Overige

Dertig keer de aarde rond

Snailmail, ‘Pay It Forward’: het zijn twee termen die ik tegenwoordig veel voorbij zie komen op Twitter en op de diverse blogs die ik volg. Ik vind het hele leuke initiatieven. Ik blijf het leuk vinden om post te ontvangen (op rekeningen na dan natuurlijk) en door middel van zulke projectjes blijf je leuke verassingen op je deurmat vinden. Ik doe echter niet mee aan deze twee. Ik houd het namelijk bij dat wat ik al meer dan vier jaar doe: Postcrossing!

Op 24 maart was het alweer 4 jaar geleden dat ik lid werd van Postcrossing.com en begon met kaartjes schrijven naar willekeurig mensen over de hele wereld. En natuurlijk ontving ik net zoveel kaartjes terug. Ik vind het ontzettend leuk om kaartjes te ontvangen uit alle uithoeken van de wereld. Veel Postcrossing-leden steken ook hun tijd in een leuk verhaaltje op de achterkant. Al die verschillende mensen, allemaal een ander verhaal, andere handschriften, andere postzegels en steeds weer een verassende voorkant.

Er zijn periodes geweest dat het postcrossen een beetje stil lag. Er zijn maanden geweest dat ik niks stuurde, maar pas geleden heb ik de draad weer opgepakt en probeer ik elke week een paar kaarten er uit te sturen. Dit kwam mede omdat ik er achter kwam dat eind dit jaar de oude Gulden-postzegels niet meer geldig zijn. Laat ik er daar net nog een flink aantal van hebben.

postcrossing
Postcrossing statistieken op dit moment (6 april 2013)

In al die jaren zijn er pas 3 kaartjes nooit aangekomen of niet geregistreerd. Dat valt me best mee eigenlijk. Op dit moment zijn er nog 12 kaartjes van mij onderweg, maar die worden pas meegeteld als ze geregistreerd zijn. Eigenlijk heb ik er dus al 181 verstuurd. Ik kan dus de komende weken nog minstens 17 kaarten verwachten! Ik heb mijn DIY memoboard dus maar weer even leeggehaald om al deze kaarten weer in te kunnen steken.

Doen jullie ook mee aan een ‘postproject’?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Naomi 6 april 2013 op 20:22

  Heel leuk! Ik had vroeger een penvriendin. En sinds vorig jaar heb ik er een leuke vriendin bij, ze komt oorspronkelijk uit Australië en daar woont ze dan ook weer. Dus nu zitten we aan de skype en kaartjes sturen tot één van ons naar Aus/NL komt. (:

 • Reageer Evey 7 april 2013 op 09:04

  Ik heb er nog eentje liggen, maar niet afgemaakt, vind het leuk om post te krijgen, had vroeger altijd penpals enzo!

 • Reageer Kim 7 april 2013 op 10:09

  Ik doe ook aan Postcrossing, maar bij mij ligt het even stil. Ik heb ook periodes dat ik even geen kaarten stuur. Komt vast wel weer terug!
  Kim heeft onlangs geplaatst..Friday Favorites: #3

 • Reageer Eline 7 april 2013 op 12:10

  Lijkt me echt leuk om te doen!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Winactie! Win een iPhone 4/4S Hoesje

 • Reageer Willemvk 7 april 2013 op 12:12

  Ik moet dit jaar nog 4 ‘pay it forward’ dingen versturen. Verder doe ik op het ogenblik nergens aan mee.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Vage Aankoop

 • Reageer Silvy 7 april 2013 op 14:07

  Leuk zeg! Ik heb nooit echt aan postcrossing gedaan, da’s niets voor mij, haha ;p
  Silvy heeft onlangs geplaatst..Winactie: Win een Cosmetica Pakket

 • Reageer LNNK 7 april 2013 op 15:05

  Dat heb ik ook een tijdje gedaan. Het is nu al weer even geleden. Misschien binnenkort weer eens wat versturen!
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Een beetje zomer in een glas

 • Reageer Nina 7 april 2013 op 15:59

  Wat een leuk idee. Ik ga meteen eens even op die website kijken!
  Nina heeft onlangs geplaatst..PERSONAL: Griep

 • Reageer Saar 7 april 2013 op 20:54

  Ik heb het heel lang niet gedaan maar ik moet het ook echt weer eens gaan doen!!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Wishlist ’13

 • Reageer Sas 8 april 2013 op 09:23

  Leuk project!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Beste..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge