik hoop ook dat ze de baasjes kunnen vinden, die zullen nu wel in de stress zitten omdat hun kat is vermist. Dan is het toch fijner om te weten dat hij is gevonden, ook al is hij dan gestorven. Dan zit je in ieder geval niet meer in de stress en kan je het inderdaad gaan afsluiten.
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Interview: Lisanneleeft

 • Reageer Kim 16 maart 2013 op 14:47

  Ooh wat zielig! Verstandig om de dierenambulace er bij te halen ja, hopelijk kunnen ze het baasje opsporen.
  Kim heeft onlangs geplaatst..Live Simply

 • Reageer Simone 16 maart 2013 op 15:19

  Ik zou me ook echt doodgeschrokken zijn. Arme kat 🙁 Hopelijk vinden ze de baasjes nog! Ik zou niet weten wat ik zonder mijn katje moest!
  Simone heeft onlangs geplaatst..♥ Liebster award #4

 • Reageer Mariska 16 maart 2013 op 16:02

  Dat is echt verschrikkelijk om zo een diertje zo te vinden. Mijn zusje heeft een aantal weken geleden een van haar drie katten dood gevonden. Deze dacht op het ijs te gaan maar was er doorheen gezakt. Ze zag dus de kat onder het ijs liggen 🙁
  Mariska heeft onlangs geplaatst..Swatch Catrice 22 Bricky Mouse

 • Reageer Sas 16 maart 2013 op 17:21

  Oh echt super zielig zeg.. Ik hoop dat het baasje achterhaald wordt
  Sas heeft onlangs geplaatst..Jeej, een nieuwe layout

 • Reageer Jenny 16 maart 2013 op 19:54

  zielig verhaal 🙁
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Klaar voor de lente

 • Reageer Olga 17 maart 2013 op 00:14

  Ja superzielig 🙁 heb je al nieuws gehoord of weet je nog steeds niet van wie de kat is geweest?
  Olga heeft onlangs geplaatst..Food: My first smoothie

 • Reageer Eline 17 maart 2013 op 16:16

  Aww bah 🙁 Moet er niet aan denken dat onze kat opeens weg is 🙁
  Eline heeft onlangs geplaatst..Modekleur groen

 • Reageer LNNK 17 maart 2013 op 16:50

  Dat lijkt me inderdaad akelig.. om niet te weten waar het beestje is gebleven?
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Groen van…

 • Reageer Eva 17 maart 2013 op 22:04

  Awh wat sneu zeg! De kat van vrienden van mij was laatst ook overleden, op straat. Zo netjes dat iemand hem toen aan de dierenambulance heeft meegegeven zodat zij daar uiteindelijk ook weer terecht kwamen en het inderdaad beter konden afsluiten.
  Eva heeft onlangs geplaatst..Veluwezoom

 • Reageer Marije_Blogt 17 maart 2013 op 23:15

  Slim van je om de dierenambulance te bellen..
  Nu zal het vast goed komen met het opsporen van het baasje (tenminste als die kat idd gechipt is, maar dat is dacht ik toch verplicht tegenwoordig?)
  Marije_Blogt heeft onlangs geplaatst..“ramptoerisme”

  • Reageer Wendy 19 maart 2013 op 17:31

   @Marije_Blogt: Het is niet verplicht om ze te chippen. Voor honden is dat vanaf 1 april dit jaar verplicht.

 • Reageer Lyanne 18 maart 2013 op 10:31

  Aaah wat zielig. 🙁 Ik zou ook behoorlijk schrikken!

 • Reageer Nina 18 maart 2013 op 15:42

  Te zielig!!
  Nina heeft onlangs geplaatst..DIARY: 16

 • Reageer La Rosa 18 maart 2013 op 20:26

  Aw krijg er de kriebels van!
  La Rosa heeft onlangs geplaatst..GRATIS GELD VERDIENEN MET CASH 4 LADIES

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 19 maart 2013 op 15:07

  Ah gossie! Hopelijk zijn de eigenaren inmiddels op de hoogte.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Quote | Niets wordt meer zoals het was

 • Reageer Willemvk 23 maart 2013 op 10:39

  Sneu, dat soort dingen.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Groene Container

 • Reageer Veronica 24 maart 2013 op 16:07

  Ahw wat sneu zeg. Goed advies heb je gegeven, de dierenambulance kan vaak wel wat voor je betekenen.
  Veronica heeft onlangs geplaatst..Koffie en Thee

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge