Travel + Trips

De Grote Improvisatieshow

Op 4 december was vriend jarig en gaf ik hem kaartjes voor ‘De Grote Improvisatieshow’ als cadeau. Hij was altijd gek op de Lama’s (heeft ook wat dvd’s daarvan) en dit leek me de voorstelling voor hem. Wel moest hij wachten tot 2 maart, want dan begon de show weer.

En dat was dus gisteren. ‘s Avonds om 8 uur zou de voorstelling beginnen in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Van te voren hadden we al te horen gekregen wie de speciale gasten van die avond zouden zijn. Naast Tijl Beckand en Ruben van der Meer zouden we ook de improvisatiekunsten te zien krijgen van Jamai Loman, Rik Paul van Mulligen en Wilko Terwijn.


  

De show bestond uit allerlei spel elementen die bijvoorbeeld ook te zien waren in de televisieshow ‘De Lama’s’. Denk bijvoorbeeld aan ‘Het Moordspel’ en ‘Ik wil graag zien…’. Het publiek werd regelmatig om ideeën gevraagd, waardoor het echt improviseren bleef. Erg leuk. Zelf ben ik niet de persoon om vanaf het balkon allerlei onderwerpen te gaan schreeuwen, maar gelukkig waren er genoeg mensen die dat wel deden. Wel hebben ik en vriend een bijdrage gegeven aan het spel ‘De Hoge Hoed’. Tijdens de pauze stond er een hoge hoed in de foyer en konden de  bezoekers daar briefjes met suggesties voor scènes in stoppen. Onze ideeën werden niet gekozen, net zoals vele andere ideeën.

Dat was misschien het enige minpuntje: dit onderdeel zat aan het einde van de show en leek daardoor een beetje afgeraffeld. Zo van: “Even snel een paar briefjes er uit toveren en dan is het afgelopen”. Maar verder was het echt erg leuk om te zien hoe ze zich al improviserend uit allerlei situaties probeerden te redden. En natuurlijk hoe ze het hun tegenspelers moeilijk probeerden te maken. Een geslaagde avond in het Nieuwe Luxor dus.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Tineke 3 maart 2013 op 17:11

  Lijkt mij ook onwijs leuk om zo’n show eens mee te maken! 🙂 klinkt heel erg leuk in ieder geval

 • Reageer Saar 3 maart 2013 op 17:57

  Leuk hoor! Ik ben destijds ook bij de Lama’s geweest in het Luxor. Vond het toen ook erg knap hoe ze dat deden!

 • Reageer Imaneburnedthattoast 3 maart 2013 op 22:39

  Ah lijkt me leuk om zoiets bij te wonen!

 • Reageer Marije_Blogt 4 maart 2013 op 01:07

  Gaaf! ik ben ‘fan’ van die twee!
  Heb voorstukje al gezien op tv ik ga kijken hoor 🙂

 • Reageer Sas 4 maart 2013 op 08:27

  Lijkt me leuk zoiets bij te wonen.
  Sas heeft onlangs geplaatst..New: My Keep cup

 • Reageer Eline 4 maart 2013 op 08:30

  Klinkt erg leuk!

 • Reageer Nina 4 maart 2013 op 11:09

  Ik heb het gezien op tv een voorstukje. Lijkt me erg leuk!
  Nina heeft onlangs geplaatst..DIARY: 15

 • Reageer Angelique 4 maart 2013 op 11:32

  Wat een onwijs gaaf cadeau 🙂 Ruben en Tijl zijn echt geweldig haha!
  Angelique heeft onlangs geplaatst..The Oscars ’13: Two Favs

 • Reageer Caroline 4 maart 2013 op 18:35

  Gaaf!!

  Liefs
  Caroline heeft onlangs geplaatst..De eerste werkdagen

 • Reageer Zosimpelisdangeluk 4 maart 2013 op 19:18

  Het klinkt super leuk!
  Zosimpelisdangeluk heeft onlangs geplaatst..Welkom!

 • Reageer Leoni 5 maart 2013 op 07:19

  Leuk avondje uit lijk mij!
  Leoni heeft onlangs geplaatst..Voor iedereen – doe iets moois vandaag

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge