Overige

Gezellige bedrijvigheid

Een tijdje terug kwamen mijn zusje en ik met het idee om met onze ouders weer een keer ouderwets naar de Efteling te gaan. Vroeger ging wij mij onze ouders bijna elk jaar, maar op een gegeven moment hadden we het wel gezien en zijn we daar mee gestopt. Maar sinds dat mijn ouders dus voor het laatst zijn geweest, is er een hoop bij gekomen in de Efteling. De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en bijvoorbeeld ook een aantal sprookjes in het sprookjesbos. En Aquanura niet te vergeten. Die hebben zelfs mijn zusje en ik nog nooit gezien. Onze moeder had laten vallen dat ze wel nieuwsgierig was naar De Vliegende Hollander en mijn vader vond het sprookjesbos altijd wel leuk om te zien en dus stelden we het aan hun voor en planden we een datum.

Op de site van de Efteling staat een kalender met daarin de verwachte drukte in het park. Tot mijn verbazing is de het ‘etiketje’ druk uit dit overzichtje geschrapt en hebben ze het nu alleen nog maar over rustig en ‘gezellige bedrijvigheid’. Betekend dat dat het nooit meer druk is in het park. Of hebben ze dat wat onder ‘gezellige bedrijvigheid’ valt, naar boven bijgesteld? Zo van: anderhalf uur wachten voor een achtbaan is ook gezellig.

In eerste instantie wilde we voor veilig gaan en kiezen voor de rustige week in mei, maar helaas kan mijn vader dan niet vrij nemen en dus gaat het die week daarop worden. We gaan doordeweeks, begin van de week en ik hoop echt heel erg dat het niet druk is. Er is geen schoolvakantie. Het is doordeweeks. Maar er zijn nog wel schoolreisjes denk ik. Ik heb afgelopen week horrorfoto’s gezien van Walibi op een schoolreisjesdag en ik hoop zo dat in de Efteling heel anders is.

Daarbij zal mijn vader niet mee gaan in allerlei attracties. Hij houdt daar gewoonweg niet van. Ik zou het alleen wel ontzettend sneu vinden als hij nou overal super lang op ons moet gaan staan wachten. Het moet immers een dagje samen zijn en dat is het niet als hij steeds overal alleen staat te wachten. Fingers crossed!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

  • Reageer Yolande 2 mei 2013 op 15:22

    Ik vind het ook heel erg raar dat ze geen kopje hebben met druk. Want wat moet je verstaan onder gezellige bedrijvigheid? Zelf wilde ik laatst ook, maar toen heb ik toch maar van tevoren gebeld naar de efteling voor de zekerheid. Hopelijk is het als jij gaat niet al te druk, dat zou wel zonde zijn!
    Yolande heeft onlangs geplaatst..De laatste Koninginnedag

  • Reageer Jennn 2 mei 2013 op 18:03

    Gezellige bedrijvigheid is inderdaad een vaag begrip… ik zal voor jullie duimen~
    Jennn heeft onlangs geplaatst..Even over mijn spieren

  • Reageer LNNK 2 mei 2013 op 20:35

    Ik haat het als het echt druk is. Ik weiger gewoon om ergens anderhalf uur in de rij te gaan staan.
    LNNK heeft onlangs geplaatst..Zoet-pittige komkommermangosalade

  • Reageer Angelique 2 mei 2013 op 20:39

    Die drukte hoeft van mij niet!
    Angelique heeft onlangs geplaatst..02/05/2013 Review Waterproof Eyeliner

  • Reageer Marije_Blogt 3 mei 2013 op 08:38

    Leuk de efteling!! Wij gaan elk jaar wel 2 keer.. 1 keer in de zomer én naar de winter efteling..
    Meestal proberen we wel gewoon op een school of studiedag te gaan want ja “gezellige bedrijvigheid” betekent meestal “tóp druk!” zeker in de vakantie en als het dan ook nog eens mooi weer is zoals nu… :s
    Ik hoop dat het meevalt voor je!! Veel plezier iig! 😀
    Marije_Blogt heeft onlangs geplaatst..DIY “4 strand braid” video

  • Reageer Saar 3 mei 2013 op 19:38

    Je kan het beste gaan wanneer het regent… maar of dat ook echt leuk is ;). Ik ga meestal op maandag en dat is eigenlijk altijd wel een goede dag!
    Saar heeft onlangs geplaatst..Gezien in april 2013

  • Reageer Rianne 4 mei 2013 op 18:27

    Wij gaan dit jaar ook weer met de kaartjes van de AH. Deze keer met de familie en dus voor het eerst met mijn neefje. Als het goed is heb ik er dan ook een neefje of nichtje bij, want mijn zus moet over 5 weken bevallen. Ik vond die agenda altijd wel handig, maar als er geen ’topdrukte’ meer bijstaat vind ik ‘m niet heel betrouwbaar meer. Heel veel plezier in de Efteling!
    Rianne heeft onlangs geplaatst..#WOT: Herdenken

  • Reageer Sterrekleingeld 22 april 2017 op 14:40

    Hey . Ik ga dinsdag naar de efteling met me beste vriendin maar er staat op de app dat het gezzelige bedrijvheid word maar is dat dan druk of is dat dat je iets van 10 minuten maar in de rij hief te staan aub zo snel mogelijk antwoorde ❤❤

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge