Overige

Schrik

Het is zaterdagavond en Kevin en ik zijn niet thuis. Ik zit via mijn telefoon op Facebook te kijken en zie dan een berichtje van iemand bij mij in de straat voorbij komen:

Kom ik net van m’n werk, is er ingebroken een paar huizen verder! Vijf politiewagens, honden, knuppels alles.. Toch wel een beetje creepy als ze dan binnen niemand aantreffen alleen een hele grote puinzooi! Heterdaad is dus mislukt en die gestoorde gek loopt nog in de buurt!

Ik laat het aan Kevin lezen en we denken allebei hetzelfde: “Het zou toch niet bij ons zijn?!”. Met Kevins hobby/eigen bedrijfje zou een inbreker natuurlijk kunnen denken dat er bij ons wel wat te halen valt. Hij (of zij) weet niet dat er niks in huis ligt. Gelukkig heb ik diegene ook op Whatsapp, dus ik stuur haar gelijk een bericht. Gelukkig krijgen we snel een reactie van haar en kunnen we weer rustig adem halen. Alhoewel, het is toch wel erg dichtbij. Onze buren zijn namelijk het slachtoffer. Niet de buren direct naar ons, maar aan de andere kant (er zit een fietspad tussen).

Ze vertelde ons dat het er bij ons gelukkig rustig uit zag. Ze had even naar binnen gegluurd. Achteraf bleek ze niet te enige te zijn, want andere bekenden uit de straat hadden ook samen met de politie even gekeken of bij ons alles in orde was. Lieve mensen. Toch ben ik even naar huis gereden om alles extra te controleren. We waren nog geen vijf minuten rijden van ons huis vandaan. Bij ons was er niets te zien. Alles zat gewoon nog dicht, geen sporen van een poging en (gelukkig!) ook geen vreemde mensen in de tuin of schuur. Wat een geruststelling. Toch blijft het een eng idee, zeker als het zo vreselijk dichtbij is.

Is er bij jullie wel eens ingebroken (of in de buurt)?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Nina 11 maart 2013 op 15:28

  Nee, bij ons nog nooit maar in de buurt bijna overal. Gelukkig hebben wij nu luiken en een alarmsysteem. Misschien gevangene in eigen huis maar wel lekker veilig.. Het moet toch niet gekker worden…
  Nina heeft onlangs geplaatst..FASHION: Say yes!

 • Reageer Marije_Blogt 11 maart 2013 op 15:34

  Gelukkig met de “schrik” vrij dan in dit geval 😉
  Marije_Blogt heeft onlangs geplaatst..“Feestbook”

 • Reageer Yolande 11 maart 2013 op 15:40

  Eng inderdaad dat het dan gewoon aan de overkant is! Gelukkig is er bij jullie niet ingebroken, maar dat is toch even flink schrikken!
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Dierentuinen zijn echt mijn ding

 • Reageer Simone 11 maart 2013 op 15:59

  Ja dat is wel een eng idee zeg! Ik woon zelf in een flat, dus dat geeft opzich wel een veilig gevoel. Wel is er vorig jaar iemand vermoord in de flat, dus ik ben zelf wel heel voorzichtig geworden! Gelukkig maar dat het niet bij jullie was. Maakt je toch maar weer bewust van dat er altijd mensen zijn die niet te vertrouwen zijn en je je eigen spullen moet beschermen. Eigenlijk best wel slecht vind ik.
  Simone heeft onlangs geplaatst..♥ Quote Monday #9

 • Reageer Mariska 11 maart 2013 op 15:59

  Dat is altijd schrikken zeg, bah! En dat ze dan ook nog niet gepakt zijn geeft ook niet zo een rustgevend gevoel.
  Mariska heeft onlangs geplaatst..Geshopt Catrice 24 The GlamoureX Factor

 • Reageer Kim 11 maart 2013 op 16:46

  Bij ons is een keer ingebroken. We woonden toen nog in een grote flat. Het ergste wat ik ooit heb meegemaakt. Ze hadden alle kasten leeggetrokken en alles wat een beetje waarde had meegenomen. Ik durfde niet meer alleen thuis te zijn daarna, dus we hebben er niet lang meer gewoond. 1,5 jaar na de inbraak kregen we te horen dat hij opgepakt is. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen 🙂
  Kim heeft onlangs geplaatst..International Day of Awesomeness

 • Reageer Marjolein 11 maart 2013 op 18:00

  Zo dat is even schrikken zeg! De laatste tijd wordt er bij ons in de buurt ook vaak ingebroken, en ik word er inmiddels ook wel een beetje bang voor. Bah!
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Kookclubje maart ’13

 • Reageer tineke 11 maart 2013 op 18:09

  Wat een eng idee! Bij ons of bij bekenden is gelukkig nog nooit ingebroken, ik denk dat als dat wel zou gebeuren, ik me echt niet meer veilig voelde hier in huis!

 • Reageer Sas 11 maart 2013 op 21:29

  Gelukkig *klopt af* nooit gebeurd.. Wel bij familie…
  Sas heeft onlangs geplaatst..I miss you baby

 • Reageer Jenny 12 maart 2013 op 10:37

  Eng ja :S
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Moonshine

 • Reageer Eline 12 maart 2013 op 22:34

  Awh bah, wat een eng idee!! Gelukkig was er bij jullie niets aan de hand maar blijft creepy!

 • Reageer Danielle 13 maart 2013 op 13:33

  Oef, dan heb je de schrik inderdaad wel even goed te pakken! Wat een hartverzakking krijg je dan! Gelukkig liep het met een sisser af… ik hoop wel dat ze die daders nog pakken!
  Danielle heeft onlangs geplaatst..You gotta lalalove London…

 • Reageer Caroline 14 maart 2013 op 22:24

  Nee gelukkig nog nooit. Wel is er een keer een bus op de inrit gereden en die gingen met zaklantaarns in de werkplaats van mijn vader kijken. Ze hadden capuchons op en het busje had geen kenteken, maar ze zijn nooit terug geweest. (wij wonen vrij, dus niemand kon het zien.)

  Liefs!!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Oude gewoontes

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge