Overige

Niet krijgen wat je ziet.

Mijn laptop is een prima ding, ondanks kleine mankementjes. Zo wordt mijn laptop best wel warm, kan ik De Sims 3 niet spelen zonder dat hij uitvalt van oververhitting en maakt de ventilator het geluid van een heuse afzuigkap. Maar aan de andere kant krijg ik daar een prima videokaart en 1TB aan geheugen voor terug. Toch begin ik me steeds erger te ergeren aan een ander gebrek aan mijn laptop: de kleurweergave.

Steeds vaker loop ik er tegen aan dat de kleuren die ik zie op mijn laptopscherm, niet in de buurt komen bij wat andere via hun scherm zien. Geen enkel scherm is gelijk en het zal dan ook nooit overal het zelfde zijn, maar dat wat ik zie op mijn scherm is wel héél anders dan dat wat ik op andere schermen zie.

Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld het verschil tussen mijn laptop scherm en mijn telefoon. Dat wat mijn telefoon laat zien, komt het meest overeen met dat wat ik op andere schermen zie (en ook hoe foto’s er uit zien als ik ze laat afdrukken). Je ziet dat er een groot verschil is met dat wat er op mijn laptop te zien is. Foto’s zijn dus altijd geliger dan hoe ik ze bedoelt heb en dat is soms niet erg, maar vaak wordt het er niet mooier op. Daar baal ik echt heel erg van en ben dus opzoek naar een oplossing.

Hebben jullie enig idee wat ik hier mee/aan zou kunnen doen?
Ik heb zelf al zitten rommelen in de kleurinstellingen, maar daar wordt het tot nu toe niet echt beter van.
(De optie voor schermkleurkalibratie is onvindbaar op mijn laptop trouwens.)

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Saar 19 maart 2013 op 17:22

  Wat vervelend! Heb je dit al geprobeerd? http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows7/calibrate-your-display
  Saar heeft onlangs geplaatst..What’s in my… Bag

  • Reageer Wendy 19 maart 2013 op 17:33

   @Saar: Ik had deze site ook al gevonden en gelezen, maar die hele optie is niet te vinden op mijn laptop. Op de laptop van mijn vriend wel. Vreemd.

 • Reageer Willemvk 19 maart 2013 op 17:58

  Lastig 🙁

 • Reageer Simone 19 maart 2013 op 18:08

  Wat vervelend zeg!! Hoop dat je snel een oplossing vind!
  Simone heeft onlangs geplaatst..♥ Bloggersmeeting Den Bosch

 • Reageer Nina 19 maart 2013 op 18:19

  Ik kan je er helaas niet mee helpen maar het is wel echt heel vervelend!

 • Reageer Eline 19 maart 2013 op 18:40

  je scherm kalibreren en zeker je foto opslaan in de kleurenruimte RGB (voor op het internet) dan zitten de kleuren meestal wel juist!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Komen jullie me daar ook volgen?

  • Reageer Wendy 19 maart 2013 op 19:08

   @Eline: Zoals ik eerder ook al reageerde: de optie voor beeldschermkleurkalibratie is niet te vinden op mijn (windows) laptop. Ik zou niet weten hoe ik hem anders moet kalibreren. Opslaan in RGB deed ik al.

 • Reageer Lydia 19 maart 2013 op 19:12

  Ik kan je niet helpen met de kleurinstellingen, maar doe alsjeblieft je laptop niet weg omdat deze telkens oververhit raakt! Deze kan relatief makkelijk en goedkoop schoongemaakt worden van binnen. Als je hier zelf geen ervaring mee hebt, raad ik je aan het te laten doen bij een computer reparateur voor een paar tientjes. Dit onderhoud moet eigenlijk regelmatig (1-2x per jaar) gebeuren en je hebt dan echt meer plezier van je laptop. 🙂
  Lydia heeft onlangs geplaatst..Groen, groener, groenst – Vanessa Farquharson

  • Reageer Wendy 20 maart 2013 op 16:06

   @Lydia: Ik was ook niet van plan om hem weg te doen hoor! Ik zeur al maanden mijn vriend aan zijn hoofd, dat hij hem eens schoon moet maken van binnen. Hij weet hoe dat moet en ik heb nare ervaringen met het wegbrengen van mijn laptop, dus dat doe ik liever niet.

 • Reageer La Rosa 20 maart 2013 op 08:49

  Lastig, ik heb jammer genoeg geen idee hoe je het op kan lossen !
  La Rosa heeft onlangs geplaatst..GRATIS GELD VERDIENEN MET CASH 4 LADIES

 • Reageer imfashionstoned 20 maart 2013 op 15:46

  goh wat raar zeg! k heb geen idee! misschien met contract en kleur knoppen op het scherm zelf

  • Reageer Wendy 20 maart 2013 op 16:07

   @imfashionstoned: Ik weet niet of dat bij elke laptop is (volgens mij wel), maar daar zitten geen knoppen op het scherm. Op een los scherm inderdaad wel.

 • Reageer Sas 20 maart 2013 op 21:48

  Vervelend zeg ! 🙁
  Succes ermee…
  PS: Leuk je nieuwe layout.. Waarmee heb je je header gemaakt? Ik zoek al heel lang zoiets…
  Sas heeft onlangs geplaatst..Voor de kattenliefhebbers: Catmoji

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge