Overige

Eurovisie Songfestival

Het is al jaren geleden dat het lukte om met een Nederlandse inzending de finale van het Eurovisie Songfestival te halen, maar dit jaar is het dan weer eens zo ver. Met het nummer Birds van Anouk staan wij vanavond in de finale. En nee, ik ga er niet vanuit dat we winnen, maar dat we eindelijk weer eens door die halve finales zijn, vind ik wel leuk.

Ik ben geen mega Eurovisie Songfestival fan of zoiets. De laatste jaren kijk ik wel, maar vaak dan ook alleen de uitzending waar Nederland in zit. Meestal staat het op de achtergrond aan en als Nederland komt, gaat mijn aandacht er voor 100% naar toe en vervolgens verdwijnt het weer naar de achtergrond tot de uitslag. Zo ook afgelopen dinsdag, toen ik met het lezen van blogs bezig was en het Eurovisie Songfestival in een ander venster op de achtergrond draaide. Af en toe wierp ik er even een blik op, maar meer was het niet.

Ik vind Anouk leuk om naar te luisteren en ik kan lekker meeblèren met nummers als Nobody’s Wife en Girl. Toch vind ik het nummer Birds eigenlijk helemaal niks. Wat het is, weet ik niet, maar het trekt me gewoon niet. No offense voor de fans hoor, want normaal gesproken vind ik haar nummers dus wel leuk.

De uitslag vond ik trouwens wel ontzettend spannend. Daar twitterde ik nog over:

Deze tweet kreeg gelijk een aantal retweets en blijkbaar dachten er meer mensen zo over. Vanavond ga ik weer kijken. Nogmaals: ik denk niet dat we winnen, maar ik vind het wel leuk om te zien. Laten we eerst maar eens proberen in de top 10 te eindigen. En wie weet hou ik er wel weer wat leuke liedjes aan over.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Marlyssa 18 mei 2013 op 17:43

  De uitslag was zeker spannend! Ik vind Birds ook niets, beetje saai/eentonig
  Marlyssa heeft onlangs geplaatst..Tanjung Rhu Resort

 • Reageer Jenny 18 mei 2013 op 18:10

  Ik vind anouks hele nieuwe cd wat saai. Mis de rocknummers.

 • Reageer Anne 18 mei 2013 op 19:02

  Ja, zo denk ik er precies hetzelfde over! Veel plezier vanavond (;

 • Reageer Saar 18 mei 2013 op 19:30

  Je hebt helemaal gelijk! Fijne avond!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Anouk

 • Reageer Mirjam - Jewelyz 18 mei 2013 op 21:45

  Nou het ging best goed met Anouk! Toch vind ik Denemarken wel echt een super mooi nummer hebben 🙂
  Mirjam – Jewelyz heeft onlangs geplaatst..Geef je slaapkamer een nieuwe look!

 • Reageer Marije_Blogt 19 mei 2013 op 19:58

  Was idd leuk dat we weer eens in de finale stonden na 9 jaar!
  Ik kijk precies hetzelfde als jij 😉 eigenlijk omdat ik er een hekel aan heb dat het zo’n corrupte boel is met die puntentelling maar desondanks ben ik trots op Anouk én haar gewéldige backing vocals!! 😀
  Marije_Blogt heeft onlangs geplaatst..Doeikoei (Marije_Blogt) goes ‘beauty’

 • Reageer Sas 19 mei 2013 op 20:17

  Niet gekeken, niets voor mij 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Week 20 in foto’s

 • Reageer Niki 19 mei 2013 op 21:20

  Ik heb er helemaal niks van meegekregen. Althans, ik heb met een lui oog alle tweets in mijn timeline gelezen maar ik heb Birds zelfs nog helemaal niet geluisterd, haha.
  Niki heeft onlangs geplaatst..Dit is pas zingen met passie

 • Reageer Niekje 20 mei 2013 op 10:23

  Ik heb er helemaal niets mee, de liedjes e.d. vind ik 9 van de 10 keer niets. Heb het dit jaar dus ook niet gezien. Ik ken het nummer Birds ook niet, dus zou ook niet kunnen zeggen of het goed is of niet haha.
  Niekje heeft onlangs geplaatst..Niekjeee zkt blog

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 20 mei 2013 op 18:02

  Ik vind andere nummers van Anouk ook echt veel leuker dan Birds.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Mama appelsap songfestival

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge