Overige

Spelletje doen?

Ik speel graag een spelletje op mijn telefoon (Samsung Galaxy S Advance, Android) en op onze gezamenlijke iPad. Er zijn oude spelletje die ik nog steeds af en toe speel en er komen soms ook nieuwe bij. Vandaag laat ik jullie zien welke spelletjes ik momenteel vrij regelmatig speel.

Candy Crush Saga (Android & iPad (& Facebook))
Soms heb ik echt het idee dat heel Nederland dit spelletje speelt. Natuurlijk weet ik wel dat dat niet zo is, maar toch: heel veel mensen spelen het. En ik ook. Ook ik ben verslaafd geraakt aan het drie-op-een-rij zetten van de gekleurde snoepjes. Maar gelukkig kan ik het ook heel makkelijk naast mij neer leggen. Ik zal wel moeten, want als mijn vijf levens op zijn, ga ik niet iedereen lastig lopen vallen met de vraag of ze alsjeblieft een leven willen sturen. Ik zit mijn tijd wel uit. En dat brengt mij inmiddels bij level 100.

Hay Day (iPad)
Ook Hay Day werd door veel mensen gespeeld, maar dan weer niet door de mensen die ik op Facebook heb. Ik heb dit spelletje best veel gedaan, maar momenteel ligt het een beetje op zijn gat. Hoe verder je komt, des te moeilijker het naar mijn idee word. De kippen hebben eerder honger dan het voer voor hun allemaal klaar is, ik heb meer gewassen dan dat mijn silo groot is en de spullen voor uitbreiding van mijn opslagruimtes zijn moeilijk te verkrijgen. Maar af en toe werp ik weer even een blik op mijn boerderij, ik oogst wat, geef wat dieren eten, zet wat machines aan en dan klik ik het weer weg. Toch even vermaak gehad.

Little Things (iPad)
Dit is één van de spelletje die ik pas ontdekt heb en ik eigenlijk nog niemand over gehoord heb. In het spel krijg je steeds een afbeelding te zien (bv een uil) die ik opgebouwd uit allerlei gekleurde voorwerpen (zie het plaatje). Aan jou om de gevraagde voorwerpen zo snel mogelijk te vinden. Ik vind het een leuk tijdverdrijf, zeker als ik in bed lig en nog niet kan slapen. Na een paar levels worden mijn ogen moe van het staren en zoeken en val ik makkelijk in slaap.

 

Wordfeud (Android)
Dit spelletje was een echte rage en ik doe het nog steeds. Alleen met mijn moeder, dat dan weer wel. Zij heeft het pas sinds kort ontdekt en toen ben ik het ook weer gaan spelen. Dus als jij Wordfeud nog steeds leuk vindt en graag speelt, laat het dan even weten.

Magic Piano (iPad)
Ook een heerlijk spelletje om even te doen op een momentje dat je niks hoeft te doen en lekker op de bank zit. Een paar tikken op de iPad en je klinkt als een echte pianist. Sommige nummers vind ik wel heel erg moeilijk. Dan moet je zo snel wisselen van één, naar drie, naar twee en dan weer naar vier vingers. Op den duur krijg ik wel eens kramp van in mijn vingers.

 

4 plaatjes, 1 woord (Android)
Helaas staat er nu al weken in beeld: “WOOOHOOO Je hebt alle puzzels opgelost. Stay tuned. Bij de volgende update ontvang je veel meer nieuwe puzzels.” Er zijn nu al meerder updates geweest, maar nog steeds geen nieuwe puzzels. Jammer. Verder was het wel een erg leuk nadenk spelletje.

Icomania (Android)
Deze app is van dezelfde makers als ‘4 plaatjes, 1 woord’ en ziet er dus qua design erg hetzelfde uit. Alleen dit keer krijg je ‘iconen’ te zien die verschillende merken, films, beroemdheden, landen, etc uitbeelden. In het plaatje zie je bijvoorbeeld Bambi, Batman en … Kunnen jullie het raden? Ik had hem goed!

Welke app-games spelen jullie veel?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

18 Reacties

 • Reageer Joyce 8 april 2013 op 11:50

  boehoe nu mis ik hayday nog meer met mijn android telefoon haha!

 • Reageer Mariska 8 april 2013 op 11:55

  Eigenlijk speel ik alleen Candy Crush, dat is al verslavend genoeg haha!
  Mariska heeft onlangs geplaatst..Vraag mij alles!

 • Reageer Eline 8 april 2013 op 13:18

  Ik speel eigenlijk alleen sudoku 😛 Ben voor de rest niet zo van de spelletjes!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Tips voor het opruimen van je beauty stash

 • Reageer Eline 8 april 2013 op 13:46

  ik speel eigenlijk zelden spelletjes op mijn iMac… speel enkel RCT en The sims 😀
  Eline heeft onlangs geplaatst..Spammen maar…. !!

 • Reageer Lieke 8 april 2013 op 14:52

  Candy Crush speelde ik wel een hele poos, maar ben er nu zo’n beetje mee gestopt. Gewoon, omdat ik niet voorbij level 65 kom, haha :p

 • Reageer Simone 8 april 2013 op 15:45

  Ik speel zo zo ongeveer allemaal! Zo verslavend! Ik wil maar niet verder komen met Candy Crush, dus de motivatie is er een beetje uit. Maar icomania en 4 plaatjes 1 woord vind ik leuk! Ook speel ik af en toe Songpop.
  Simone heeft onlangs geplaatst..♥ Gezondheid | Hooi van mijn vork

 • Reageer Nina 8 april 2013 op 16:56

  Ik ben nu fan van take control of the tower!
  Nina heeft onlangs geplaatst..PERSONAL: TLC

 • Reageer Evey 8 april 2013 op 19:08

  Ook candycrush, ik vind het verschrikkelijk hahja!
  Evey heeft onlangs geplaatst..Spyspiration | Sneakertrends 2013

 • Reageer Sas 8 april 2013 op 19:44

  De laatste 2 ben ik verslaafd aan. Heerlijke spelletjes!!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Beste..

 • Reageer Inge 8 april 2013 op 20:30

  Ik ben echt een candy crush verslaafde haha. Heb het spel op mijn mobiel, tablet en pc 😛
  Inge heeft onlangs geplaatst..Zondag 7 april

 • Reageer Linda 8 april 2013 op 21:54

  Ik speel bijna alleen spelletjes tegen anderen. Ik speel Slimste Mens, Mindfeud en Nummi. En als ik me écht verveel wil ik nog wel ’s Coin Dozer doen haha.

 • Reageer Lauradenkt 9 april 2013 op 09:03

  Ik heb candy crush saga gedaan, maar jeetje, wat was dat verslavend!
  Lauradenkt heeft onlangs geplaatst..Outfit Of The Day nummer 80001 ofzo

 • Reageer Tessa 9 april 2013 op 09:09

  Ze hebben nu ook een Mindfeud, moet ook heel leuk zijn. Over Candy Crush stond laatst en super grappig lezerscolumn op de website van Metro. Ik heb hem even voor je opgezocht, hier kun je hem lezen: http://metrocolumn.nl/view/d1rk
  Tessa heeft onlangs geplaatst..Nieuwe ballerina’s voor de lente

  • Reageer Wendy 9 april 2013 op 15:21

   @Tessa: Ik heb dat Mindfeud even opgezocht en ik denk dat ik er een nieuwe verslaving bij heb. 😉 En leuke column inderdaad. 😀

 • Reageer Kim 9 april 2013 op 12:15

  Leuk! Ik speel Hayday ook, ik vind het erg verslavend. Ik ben inmiddels al level 43 en het begint nu wat saaier te worden. Het duurt steeds langer voordat je nieuwe dingen krijgt.
  Met Candy Crush ben ik vastgelopen bij level 30. Ik kom er gewoon niet doorheen. Ik ben al zeker 4 weken bezig, haha. Little Things heb ik ook laatst ontdekt, ik vind het ook een vermoeiend spelletje. Leuk voor af en toe.
  Kim heeft onlangs geplaatst..365 Days – Week 14

 • Reageer Emma 9 april 2013 op 12:38

  Ik ben een paar weken enorm verslaafd geweest aan Candy Crush maar ik had er de laatste dagen niet zo’n behoefte aan. Misschien komt het wel weer 🙂 Hay Day lijkt me zo leuk, ik hoop dat het ooit beschikbaar word voor Android.

 • Reageer Bo 9 april 2013 op 13:05

  Caaaandy crush! Ik ben niet zo van de spelletjes op mijn telefoon, maar candy crush is wel heel verslavend ^^
  Bo heeft onlangs geplaatst..Inspiratie foto’s voor een lente bruiloft

 • Reageer elma 9 april 2013 op 16:21

  Ik doe niet echt vaak spelletjes op mijn telefoon, maar wordfeud was wel leuk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge