Overige

Een stukje gras en een handdoek

Op dit moment hebben we alweer 823 dagen de sleutel van ons huisje en we wonen er nu alweer 673 dagen. Nog een kleine maand en dan zijn dat 100 weken. Vorig jaar rond deze tijd stond ik stampvoetend in huis, omdat ik wilde dat ik eindelijk eens van mijn tuin kon genieten. Ik wilde toen op zijn minst met mijn verjaardag lekker buiten kunnen zitten. En aan die eis werd voldaan: we kregen een schutting, een poort, er werden tegels uitgezocht, er werd gestraat en er werd een tuinset uitgezocht met parasol. De rest van de vorderingen in de tuin kwamen helaas weer tot stilstaand.

Wat er allemaal nog meer gedaan moet worden? Er moet een carport gemaakt worden voor de kar van Kevin (voor zijn hobby/ eigen bedrijfje). Die staat voor een deel, maar een deel is natuurlijk nog niet af. De houten schuur moet opgeknapt worden en dat houdt in: schuren, verven, isoleren, ramen dicht maken, een zijdeur erin en misschien ook nog een nieuw dak. Dan moet er nog een stukje extra gestraat worden, zodat we de containers kwijt kunnen en gelijk een pad hebben naar de zijdeur van de houten schuur. Daarna kunnen we eindelijk beginnen aan dat wat ik het belangrijkste vind: een echt stukje tuin! Een stukje gras en een border met plantjes. Ik wil met mijn handen in de grond en mooie bloemen en planten neerzetten. Dan op het terras nog wat mooie, grote potten met planten. Eindelijk groen in de tuin. Ik wil dat, als straks het zonnetje echt gaat doorzetten, ik op een handdoekje in het gras kan gaan liggen met een goed boek en een ijskoud drankje (ik houd niet van zonnen op een stoel).

Het actielijstje is er dus wel. We weten wat we moeten doen. Een nadeel is alleen dat er niks gebeuren kan, als Kevin er niet is. Ik zou dolgraag zelf beginnen op de dagen dat ik vrij ben, maar ik zie mezelf nou geen carport bouwen. Ik zou de schuur helemaal leeg willen trekken, zodat er vervolgens begonnen kan worden aan het isoleren, maar waar laat ik al die spullen? Het meeste kan niet zomaar in regen en wind buiten blijven staan. Daarbij komt ook nog eens dat, als we aan de slag kunnen, we niet een heel klusteam voor onszelf hebben. Was het maar zo dat het team van bijvoorbeeld ‘Eigen Huis & Tuin’ voor ons paraat stond. Dan was deze klus zo geklaard. Vele handen maken licht werk. Maar helaas zijn we maar samen en soms heb ik echt het gevoel dat we net zijn begonnen, dat er nog niet veel is gebeurt en dat de dag dan alweer voorbij is.

Er is mij beloofd dat ik in de zomer gras in mijn tuin heb. Dat ik dan in ieder geval op mijn handdoekje in de zon kan gaan liggen. Dat de houten schuur dan een mooie neutrale kleur heeft in plaats van blauw/ groen met roze gordijntjes (wat dachten die vorige bewoners in hemelsnaam?). Ik hoop het.

 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

12 Reacties

 • Reageer annouska 24 april 2013 op 11:07

  Balen dat het niet opschiet. Maar ehm als je de schuur leeg trekt en over die spullen een zeil legt en goed vast maakt dan kan dat toch wel?!?

  Succes in elk geval!!

  • Reageer Wendy 24 april 2013 op 17:50

   @annouska: Dat is een optie, alleen hebben we dan wel meer dan één zeil nodig. Het is nogal een grote schuur met heel veel spullen.

 • Reageer Lydia 24 april 2013 op 11:42

  Oh, Annouska heeft daar wel een punt. Wellicht kun je het isoleren van de schuur plannen in een week wanneer het lekker weer is, dan kan er misschien een gedeelte buiten blijven staan? (Ik heb natuurlijk geen idee wat er in de schuur ligt.) Ik hoop voor je dat Kevin er op korte termijn tijd voor uit trekt, anders zit je deze zomer alweer op de tegels. 🙁 Dat zou jammer zijn!
  Lydia heeft onlangs geplaatst..Favoriete plek in huis

  • Reageer Wendy 24 april 2013 op 17:53

   @Lydia: Het is niet zo dat Kevin er geen tijd voor uit trekt of uit wilt trekken. Ik wil heb niet beschuldigen of zo. Hij houdt zich alleen met zoveel verschillende dingen tegelijk bezig, dat er zo weinig tijd over blijft. En ja, misschien moeten de prioriteiten anders liggen, maar ik snap ook best dat hij niet te vaak nee wilt verkopen op het gebied van zijn eigen bedrijfje.

 • Reageer modegek 24 april 2013 op 12:47

  wat jammer dat het niet zo opschiet nog veel succes!
  modegek heeft onlangs geplaatst..langzaam weer lente

 • Reageer Malou 24 april 2013 op 13:57

  Jammer dat het nog niet opschiet.. Succes!
  Malou heeft onlangs geplaatst..ELF CHIC CONFETTI & GOLD STAR

 • Reageer Yolande 24 april 2013 op 15:05

  Ik hoop voor je dat het snel klaar is, het zou jammer zijn als je niet in de zomer lekker in de tuin kan liggen met een goed boek! Dat is toch wel heel erg fijn! Ik hoop dat het snel opschiet.
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Wat een dag!

 • Reageer Eline 24 april 2013 op 15:17

  Ik ken dat gevoel, frustrerend he! Hopelijk kan je snel genieten van je nieuwe tuin!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Beauty trend: natural beauty

 • Reageer Nina 24 april 2013 op 16:06

  Helaas schiet het niet echt op maar het komt heus wel af! Succes ermee.
  Nina heeft onlangs geplaatst..RUNNING: Nike+ Fuelband

 • Reageer Sas 24 april 2013 op 19:54

  Succes! Hoop dat er snel schot in komt 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..7 dingen waardoor ik rust krijg

 • Reageer Caroline 25 april 2013 op 09:08

  Wel balen inderdaad..
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Just a beautiful picture 003

 • Reageer Kelly 25 april 2013 op 10:37

  Dat zou lekker zijn een beetje gras in de tuin. Hopelijk straks een mooi tuintje van met de zomer! Hier is de tuin nooit naar onze zin geweest. Houten schuttingen voel net alsof ik in een begraven kist zit af en toe hahahha. En ben echt een mens die van de tuin houd, natuur, groen, beestjes heerrrlijk! Echte landleven zoals mijn vriend ook heeft die is zo opgegroeid en gaat vaak naar zijn ouders en land om daar te tuinieren. Maar we willen toch verhuizen als de huizenprijzen een keer stijgen :'(
  Kelly heeft onlangs geplaatst..Babykamer verbouwing

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge